Yökastelusta

  • Viestiketjun aloittaja mamablues
  • Ensimmäinen viesti
mamablues
Miten saan pojan oppimaan kuivaks. Hän on vasta 3 1/2 vuotias, että ei tässä mitään hätää vielä ole. Välillä oli kuiva jakso oli melkein joka yö kuiva, mutta nyt kastelee joka yö. Pissaa ensin omaan sänkyynsä ja sitten vielä minunkin. Yritin housuvaippoja (sanoin että ne on yö housut) pitää yöllä, mutta poika suuttuu kun laitan ja rähjää ettei ole mikään vauva. Ja jos on vaippa ei mene vessaan kun tulee hätä vaikka olisi vielä hereillä!! Sekään ei sitten edistä oppimista. Yritän käyttää häntä vessassa yöllä, mutta nukun niin sikeästi etten herää häntä pissittämään. Herään vasta kun hän huutaa ja sänky on märkä.

On inhottavaa vaihtaa lakanoita joka päivä. Kahden kuukauden kuluttua meille syntyy vauva ja pyykkiä kertyy silloin muutenkin niin paljon, että olisi mukavaa jos lakana pyykki hieman vähenisi.

Hyviä ideoita otetaan vastaa suurella kiitollisuudella!!!
 
Oletko ajatellut ns. hälytyslakanoita? Olen kuullut, että joillakin lapsilla niistä on ollut apua.

Itse opetin poikaani yökuivaksi siten, että en antanut juoda n. 2 tuntia ennen nukkumaan menoa mitään. Lisäksi käytin poikaa yöllä potalla, vaikkei lapsi olisi herännytkään. Itse heräsin melkein joka yö ja samalla heräämisellä nostin pojan potalle, jota säilytin öisin sängyn vierellä.
 
turha on olla antamatta juotavaa ja kantaa vessaan öisin. Lapsilla kehittyy viiteen ikävuoteen mennessä kyky pidättää pissaa. Hormonitoiminta vielä siis kehittymätön. Ennen kuin hormonitoiminta on kypsää lapsi pissaa samalla tavalla päivisin ja öisin eikä sille mitään voi. Lisäksi jos lapsi on sikeä uninen niin pissa silloin tulee usein sänkyyn.
 
rasmus3
Meillä poika "oppi yökuivaksi" 3-vuotiaana. Oli pitkän aikaa (n.3kk) täysin yökuiva, mutta sitten alkoi taas joka öinen sängyn kastelu, huolimatta siitä joiko poika ennen nukkumaan menoa (ja miten paljon) vai ei. :headwall: Kun viimein väsyin siihen lakanapyykin määrään, niin alettiin taas käyttää yövaippaa. Aluksi poika vastusteli, mutta tyytyi pian osaansa. Nyt ennen joulua, pojan ollessa 3v9kk, sattui niin että vaipat loppuivat eikä kauppaan enää kyseisenä iltana ehditty. Laitettin poika ilman vaippaa nukkumaan ja kuinka ollakkaan, aamulla oli sänky täysin kuiva. :D Siitä lähtien on poika taas ollut täysin yökuiva. Herää nykyisin yöllä vessaan, jos tulee hätä. :D
Eli ei vielä kannata huolestua, kyllä se siitä... :wave:
 
Hmmmm, vuosi sitten 4v neuvolassa th sanoi että vasta 5v lapsi on ns. yökastelija jolloin aikaisintaan aletaan tutkia syytä tähän ja mikäli tarvetta ilmenee puuttua asiaan.
Herättäminen tms ei auta asiaa millään lailla.

Meillä on huomenna 5v neuvola ja silloin aletaan asiaan puuttua.
Pojalla on joka yö märkä sänky/vaippa joten....Yökastelu on joskus myös perinnöllistä.Mun veli oli kanssa kuus vuotiaaseen asti yökastelija.

Samoin yökastelu saattaa liittyä mm. ylivilkkauteen tms.

Eli tärkeintä on ensin sulkea mkaikki elimelliset yms muut sairaudet pois ja sitten katsoa mikä siihen auttaisi...

NO, toivottavasti teillä tilanne paranee...
 
pojat opivat usein hitaammin kuin tytöt ja monella on noita yökasteluongelmia vielä kouluiässäkin.

jos ei vaippaa anna laittaa niin katsopa kestovaippasivuilta HARJOITTELUHOUSUJA
eli ne on kuin alushousut puetaan päälle ihan kuin pikkarit. niissä on pieni imu, eli lapsi yleensä aika äkiiä herää kosteaan tunteeseen mutta ne harkkahousut sisältää kosteutta pitävän kerroksen eli patja ei ehdi kastua. kannattaa kokeilla, ja näitä liikkuu myös käytettynä esim babyidean kirpputorilla.
 

Yhteistyössä