"Ympäristö|Tuulivoimalat ajavat eläimiä pois, häiritsevät niiden viestintää ja koituvat pahimmillaan kohtaloksi"

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tuulivoimaloiden äänet ovat pientä verrattuna hävittäjien ääniin.
"Roottorin suuren koon takia äänen voimakkuuden lähtötasoa ei voida mitata. Tämän vuoksi tuulivoimalan äänen voimakkuus mitataan noin 50 metrin etäisyydellä ja sen lähtötaso määritetään laskennallisesti. Äänen voimakkuuden lähtötason määrittäminen ja vaimeneminen lasketaan äänimittauksista olettaen, että “kaikki ääni tulee roottorin keskipisteestä”. Menetelmä antaa siksi todellista suurempia arvoja.

Laskennalliset lähtötasot vaihtelevat 3 – 4.2 megawatin tuulivoimaloilla yleensä 102 – 106 dB(A) välillä ja 5 – 6 megawatin tuulivoimaloilla 104 – 107 bd(A) välillä. Tuulivoimalan juurella vallitseva äänen voimakkuus on noin 60 desibeliä, mikä vastaa normaalin puheäänen tai esimerkiksi pyykinpesukoneen äänen voimakkuutta. Asutus on aina kauempana voimaloista, jolloin ääni pääsee vaimenemaan ennen asutusta."
 
vierailija
vierailija
Hassahtava don Quijote, ei ole vain parodiahenkilö vaan edustaa ikuista idealistia, haaveilijaa tai runoilijaa, joka etsii elämästä muuta kuin pelkkiä realiteetteja, ja tämän takia joutuu toistuvasti ja tragikoomisella tavalla vastakkain maailman karujen lainalaisuuksien kanssa.
Maailman karu lainalaisuus on se, että aina ei tuule ja sen takia on vastuutonta rakentaa Suomen sähkötuotantoa tuulivoiman varaan.
 
vierailija
Maailman karu lainalaisuus on se, että aina ei tuule ja sen takia on vastuutonta rakentaa Suomen sähkötuotantoa tuulivoiman varaan.
Eihän sitä pelkän tuulivoiman varaan rakennetakkaan vaan on osa energiantuotannosta. Eihän aurinkovoimankaan varaan Suomessa voi rakentaa mitään. Uusia energiamuotoja kehitellään koko ajan ja viimeisin mistä kirjoitettiin oli muistaakseni levät ja niiden hyötykäyttö.
 

Yhteistyössä