Yksityinen perhepäivähoito

  • Viestiketjun aloittaja ???
  • Ensimmäinen viesti
Se oma maksettava määrä riippuu siitä, paljonko se yksityinen pph ottaa per lapsi korvausta, voi siis vaihdella esim. oman kunnan alueella hoitajittain. Yksityisen hoidon tuki ja lisät ovat tietty kaikille samat, mutta se mitä itselle jää maksettavaksi, on hoitopaikkakohtaista.
 
"vieras"
Kelan tuki on noin 135e/lapsi/kk + tuloihin sidottulisä (joka on samaa luokkaa vissiin), sit meijän kunta maksaa lisäksi 350e/alle 3v ja 310e/yli 3v tukea
Jos kunnallinen maksaa 254e/kk niin yksityinen voi pyytää noin 730e/kk alle 3 vuotiaasta niin sit hinta on sama, täällä yksityiset pyyttää noin 650e/kk
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja yksityinen perhepäivähoitaja;22913176:
näin on, itse toimin myös turussa.
Turun kaupunki maksaa yksityisen hoidon lisää. HUOM! Saman saa myös hoitajalle kotiin. Eli paljon parempi vaihtoehto lapselle. Vaikka naapurin kanssa kimppaan hoitaja!
 
juuh
Alkuperäinen kirjoittaja yksityinen perhepäivähoitaja;24737235:
joo samanlaisen tuen saa myös kotiin tulevalle hoitajalle.
jokainen voi näin valita omalle kohdalleen parhaimman/mieluisimman hoitopaikan
kaikki kun ei halua omiin nurkkiin vierasta hoitajaa pyörimään.=)
No joo... ei nyt ihan voi puhua siitä, että kaikki saa valita parhaiman/mieluisimman hoitopaikan.
Ensinnäkin, niitä lapsia pitäisi olla neljä, jotta se kotiin palkattu hoitaja saisi saman palkan kuin yksityisenä perhepäivähoitajana eikä perheen maksamat maksut olisi paljon isompia kuin kunnallisessa.
Toiseksi, ei hoitopaikkaa pysty valitsemaan, kun paikkoja ei ole tarjolla, ei kunnallisia eikä yksityisiä. Pitää vaan tyytyä siihen minkä sattuu saamaan, ellei ole valmis kiertämään päivittäin kymmeniä kilometrejä lapsen hoitopaikan takia.
Kolmanneksi, mun mielestä on outoa, että yksityiset pph:t tekevät työtään alennuksella. Mikseivät he ota perheiltä samaa maksua kuin perhe joutuisi kunnalle maksamaan. Onko heidän tarjoamansa hoito heidän omasta mielestään niin paljon heikompaa tasoltaan kuin kunnallinen, ette siitä voi pyytää samaa hintaa?
 

Yhteistyössä