Yllätyskaksosia?

Vieläkö nykyään tulee yllätyskaksosia? Siis ettei neuvolan seurannoissa olisi huomattu että vauvoja onkin kaksi?

Kyselen kun edellisessä raskaudessa maha oli tosi iso ja neuvolassa epäilivät kaksosia. Silloin ultrattiin varmuuden vuoksi ja tarkistettiin tilanne. Nyt maha on isompi mutta sitä pidetään normaalina eikä mitään tarkisteluja ole tehty. Np-ultrassa ja rakenneultrassa olen kyllä käynyt. Onko mitenkään mahdollista että niissä voisi kaksosraskaus jäädä huomaamatta?

Viikkoja on nyt 30 ja esikoisesta oli sf-mitta näillä viikoilla 28 ja nyt on 33. Yläkäyrän yläpuolella on oltu koko ajan mutta kukaan ei tunnu olevan siitä huolissaan. Tänään alkoivat äitini ja anoppi kysellä että noinkohan siellä on vain yksi vauva ja nyt illalla kun ei uni tule silmään alkoi itseäkin asia vaivata... :whistle:
 
En tiedä nykyään, mutta 18 vuotta sitten sai vanhempani yllärikaksoset.. Toisen tulo selvisi vasta kun äidistä alko tuntua, että vielä olis jotain tulossa.. Siinä hoitsu äkkiä soittaan lekurille, että tuu takas, täältä tulee vielä toinen.... Siinä on ollu hoitsujen kahvitunnille puheenaihetta :D Meinas kyl itteeki epäilyttää, kun koulusta kotiin tullessani isosisko sanoi, että äiti on saanut kaksoset. En uskonut ennen kuin näin :LOL:
 
No minunkin tutun tutulle kävi näin, siksi alkoikin mietityttää. Hänen kaksosensa kyllä huomattiin juuri ennen kuin ehtivät syntyä kun sairaalassa jostain syystä vielä ultrattiin. Mummuni siskolle on myös syntynyt yllärikaksoset, mutta siitä on niin paljon aikaa että sitä on turha miettiä. :)
 
Mun gyne kertoi, että 30-vuotisella työuralla on kerran kyäynyt niin että kaksoset oli huomattu vasta rakenneultrassa. Olivat siihen mennessä olleet ultrassa "päällekkäin" eli toinen oli piilotellut takana.

On siis erittäin epätodennäköistä, mutta mahdollista, että tulis yllärikaksoset, varsinkaan jos ei ultrata kun kerran raskauden aikana.
 
Heh, taidan mä sit vaan odotella sitä yksöstä ihan rauhassa. Alkoi taas mielikuvitus lentää kun multa on jo kolme ihmistä kysynyt että olenko aivan varma etten odota kaksosia. Sitten aloin miettiä että esikoisesta potkut tuntuivat aina yhdessä kohdassa tai sitten samaan aikaan ylävatsassa ja alavatsassa. Tämä kakkonen taas takoo poikittain niin että liikkeet tuntuvat molemmissa kyljissä samaan aikaan. Kun tähän lisätään hikiset unettomat yöt niin johan sitä jo kuvittelee vaikka mitä. Vaan olispa se aika soma yllätys kuitenkin... :D
 

Yhteistyössä