Yhtäkkiä alkanut imetys/nänni kipu

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tilanne on se että imetän 7kk ikäistä vauvaa, mutta yhtäkkiä imettäminen on alkanut sattua nänneihin. Muutenkin nännit toki herkemmät, mutta eniten tuntuu imettäessä. Maidon nousu tuntuu myös inhottavalta nänneissä.
Imuote tai muu sellainen ei minusta ole muuttunut. Minun kuukautiskiertokaan ei ole vielä alkanut. Uskon kuitenkin ovuloineeni muutama päivä sitten, mutta tätä nänni kipua jatkunut jo kohta viikon. Vatsa/selkä oireita ollut parina päivänä, mutta ne olen pistänyt ovulaation piikkiin.
Kysymys siis kuuluu, voisko nuo nännit ovulaatiosta kipeytyä ja jos niin milloin tää kipu loppuu??
Tai mistä muusta voisi johtua??
 
vierailija
Meillä on tuossa iässä alkaneet tehtailla hampaita ja silloin vauva ikään kuin puree nänniä (koska ikeniä kutittaa kovasti) ja se sattuu. Sama juttu aina kun uutta purukalustoa tulee se imeminen muuttuu kivuliaaksi, myös tahallista puremista on.
 
😁Hei. Hammas juttu tuli myös mieleen ensin. Jos vauva käyttelee hampaitaan rintaa saadessaan, yksi keino nipistelyn vähentämiseksi on että antaa rintamaitoa vain silloin kun vauvalla on oikeesti nälkä. 🥰 Nänni suojaa voi myös kokeilla, mutta ei se aina onnistu. Jos maidossa on normaali tuoksu ja se maistuu vauvalle niin en usko että on mistään vakavsta kysymys. ♥
 

Yhteistyössä