yöunien aikaistaminen

miten saada rytmi hieman aikaisemmaksi? vauva alkaa nukkumaan yleensä yöunille puolilta öin. nukkuu hyvin ilman syöttöjä aamuun 6-7 asti, syö hieman ja nukkuu sinne 10.00 tienoille. haluaisin hieman aiemmin iltaisin nukkumaan.. :)

Elikkä rytmiä pitäisi aikaistaa. onko vinkkejä?
 
Miten vauva nukkuu päiväunia? Jos vaikka pitäisit vauvaa hereillä pidempään illansuussa, jos ottaa nokosia vielä silloin. Tai sitten yritä keksiä jotain pientä aamupuuhaa, jottei vauva nuku aamukymmeneen asti. Riippuu tietysti vauvan iästä miten onnistuu.
 
Minkä ikäinen vauva? Yleensähän tuo korjaantuu ajan myötä, eli rytmi aikaistuu itsestään. Ei meillä ainakaan se vaikuta miten päiväunia nukutaan. Parempi vaan että nukkuu päivälläkin tarpeeksi niin pysyy hyvällä tuulella =)
 
MEil oli noin.5kk asti rytmi just tuollanen, ett illasta meni hyvinki puoleen yöhön, ett vauva oli nukkumassa. Ja sit aamut veny just tuonne 9-10 välille. Olipa muutenkin rytmit hukassa.

Sit yhtenä päivänä kirjotin lapulle selkeet rytmit, joita aloin noudattaa ja samalla muokkailin meille sopiviks. Nykyään meillä alkaa aamut 7-8 välillä ja nukkumaan mennään illlalla samoihin aikoihin.

Ja iltapäiväunet nukutaan ennen neljää, yleensä. Tän seurauksena vauva on alkanu nukahtaa ite omaan sänkyyn eikä oo enää vähään aikaan tarttenu kannella uneen.

Suosittelen siis selkeitä ateria- ja unirytmejä, jos lapsi on jo sen ikäinen ett on mahollista.
 
Poika on 2kk ikäinen ja hänellä on aika tasainen rytmi pitkin päivää. Nyt on tosin alkanut heräämään 2xyössä, vaikka tähän asti ollaan menty yhdellä yösyötöllä. Eli ennen nukkui 6-8h putkeen ennen ensimmäistä syöntiä, sitten nukkui vielä 3h päälle.. :) Nyt herää nukuttuaan 4h, syö ja nukkuu 3h, syö ja nukkuu taas 3h.

Liekkö kasvupiikki tulollaan, kun päivällä on alkanut lisäksi nukkumaan enemmän.
 

Yhteistyössä