Yhtäkkiä vihreä kakka ja kovaa itkua!

  • Viestiketjun aloittaja Elisa
  • Ensimmäinen viesti
Elisa
Apua!

Täällä ollaan ihan ihmeissään ja hädissään, että mikä vauvaa vaivaa. Viikonloppuna alkoi enemmän itkeskelemään ja eilen ja tänään on itkenyt koko sen ajan kun on ollut hereillä, nukkunut tosi huonot päikkärit ja syönyt, mutta muuten vaan itkenyt JA TOSI KOVAA! Näkee kyllä että pikkuista sattuu ja en osaa mitenkään auttaa! Kakka on vihreätä löysää velliä, mutta ilmaa ei tule laisinkaan. En usko että kyseessä on siis varsinaiset ilmavaivat, koska kaikki mahdolliset asennot on kokeiltu ja pyöritelty ja pierua ei kuulu. Ei ole aikaisemminkaan piereskellyt ollenkaan. Kuumeenkin mittasin tänään, sitä ei ole ja ruokahalu on siis ihan normaali, eli syö hyvin.

Mistä siis voi olla kyse? Tosiaankin vauva ei ole aikaisemmin itkenyt juuri mitään, eli selkeästi jotakin on nyt vialla, kun näin yhtäkkinen muutos parissa päivässä!

Niin ja siis ikää on 6 vkoa ja muutama päivä päälle.
 
Voisi kuullostaa joltain allergialta. Jos imetät jätäpä ruokavaliosta pois kaikki mikä sisältää maitoa tai sen osia. Lisäksi kannattaa jättää pois esimerkiksi sipulit, kaalit ja palkokasvit. Jos vauva saa korviketta niin kokeilisin apteekista saatavaa korviketta.
 
Meidän poika huusi aina sillon ku olin syönyt ruisleipää tai hapankorppua.

Vihreä kakka on merkki vatsavaivoista. Ongelma saattaa hyvinkin olla se että ei tuu pierua. Yritä "pumpata" jalkoja josko sitten törähtäs, meillä se auttoi/auttaa aina.
 
Vihreä kakka on yksi rotaviruksen oire, mut sen pitäs myös olla haisevaa... Onko teillä näin? Meidän esikolla oli tuo virus, mut tosin vasta 10 kk ikäsenä. En tiedä voiko tulla noin pieniin...

Toivottavasti tilanne helpottaa!!

 
Elisa
Meillä oli tänään sattumalta neuvolalääkäri ja hän epäili syyksi joko jotain vatsapöpöä tai NÄLKÄÄ! Tuo nälkä kuulostaa musta tosi oudolta, koska maitoa tulee hyvin ja on tullut koko ajan ja pojan paino on noussut tähän asti n. 400g viikossa, eli melkein liikaa. MUTTA, yllätysyllätys, nyt paino olikin pysynyt samassa lukemassa kun viime viikolla, eli ei nousua yhtään. Sen puolesta tuo nälkäitku sopisikin kuvioon, mutta jotenkin mun on silti vaikea uskoa sitä selitykseksi, koska tissit on kuin tykit koko ajan ja poka syö hyvällä ruokahalulla 2-3 tunnin välein.

No, saatiin ohjeeksi syöttää tiheästi ja antaa maitohappobakteeria, jos se on joku vatsavirus, niin pitäisi niillä loppuviikkoon mennessä rauhoittua. Mutta mistä vauva sen viruksenkin olisi voinut saada, sekin kummastuttaa, koska me ei olla kumpikaan oltu mitenkään vatsavaivaisia eikä meillä ole käynyt sellaisia vieraitakaan..? Outo juttu siis kaikin puolin...

Lääkärikin paineli mahaa ja oli sitä mieltä, että ei siellä kyllä ilmaa ole, mitä itsekin ajattelin.

Rotavirukseen en oikein usko, koska kuumetta ei ole eikä oksentelua ja muutenkin poika vaikuttaa ihan terveeltä (lääkärinkin mielestä).

Niin piti vielä lisätä, että kakka tosiaan on koostumukseltaan sellaista VOIMAKKAAN RUOHONVIHREÄÄ ja VAAHTOMAISTA, ei mitenkään vihreään vivahtavaa. Tänäänkin kun kakka tuli hoitopöydälle ja näin sen heti tuoreeltaan, niin se oikein kupli ja porisi kuin mikäkin myrkkykeitos! Ja itkukin on oikeastaan karjuntaa, pää punaisena huutoa, ei mitään kitinää.
 
Ei tuossa nyt kyse mistään nälästä ole. Lapsellasi on joko nyt joku pöpö tai sitten allergia. Itsellä on allerginen lapsi ja tuo vaikuttaa jo niiiin klassiselta allergia kakalta. Jos tilanne ei korjaannu muutamassa päivässä normaaliksi, niin tuo allergia alkaa olla aika vahva epäily.

Huom! Monet maitohappobakteerit sisältävät maitoa...Jos kyse on maitoallergiasta, niin ne saattavat jopa pahentaa tilannetta. Rela tipat ovat maidottomia, mutta niiden öljyt saattavat ärsyttää herkässä tilassa olevaa vatsaa. Gefilus Plus on periaatteessa maidoton, mutta siinä saattaa olla myös hiukan jäämiä maidosta eikä näin ollen sovi kaikista allergisimille. Eli jos ehdit jo antaa mhb:tä, niin tarkkaile paheniko tilanne.

Jos on tarvetta korvikkeelle, antaisin apteekin maitoa niin kauan kuin tilanne on tuo ripuli. Ei ehkä kannata urheilla Tuttelilla, jos ei ole tietoa tuosta ripulia laadusta. Mutta ilmeisesti sulla maitoa riittää itselläkin. Jos tilanne ei rauhoitu, niin alkaisin kyllä dieettaamaan alkajaisiksi maitoa ja munaa sekä hakeutuisin välittömästi allergologille. Voi olla, että dieettiä joutuu tiukentamaan myöhemmin oireettomuuden saamiseksi. Toivottavasti saatte tilanteen rauhoittumaan ja kyse olisi vain parin päivän ohimenevästä pöpöripulista, mutta jos tilanne ei kohene muutamassa päivässä kannattaa aloittaa allergiaselvittelyt aikailematta. Kannattaa silti olla tarkkana, ettei lapsi pääse kuivumaan. Jos kakkaan tulee mukaan verta, menkää heti lääkäriin.
 
Elisa
Hei taas!

Maitohappobakteerissa ei ole maitoa, tarkistin juuri. Se on Bioteekin Probiootti Babya, jossa on bifido-bakteeria, mikä ymmärtääkseni on se paras vauvojen vatsalle. Relasta olen kuullut, että ei siitä mitään haittakaan ole, mutta ei hyötyäkään, koska siinä on lactobacillus reuteri-bakteeria, eikä tuota bifidoa.

No, kerran on vasta annettu, että tuskinpa on vielä mitään vaikutusta havaittavissa, mutta tämä aamu ei ainakaan alkanut itkulla, niin kuin pari edellistä päivää on alkanut. Katsotaan miten päivä lähtee etenemään. Toivon todellakin, että tässä on kyse jostain ohimenevästä.

NallePuh: Sulla tuntuu olevan paljon tietoa näistä asioista, luin muitakin ketjuja mihin olit kirjoittanut, kiitos siitä! Aloin miettiä tuota refluksia, josta puhuttiin toisessa ketjussa, onko siinä pulauttelu se "pääoire"? Meillä ei hirveästi pulautella, mutta silloin kun niin käy, niin se on mielestäni juuri tuota kirkasta nestettä jossa on maitokokkareita. Eli onko tämä sitä "väärää" puklua? Ja mikä on normaali määrä pulauttelua? Joskus syödessä vauvalta tulee myös maitoa nenästä. Vauva myös kuolaa paljon, ihan tavallista sylkeä mielestäni, mutta viittaako sekin johonkin?

Mitenkähän nopeasti tuon imetysdieetin tulokset alkavat näkyä? Jos tästä päivästä alkaen en käytä mitään maitotuotteita, niin milloin viimeistään sen pitäisi näkyä, jos näkyy ylipäänsä?

Ja jos itkuisuus loppuu, mutta kakka säilyy vihreänä, niin mitäs sitten?
 
Refluksi pääsääntöisesti yhdistetään tuohon pulautteluun, mutta esim. omalla lapsellasi on ns. silent-refluksia. Se on hiukan vaikeampi havaita, sillä siinä ei puklailla paljoa. Ruoka kuitenkin seilaa ruokatorvessa ylös ja alas, mutta ei kuitenkaan tule läheskään aina pukluna ulos asti. Senpä vuoksi refluksia ei voi luotettavasti diagnosoida muuten kuin ph-mittauksella, jossa ohut piuha mittaa ruokatorven ph-arvoja vuorokauden ajan.

Kaipa se on normaalia, jos lapsi pulauttaa hiukan syönnin jälkeen ylimääräiset pois vaikka röyhtayksen yhteydessä. Mutta, jos oksua alkaa tulla pitkien aikojen kuluttua syötöstä, voisi kai alkaa tilannetta seurailemaan. Raju puklailu ei kuitenkaan ole siis mikään välttämättömyys refluksille, vaikka aika tyypillinen oire onkin.

Meillä muksu kuolasi myös tosi paljon pienenä ja se kyllä loppui sitten kun rerfluksi saatiin kuriin. Toisaalta tuokin on niin vaikea asia, koska lapset voivat kuolata myös muutenkin, jos esim. hampaat vaivaa. Meillä myös tuo kuolailu kuitettiin neuvolassa hampaiden tulolla (lapsi silloin 3 kk). Tosiasiassa ensimmäinen hammas puhkesi vasta juuri 1 V :LOL:

Meillä refluksin oireita olivat levottomat yöt ja tiheä syöminen etenkin öisin. Lapsi oli myös tuskaisen oloinen ja viihtyi paremmin pystyasennossa. Sylissä yritti koko ajan kammeta itseään pystyyn. Lopussa alkoi tulla nielemisvaikeuksia ja hän hikoili öisin aivan valtavasti, samoin syödessä oli jo ihan tuskan hikeä. Meillä ei ikinä ollut mitään ihan älyttömiä huutokonsertteja, sen sijaan sellaista yleistä tuskaisuutta. Vaikeaa selittää...lapsi väähtelehti sitterissä ja veti itseään kaarelle, tunki käsiä suuhun ja kuolasi, säikkyi kaikkia pikku ääniä ja heräsi joka risahdukseen, lisäksi kädet tärisivät välillä eli kaikkea epämääräistä. Voit siis kuvitella, että tällä kuvauksella oli hiukan vaikea saada diagnoosia. Ainan ekana kysyttiin, että puklaako kovasti...no ei. Ph-mittaus sitten lopulta paljasti pahan refluksin.

Meillä tuo ripuli kakka loppui Almironilla, mutta refluksi vain paheni. Maitoallergia diagnoosin saimme siis jo aiemmin juuri tuolla ripulilla ja siihen korvikkeeksi Almironin, joka kyllä kovetti kakan. Sitten alkoi tuo refluksi vaivaamaan enemmän ja lopulta eräs lääkäri ymmärsi refluksin johtuvan Almironin sopimattomuudesta. Nyt siis Neocate ja kakka ja refluksi kunnossa. Tosin aina kiinteissä tulee taas uusia epäonnisia kokeiluja ja homma repeää.

Jos nyt päädyt imetysdieetille, niin jätä maito ja muna pois. Maidon "piilonimiä" ovat mm. kaseiini, hera, laktoosi. Jos syyllisiä ovat nuo edellä mainitut tilanteen pitäisi korjaantua viimeistään kahdessa viikossa. Yleensä tuloksia alkaa näkymään jo aiemmin. Kestää kuitenkin hetken, ennen kuin maito ja muna ovat poistuneet sun maidosta.

Mä en ole kovin pätevä neuvomaan toimivassa imetysdieetissä, kun siinä en itse oikein onnistunut :whistle: . Joillain saattaa käydä myös niin, että maidon ja munan poisjättäminen auttaa hetkeksi, mutta oireet palaavat. Sitten jätetään pois viljat ja se auttaa hetkeksi ja oireet palaavat jne. Lopulta oma ruokavalio voi olla sitten aika niukka. Olen kuitenkin tietoinen, että jotkut selviäävät vain maidon ja munan välttämisellä.

Itse sain aikoinani allergologilta listan vältettävistä ja siinä taisi olla: suklaa, maito, muna, kotim. viljat, selleri, sitrukset, tomaatti, kala, nauta, soija, kana. Jos edellä mainittu lista ei tuo oirettomuutta, niin sitten jo miettisin korviketta. Meillä lapsi oli siis allerginen vatulle ja perunalle ja mustikalle jne. Empäs osannut arvata!

Mä edelleen toivon, että olisi vaan joku ohimenevä juttu teillä!

Kakka saa olla hiukan vihertävää, mutta ei löysää ja limaista ja myrkyn vihreää.
 
Elisa
Tänään meillä on ollut aika ok päivä. Nuo kovat itkut on selkeästi vähentyneet ja muuttuneet enemmän kitinäksi. Olen tarjonnut tissiä ahkerasti tänään, melkeinpä tunnin-parin välein (JOS se nyt kerran sitä nälkäkakkaa/itkua olisi ja osittain myös siksi, että mulla on tiehyttukos toisessa rinnassa ja olen yrittänyt saada sitä auki). Maanantaina meillä on syöttöpunnitus neuvolassa, että sillon selviää ainakin se asia. Hyvin on maistunut rinta vauvalle, vaikuttaa tyytyväiseltä syönnin jälkeen n. puoli tuntia ja sitten alkaa taas naama vääntyä mutrulle.

Kakan väri on muuttunut vähän ruskeampaan suuntaan, mutta kyllä se edelleen on limaista ja kaukana siitä normaalista sinapista. Olen nyt ollut kaksi päivää, eilisen ja tämän, ilman maitoa ja munaa, että saas nähdä vaikuttaako ja jos vaikuttaa, niin milloin.

Mietin tuota allergiaa, refluksia en oikein usko tämän olevan, koska puklua tulee tosiaankin melko harvoin ja vauva nukkuu yöt pääsääntöisesti hyvin, tosin poikkeuksiakin on. Mutta selällään olo ei tunnu vaivaavan ainakaan.

Onko sillä muuten allergian "laadun" kannalta merkitystä, että oireehtiko suolistolla vai iholla? Tarkoitan, että onko jompikumpi merkki ärhäkämmästä allergiasta?

Tuosta ruokavaliosta vielä kysyisin, jos jättää maidon ja munan lisäksi pois kaiken lihan ja kalan sekä soijan, niin mistä sitä proteiinia oikein pitäisi saada?
 
Allergia on allergiaa, esiintyipä se sitten iholla tai suolistossa. En tuosta ärhäkkyydestä osaa sanoa, sillä jokainen lapsi oirehtii tavallaan ja joillain oireet ovat kovammat kuin toisilla. Joillain on lieviä vatsavaivoja ja joillain tulee veristä ripulia ja ihottumaakin voi olla montaa vaikeusastetta.

Usein suolella reagoivat allegiat eivät ole IgE välitteisiä (eivät näy testeissä) ja saattavat erään teorian mukaan parantua nopeammin. Tämä on kuitenkin tosi yksilöllistä. Paranemiseen vaikuttaa myös se, kuinka ajoissa allergia on todettu ja tilanne saatu rauhoittumaan. Jos lapsi ei saa oikeaa ruokaa ja suolisto ehtii mennä tosi huonoon kuntoon, on selvää että toipuminen kestää pidempään.

Ei kaikkea lihaa tarvitse jättää pois! On aika epätodennäköistä, että lapsesi olisi kaikille maailman lihoille allerginen. Kurkkaapas kaupan pakastealtaaseen, siellä on vaikka mitä lihaa. Lihaksi voisit kokeilla ihan tavan possua. Jos se ei sovi voit kokeilla, esimerkiksi Uuden-Seelannin lammasta(yleensä kaikki lammas kaupoissa on Uudesta-Seelannista), poroa, hirveä, strutsia, kengurua, saksan hirveä, jänistä, hevosta...

Ennen kuin alat millekään kovin radikaalille dieetille niin kannattaa kyllä ehdottomasti hakeutua allergologille. Monet imettävät tosi tiukalla dieetillä, mutta se ei sovi kaikille. Itse en enää jaksaisi dieetata ja aloittaisin korvikeen aiemmin, jos pääsisin ajassa taaksepäin. Allergista lasta on mahdollista imettää, mutta se vaatii äidiltä paljon. Se dieetti täytyy saada kohdalleen tai sitten etsiä sopiva korvike. Pitkäaikainen väärällä ruokavaliolla olo vie lapsen suoliston huonoon kuntoon ja se ei edistä ollenkaan toimumista ja perheen jaksamista.

Muista ottaa kalkit ja vitamiinit purkista nyt kun, et käytä maitoa!
 
Elisa
Taisin lupailla liikoja noiden rauhallisten öiden suhteen. Viime yö oli ainakin melkoista rallia. Vauva heräsi ensimmäisen kerran jo kahdelta (yleensä herää neljän maissa syömään ja nukahtaa tissi jälkeen pian uudestaan) eikä nukkunut kuin vasta joskus puoli kuuden aikaan. Kolme ja puoli tuntia siinä siis valvottiin ja kitistiin. Hamusi rintaa, ja kun sai sitä, niin otti vain muutaman imaisun ja alkoi itkemään. Muutenkin vauva on ollut viime ajat rinnalla ollessaan tosi levoton, kädet ja jalat vispaa ja monesti päästä semmoista valittavaa ääntää, ikään kuin vaikertaa, ihan kuin tissistä tulisi jotain kauhee myrkkyä, jota on hänet pakotetaan juomaan. Mutta ei kumminkaan päästä irti, vaan jatkaa tuskaisena syömistä. Mitähän tämäkin tarkoittaa... Suihkutissi-ilmiö voisi tietysti olla yksi selitys, en osaa oikein sanoa onko mulla suihkutissit vai ei. Pumpatessa maito kyllä tulee melkoisen ruiskuna, mutta vauvan imuhan on ihan erilainen kuin pumpun.

No, kävin sitten tänään hakemassa apteekista tuota Almiron Peptiä, ensimmäiset 125ml on nyt juotu. Ei ainakaan heti alkanut itkemään. Ajattelin että nyt antaisi vaan sitä muutaman päivän, pumppaan omat maidot pois, mutta jatkan edelleen tuota maito&muna-dieettausta. Kuulostaako yhtään järkevältä?

Joo, ja kakka oli taas sitä vihreetä, kerkesin jo välillä nähdä siinä ruskean sävyjä, mutta ehkä se oli toiveajattelua...
 
Tuo levottomuus rinnalla on yleistä allergiavauvoille. Maito saattaa tuntua pahalle jo suussa ja sattua vatsaan, mutta jotainhan sitä on lapsen pakko juoda hengissä pysyäkseen.

Suunnitelmasi kuulostaa ihan fiksulle. Kannattaa kuitenkin pyrkiä löytämään hoitava lääkäri, allergologi, jonka kanssa miettiä jatkoja. Meillä oli ensin Almiron käytössä, se teki kakasta kiinteää, mutta aiheutti refluksia. Kaikille Almiron ei käy, joten kannattaa nyt rauhassa testailla se. Meillä siitä tuli oireet parin päivän käytön jälkeen. Kun testaan korviketta, on viisainta olla imettämättä samalla, jotta ei mene oiretulkinnat sekaisin. Jos korvike on sopivaa kakan pitäisi alkaa melko pian kiinteytymään ja itkuisuuden vähenemään. Myös öiden pitäisi rauhoittua ja ihon pysyä siistinä. Erityiskorvikekakka ei näytä samalle, kuin rintamaitokakka. Almiron kakassa väri saattaa olla ainakin alkuun hiukan vihertävä (ei myrkyn vihreä), mutta ei limainen tai ripuli.

Jos Almiron ei käy, kokeile saman tien Neocate. Siinä kakka on aluksi ihan tummaa, lähes mustaa mönjää. Neocatella ei ole enää mitään tekemistä maodon kanssa ja se onneksi useimmille käy!
 
Elisa
Huomenta!

Päivittelen taas meidän kuulumisia. Viime yö meni hyvin, vauva nukkui jopa viisi tuntia putkeen! Itse nukuin toisessa huoneessa tulpat korvissa, kun olin kertakaikkiaan niin poikki ja vauva siis isän kanssa, mutta hyvin oli mennyt. Nukkumisasento oli nyt selkeästi erilainen, eli pääpuoli reilusti korotettu, joten en tiedä kuinka suuri merkitys sillä oli..? Miten yleensäkin tuo tukkoisuus, eikös sekin ole allergiaoireita? Yöllä meillä on ollut yleensä melko räkäisen kuuloisen meininki, mutta toisaalta niin olen kuullut olevan muillakin vauvoilla, siis ihan allergiattomilla.

Miten sitten nuo iho-oireet? Onko semmoinen mahdollista, että suoliston puolesta korvike sopisi, mutta oireilua olisi sitten iholla. Ihan kuin olisin nähnyt toisessa poskessa vähän punoitusta syötön jälkeen, mutta toisaalta naamassa on muutenkin hormoninäppyä, niin vaikea erottaa siitä.

Sitten kakka-analyysia. Eli eilinen oli vielä sitä samaa myrkkykakkaa, mutta tänä aamuna olikin vaipassa jotain ihan uutta. Eli koostumus oli nyt selkeästi tahnamainen, vähän kuin sinappia puristaisi tuubista. Ja väri oli sellainen vaaleanvihreä, huomattavasti vaaleampi kuin tähän asti. Voisiko tästä tulkita että Almiron saattaisi sopia..? Haluaisin jo vähän tuuletella, mutta en vielä uskalla.

Ja tosiaan tuo allergologille soittaminen on ohjelmassa ensimmäisenä maanantaiaamuna. Asutaan Helsingissä, joten siinä mielessä tuo paljon kehuttu Tuomela sopisi meillekin, mutta hänelle ajan saaminen voi siis olla vaikeaa? No, huomenna soitan joka tapauksessa sinne ja jos menee liian pitkälle, niin sitten pitää yrittää saada aika nopeammin jostain muualta.
 
Hienoa, että oot saanut nukuttua! Tuo tukkoisuus voi olla merkki allergiasta myös, sitä on tosin myös allergiattomillakin vauvoilla. Tukkoisuutta voi aiheuttaa esim. refluksi tai jotkut saavat ihan nuhaa allergiaoireena, kai ne limakalvot reagoivat jotenkin. Tuo kakka kuulostaa kyllä ihan "Almiron kakalle" eli sen puolesta taitaisi olla ok. Meillä Almiron kävi myös kakan puolesta, mutta lisäsi sitten itkuisuutta parin päivän jälkeen, koska refluksi paheni. Meillä muksu joi sitä ensin hyvällä ruokahalulla ja sitten ei meinannut enää juoda millään eli se muuttui sitten jo aika pian sopimattomaksi.

Kannattaa nyt antaa Almironia ihan rauhassa ja tarkkailla kaikkia oireita. On ihan mahdollista, että tulee myös iho-oiretta, mutta se voi olla tosiaan hankalaa huomata, jos on kovin hormooninäppylöitä.

Monille Almiron käy ihan hienosti ja teillä on aikankin alkanut lupaavasti! Saitteko aikaa Tuomelalle? On kyllä tosi hyvä lääkäri ja siksi joskus aikojen saanti on hankalaa. Sitten helpottuu, kun pääsee potilaaksi. Me soitellaan ja laitellaan sähköpostia ja varataan aina uusi aika aina jo edellisellä vastaanotolla. Helsingissä on kyllä muitakin hyviä, joten ei kannata masentua, jos ei hänen vastaanotolleen ollut aikoja. Voittehan varata ajan ensihätään jollekin muulle ja vaihtaa, jos ei kemiat kohtaa ja ette muuten ole tyytyväisiä.
 
Elisa
Heissan taas!

Ensinnäkin, mahtavaa että jaksat seurata ja kommentoida tätä meidän tilannetta NallePuh82! Iso kiitos siitä!

Asiat lähtivätkin eilen etenemään vauhdilla. Soitin aamulla sinne Itiksen Pikkujättiin ja sain ajan jo samalle päivälle, Kristiina Malmströmille (Tuomelan ajat olisivat menneet ensi vuoden puolelle). Tehtiin prick-testit maidosta, soijasta, munasta, vehnästä ja kaurasta ja otettiin verikokeita. Noissa ihotesteissä ei näkynyt mitään, kuten odotettua. Sain nyt ohjeeksi jatkaa vielä Almironilla pari päivää, siihen saakka että tulee yhteensä viikko tuota maito-muna-dieettausta ja sitten aloitetaan taas imetys ja katsotaan mitä tapahtuu. Pois jätän myös sitrushedelmät, tomaatin, pähkinät ym. siemenet ja naudanlihan.

Sitten vähän huonompia uutisia. Näyttää nyt pelottavasti siltä, että vauva ei kestä tuota Almironiakaan. Eilinen meni vielä hienosti alkuiltaan saakka, mutta illalla tuli taas ihan samanlaista kipuitkua kuin aiemman myrkkykakan aikaan. Ja tänä aamuna vaipassa olikin vihreät limat. Voi surkeus!!! Olen ihan allapäin :'(

En tiedä nyt mitä tehdä. Pitäisikö jatkaa tuota Almironia oireista huolimatta vielä tämä ja huominen, koska torstaina olisi tarkoitus aloittaa imettäminen (toivottavasti maito riittää, oon kyllä pumppaillut, mutta huomaa jo nyt että se hiipuu). Vai pitäisikö aloittaa imetys jo aiemmin? Vai Neocate? En toisaalta haluaisi tuota Neocatea sotkea tähän kuvioon vielä, vaan jättää sen ikään kuin viimeiseksi oljenkorreksi, jos imetysdieetti ei toimi. Hirvittää tuo Neocate hinnankin puolesta, näin opiskelijavanhempina summat kuulostaa melkoisilta. Meillä ei ole vakuutusta, niin tuo lääkärissä käyminen on myös aika iso kustannus. Mutta ei lapsen terveydellä ruveta leikkimään, se on selvä että jostainhan ne rahat revitään.

Lääkäri oli sitä mieltä, että ne kaksi päivää mitkä kerkesin dieetata ja imettää viime viikolla olisi jo pitänyt näyttää jotain merkkejä, mutta toisaalta totesi että voihan siihen mennä viikkokin, että kaikki maito poistuu elimistöstä...

 
Hei Elisa. En ole mikään neuvomaan, mutta jos oma "mutusi" sanoo jotain ettei tämä ole hyvä vauvalle tai toisinsanoen oma äidinvaistosi ja maalaisjärjen käyttö on paras vauvalle. Paha tilanne sinulle, kun epätietoisuuskin lisää tuskaa ja väsymystä kun haluaisi äitinä helpottaa lapsensa oloa. Älä kovasti pitkitä imettämistä, mínulle kävi niin että maidot loppui melkein kokonaan enkä päässyt enää täysimetykselle. Imettäminen on niin paljon kätevämpää ja parasta ravintoa lapselle ettei sitä saisi vähätellä. Lisäksi kaikista halvin. Imettäminen parantaa myös lapsesi vastutuskykyä.

Hyvä, että olet löytänyt lääkärin jolta saat apua. Tuollainen vaiva väsyttää koko perheen. Toivottavasti saatte asiaan pikaista apua.

Jaksamista :hug:
 
Hyvä, että olette saaneet nyt lääkärin. Minä ainakin soittelen aina tuonne Pikkujättiin, kun ilmenee odottamattomia ongelmia. Kannattaa siis soittaa heti huomenna aamulla sinne ja pyytää soittoaikaa lääkärillenne. Sinne voi laittaa myös sähköpostia, mutta kannatan tuota soittamista. Kerro teidän tilanne, niin luulisi sen lääkärin saavan luurin päähän! Minä olen paljon lääkärimme kanssa sähköposti ja puhelin yhteydessä aina tiukan paikan tullen.

Koska Almiron ei sovi, ei sillä minusta voi jatkaa. Minä melkein aloittaisin dieetatun imetyksen ja jos se ei edeleenkään toimi, siirtyisin Neocatelle. NC on oikeasti kallis, varsinkin alkuun. Niinkuin Almironilla aluksi huomasit, muutos tapahtuu kakassa yms. aika pian, mikäli imetysdieettisi toimii.

Kannataa siis huomenna aamulla jo soittaa sille lääkärille ja pyytää ainakin varuiksi NC resepti vai saitteko jo? Mikäli oireettomuutta ei muuta kautta löydy, on se NC varmaan aloitettava. Jos saatte sillä lapsen oireettomaksi, niin varatkaa heti se maitoaltistusaika. Kela korvauksia saa sitten takautuvasti siitä päivästä alkaen, kun paperit on KELASSA.

Kela korvauksen kanssa NC maksaa kai jotain 16 ? purkki, mutta meillä ainakin tuli lääkekatto aika pian täyteen ja loppu vuosi juodaan sitten ilmaisia maitoja. Alkuun kieltämättä käy kukkaron päälle. Kannattaa laittaa viestiä esim. Yahoon allergia listalle, että saisiko sieltä ostettua joltain ylijäämä Neocatea.

Edelliselle: Imettäminen on kätevää ja helppoa silloin, jos se toimii. Moniallergisen lapsen imetys ei ole välttämättä kovin miellyttävä kokemus kenellekään, ei oireilevalle lapselle eikä nälkää näkevälle äidille.

 
Elisa
Soitin aamulla Pikkujättiin, mutta Malmström on vasta huomenna paikalla. Jätin kuitenkin soittopyynnön, kuullaan sitten huomenissa että mitä hän on mieltä. Aloitin siis tänään imettämisen, päivää aikaisemmin kuin oli alunperin tarkoitus, tuskinpa tuolla yhdellä päivällä on kovin radikaalia merkitystä. Aamupäivällä poika sai vielä pullosta Almironia, eli tästä päivästä tulee nyt tälläinen sekamuotoinen. Aloitin myös ruokapäiväkirjan. Jotenkin on vaan semmoinen tunne, että ei se pelkkä maito&muna-dieettaus riitä, varmaan putoaa viljat ja lihat ja kalat vielä kyydistä. Vai maalailenkohan piruja seinille, toivottavasti... No aion kyllä yrittää tiukempaakin dieettiä mikäli tarve vaatii, mutta kohtuuden rajoissa kuitenkin.

Iho-oireita ei ole tullut, sekin punoitus mitä kuvittelin näkeväni poskessa taisi olla vaan sitä hormoninäppylää. Käytiin eilen myös vyöhyketerapeutilla (olin varannut ajan jo kauan sitten), eihän se tietenkään mitään allergiaa poista, mutta ajattelin josko siitä olisi apua noihin kipuihin. Lapsi kyllä huusi kuin syötävä terapeutin painellessa suolistopisteitä. Hoidon jälkeen nukahti sekunnissa syliini, mutta eipä siitä toistaiseksi muuta iloa ole ollut, tuskin onkaan. Terapeutti sanoi että kaksi hoitokertaa kannattaisi ottaa, jos niiden jälkeen ei näy mitään vaikutusta, niin sitten on turha ottaa enempää. Katsotaan nyt että mennäänkö toista kertaa.

Nyt vaan sormet ja varpaat ristiin että imetys onnistuisi. Vähän on nihkeät tunnelmat kyllä, ei voi kieltää. Vaikka voisihan asiat olla paljon huonomminkin, voisi olla kyse jostain paljon vakavammasta, sitä yritän muistuttaa itselleni. Meistä vanhemmista ei kumpikaan ole allerginen millekään, niin on kovin uusi asia kaikin puolin. Ja kaikista ikävintä tietysti se, että pikkuiseen sattuu :(
 
En halua olla mitenkään pessimisti, mutta voi olla, että joudut laajentamaan dieettiäsi. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta! Onneksi saat huomenna jo lääkärin kiinni. Nämä lasten allergiat on onneksi ohi meneviä, joten ei kannata liiaksi masentua. Onhan tämä allergiaelämä syvältä, mutta minkäs teet. Teillä allergiat on onneksi havaittu jo hyvissä ajoin!
 
en ihan sanasta sanaan lukenut koko ketjua, joten voi olla että olen nyt hakoteillä... Mutta tuli mieleen, että meidän tytöllä oli oikein kauniinvihreää kuplakakkaa, huutoa/kitinää, imemishaluttomuutta ja venkoilua rinnalla, tukkoisuutta jne. kun hänellä oli korvatulehdus. Myös toi sängynpäädyn nostamisen helpottava vaikutus todettiin silloin meillä. Mutta toisaalta jos olette lääkärissä käynyt, niin varmasti ne korvat on katsottu?
 

Yhteistyössä