yli 10-vuotta synnytysten väli

Mun kakkosella ja kolmosella on hieman yli 10 vuotta ikäeroa. Toka synnytys kesti vajaa 7 tuntia, kolmas n. 10 tuntia. Tokan synnytyksen kestin ilokaasun voimin kun taas kolmannen synnytyksen avautumisvaihe jämähti paikoilleen (kohdunsuu oli auki 5cm) ja kivut olivat sitä luokkaa että meinasin pyörtyä. Sain sitten epiduraalin joka rentoutti niin että kohdunsuu avautui tunnissa loppuun ja vauva syntyi 6 minuutin ponnistuksella.

Kolmas synnytys oli kyllä kamalampi kuin toka -mutta neljäs oli sitäkin kivuliaampi... Mulla taitaa olla laiska kohtu, sen toiminta aina vaan hidastuu synnytys synnytykseltä ;) Neljäs synnytys kesti 11 tuntia eli pidempään kuin kolmas vaikka niiden välillä oli vain 1v2kk aikaa.

Kolmosta oli tosi jännittävä mennä synnyttämään kun edellisestä kerrasta oli niin pitkä aika ja ei tosiaan oikein muistanut mitä se puurtaminen todella on.

On muuten aivan ihanaa seurata kun isot veljet (kohta 12v & 13v) hoitavat pikkusiskojaan (6kk & 1v8kk) -ihan uskomattoman suloista :heart:

Turvallista odotusaikaa, tsemppiä h-hetkeen ja ihanaa vauva-arkea teille molemmille!
Tansku
 
Meidän lapsilla on ikäeroa 12 vuotta. Toinen synnytys oli puolet nopeampi kuin eka. Ekassa tehtiin eppari mutta tokassa ei tarvinnut vaikka vauva oli isompi, ei tullut myöskään repeämiä. Toiseen synnytykseen menin ilman ennakko-odotuksia vaikka edellinen synnytys ja varsinkin siitä toipuminen kaikkine kipuineen oli vielä muistissa. Tästä tokasta toivuin ihan parissa päivässä. Neuvolassa terkkari suhtautui kuten uudelleensynnyttäjään. Eli tuntuu, että meni niinkuin niilläkin, joilla synnytysten väli lyhyempi.
 

Yhteistyössä