yötissutteluun apuja, vauva 6kk

Eli meillä yöt nykyään aika kaaosta :(
Neiti 6kk tahtoisi nukahtaa uudelleen tissille, ja tää mamma alkaa olla aina väsy siihen hommaan..

Syö iltapuuron, joten olettaisin että ei todellakaan joka kerta nälkä ole.
Illalla nukkumaanmeno on ihan ok, usein jää sänkyynsä laulelemaan. Mutta enää ei eka uni pätkä ole välttämättä pisin, saattaa jo tunnin päästä itkeä :(

Yöllä kun nousen nojatuoliin imettämään, nukahdan itsekin joka kerta siihen. Ja samoin vauvakin eli on siis tottunut nukahtamaan rinnalle.

En tahtoisi imetystä tämän takia vielä lopettaa, mutta jos yöt eivät ala onnistumaan niin pakko kai se on oman jaksamisensa takia!

Meillä on myös vajaa 2v. tyttö, nukkuu viereisessä huoneessa ja joskus herää vauvan itkuun. Sillä tulee sitten aika nopeasti tökättyä tissi suuhun että toinen saisi nukuttua.

Kellään hyviä vinkkejä tarjottavana?

Tuttia koitan taas saada syömään, vaihtelevin tuloksin. Usein suuttuu yöllä kun laitan suuhun, mutta imee kuitenkin kunhan asettuu...
 
...noin kuukausi sitten, poikamme ollessa 6 kk ikäinen. Pari viikkoa jatkui niin, että poika heräsi ekan unipätkän (n. 3 tuntia) jälkeen koko loppuyön vajaan tunnin välein ja vaati uudelleen nukahtaakseen tissiä. Väsyyhän siinä - ainakin äiti.

Niinpä meillä aloitettiin unikoulu (näillä ohjeilla: http://www.hus.fi/default.asp?path=1,28,2547,6444,6445,7649,7650,7651). Liekö hyvää tuuriakin matkassa, mutta heti ekana yönä poika heräsi 5 tunnin unipätkän jälkeen, itki noin 15-20 min, mutta nukahti uudestaan ilman tissiä ja nukkui n. puoli kuuteen, jolloin otin hänet tissille ja sen jälkeen nukkui vielä kahdeksaan. Seuraavana yönä poika nukkui 8,5 tuntia ennen kuin heräsi syömään. Ja siitä eteenpäin on nyt menty nelisen viikkoa niin, että poika nukahtaa puoli kymmenen aikoihin yöunille, herää kerran yön aikana kitisemään, mutta rauhoittuu uneen ilman tissiä ja herää syömään 5.30-6 maissa, sen jälkeen unta vielä suunnilleen 8 asti. Meillä siis isä on hoitanut yölliset tassuttelut.

Eli meillä unikoulu onnistui ihan yli odotusten. Merkittävimpiä tekijöitä siinä olivat varmasti kunnon iltapuuro+tissiä-tankkaus ennen unia ja se, että isä siirtyi nukkumaan pinnasängyn puolelle sänkyä ja itse siirryin kauemmaksi -> eipä ole koko yötä maito tuoksumassa vauvan nenän alla. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että kun lapsi on isän tai äidin sylissä, hänellä ei ole mitään hätää, vaikka hän itkisi kovasti.

Tsemppiä! Uniongelmista voi päästä eroon!
 

Yhteistyössä