VSD

  • Viestiketjun aloittaja Kaisa-80
  • Ensimmäinen viesti
Kaisa-80
Onko vsd-lasten vanhempia? Onko vaikuttanut miten lapsen elämään? Onko jouduttu korjaamaan?
Meidän pojalla (syntyi 20.12) Todettiin kaksi reikää kammioden välissä. Saatiin tosin kardiologilta "terveen paperit". Oli reiät umpeutunut niin hyvin kun viime viikolla käytiin ultrassa. Huoli on ollut suunnaton tähän asti. Onneks vähän helpotti kun kardiologi sanoi että nyt voitte lakata ajattelemasta koko asiaa ja että ei vaikuta pojan elämään enää mitenkään kun olivat jo niin pieniä. Kyllähän se silti mielessä on jatkuvasti.
 
Hei!
Tyttärellämme (5kk) on myös kaksi reikää kammioiden välissä, todettu marraskuussa. Viikko sitten käytiin kontrollissa ja reiät edelleen auki. Kardiologi totesi, että reiät eivät vaikuta lapsen elämään millään lailla ja voi olla, että pieni reikä jää vaikka loppuiäksi! Kesäkuussa menemme taas kontrolliin! Tottakai asia mietityttää, mutta olemme pyrkineet elämään ihan normaalia elämää, koska mitään yht´äkkistä ei voi tapahtua... Ja teillähän asiat on hyvin!! Koittakaa miettiä muita juttuja ja elämä hymyilee!
 
lappi
Minulla 3lasta joista 2 VSD. Tyttö -92 VSD, leikattu kiireellisenä OYKS:issä 11kk ikäisenä, pieni rauhallinen, hiljainen tyttö. Hänelle jäi hikoileminen päänahasta "jälkioireena", hän on nyt terve 12v joka hiihtää 20-30km viikossa.
Poika -99, söi lääkkeitä 3 ensimmäistä elinvuotta, hänellä oli, sydän laajentunut, maksa ja munuaiset myös ja vettä keuhkoissa..kaikki tämä parani lääkkeillä,,,on nyt syksyllä tuleva eskarilainen.
Kaiken tämän läpikäyneenä voin sanoa "ettei ole koskaan niin huonoa etteikö siitä seuraa jotain hyvää". Meidän perheessä ollaan tosi läheisiä ja lapseni ovat ikäisiään kypsempiä.
Kyllä elämä voittaa, meillä on hyvin asiat meidän lapset ovat parantuneet, kesällä meille syntyy vauva lisää :hug:

Olette hyvissä käsissä
 
Kaisa-80
Niin sen verran vielä tarkennan että meilläkin on reiät kyllä auki vielä,mutta ovat niin pieniä että ristivirtaus on lähes olematonta. Eli eivät tee mitään oireita.

Lappi; Teillä onkin sitten ollut tosi rankkaa. Eikös ole aika iso sattuma että kaksi vsd-lasta samassa perheessä?
Miksi tyttösi joutui kiireellisenä leikkaukseen?
Hikipää on meilläkin. En tiennytkään että se voi johtua siitä. Onneksi kaikki on nyt hyvin teilläkin. Onnea uuden vauvan odotukseen. :hug:
 

Yhteistyössä