yhdet päiväunet

milloin ja mihin aikaan?
meillä tyttö selkeesti alkaa siirtyä yksiin uniin,mutta mikä ois hyvä aika laittaa unille että jaksas illan valvoa?
tänään meni aika hyvin kun laitoin puol yhden aikaan jos nyt vaan jaksaa vielä nukkua.ikää vähän vajaa vuosi.
 
ei nukuttu ku puoltoista tuntia,nyt alkaa olla tosi väsy.jos kuitenkin laitan nyt nukkumaan ni meillä on herätys viideltä.ei kiitos.
mites ruokailut ajottuu jos mennään yksillä päikkäreillä?
 
Anhera
Meillä neiti on nyt 1v ja 2kk. Yksiin päiväuniin siirryttiin aika tarkkaan 1-vuotiaana. Meillä syödään heti puoli yhdentoista jälkeen, koska myöhemmin ei syömisestä tule mitään, kun neitokainen on niin väsynyt. Ruokailun jälkeen käydään potalla, vaihdetaan vaippa, vähän leikitään ja sitten puoli kaksitoista nukkumaan. Neiti nukkuu 1,5-2,5 tuntia ja näiden unien jälkeen 14-14.30 syödään välipala.
 
Mya
Meillä poika siirtyi 11 kk.n iässä yksiin päikkäreihin.
Nukahtaa yleensä 11-12.30...vähän riippuu minkälaista ohjelmaa on ollut aamupäivällä. Nukkuu noin kaksi ja puoli - kolme tuntia.
Näillä unilla jaksaa hyvin iltaan.
 
meillä poika siirtyi yksiin uniin vasta 1v7kk ikäisenä kun aloitti hoidossa.

pph:lla menee päikyille 12 jälkeen ja nukkuu 1,5h ja yöunille nukahtaa 20:30

viikonloppuisin kotona menee aikaisemmin päikyille 10:30 ja nukkuu sen 1,5h ja yöunille nukahtaa 20 mennessä.

 
Meillä tyttö siirtyi yksiin päikkäreihin n. 1 vuotiaana, nyt ikää on 1v 8kk. Aluksi kun vaihdettiin yksiin uniin, unet olivat tosi lyhyet, noin tunnin. Mutta viikon totuttelun jälkeen unet alkoivat pidentyä siihen 2-2,5 tuntiin. Meillä rytmi ollut tämä jo siitä asti:

aamuherätys n. 6.30-7
aamupala
ulkoilua jne.
lounas 11-
hieman leikkiä vielä vireen mukaan
vaipanvaihdot, pottailut
nukkumaan n. 12.30 - 13 aikoihin, nukahtaa 0,5h - 1h kuluessa...
unten jälkeen päivällinen
välipalaa ( esim. hedelmä ) n. 17.30-
iltapala n. 19.30
yöunille nukahtaa klo 21, nuorempana 20 pintaan

ulkoilu oli meillä alussa keino pitää hereillä aamupäivällä " entisten unien aikaan ", silloin jaksoi valvoa. Ja äkkiä tottui uuteen rytmiin sitten, eikä enää väsyttänyt aikaisemmin.

Toivottavasti tästä jotain apua oli :)
 
Meidän neitiliini ei pärjäisi millään vielä yksillä unilla. Heräillään aamuisin tossa 7-8 aikoihin ja nukkumaan on jo valmis 10-11 välillä. Tunti pari unta ja sitten syöminen ja toiset päikkärit tossa kolmen neljän välillä joskus menny myöhäsemmäks mutta sitte ilta venyy 10 asti. Nukkuu sen tunnin pari tälläkin kertaa ysiltä noin käydään nukkumaan meillä. On yks vuotias.
 
Meidän neiti siirtyi yhtiin päikkäreihin vähän alle vuoden ikäisenä. Meilläkin aamu-unet jäi pois, kun alettiin käydä puistossa niiden aikaan.
Nyt heräillään seitsemän-kahdeksan aikaan, klo11 ruoka, sen jälkeen nukkumaan. Nukkuu 1,5-2h, klo14 välipala. Klo16.30-17 ruoka, klo 19 iltapuuro ja sen jälkeen nukkumaan, klo20 mennessä.
Yleensä iltapäivällä alkaa vähän väsyä, niin silloin mennään taas ulos tai keksitään jotain muuta tekemistä. =)
 

Yhteistyössä