voiskohan tuo ylen lapset määrää päivä hölötys loppua

  • Viestiketjun aloittaja "Neith"
  • Ensimmäinen viesti
"jep"
Meidän 2,5 v ei tuota vielä silleen mieti, mutta eikö tuosta saisi aikaan ihan hyvän keskustelun? Kysyisi lapselta, että mitä tekisi, jos saisi määrätä yhden päivän, ja sitten jutella niistä toiveista. Jos lapsi ehdottaisi tyyliin jotain "mentäisiin uimaan ja syötäisiin makaronilaatikkoa", voisi hänelle sanoa, että sinä siis toivoisit noita asioita, minusta voisimme toteuttaa ne silloin ja silloin. Jos taas toiveena olisi vaikkapa syödä koko päivä pelkkää karkkia ja ostaa kaikki lelut lelukuvastosta, voisi puhua siitä, miksi vanhemmat eivät suostu tuollaiseen, ja mitä siitä seuraisi, jos suostuisivat. Ja että millaisia toiveita olisi sitten mahdollista toteuttaa.

Eiköhän lapsille tule mieleen, että hekin voisivat haluta määrätä, ilman tuota mainostakin? Ei tuo niin turmeleva minusta ole.
 
--
Meillä tuota "lapset määrää"-päivää käytetään jossain määrin n. yhtenä sunnuntaina viikossa.
Lapsi saa päättää mitä syödään ja mitä tehdään. Viimeksi toiveina oli aamupalaksi mannapuuroa, päiväruoaksi tortillat ja tekemisenä uimaanmeno.

Siihen se lapsen määräysvalta sitten päättyykin.
Montako sunnuntaita teillä viikkoon mahtuu? Sori, oli pakko.. :D
 
Meillä tuo 5v näki mainoksen ja pyysi josko mekin pidettäisi "lapset määrää" päivän. vähän aikaa sulattelin ja myönnyin että kun sovitaan yhteiset pelisäännöt niin voidaan pitää sellanen päivä milloin lapset voi määrätä tietyistä asioista (kuten juuri mitä sillon syödään päiväruoaksi, entä välipalaksi, mitä leikitään, mennäänkö ulos vai ei jnejne) ja mennään päivä sitten enempi lasten toiveiden mukaan (esim vaikka välipalaksi jäätelöä jos lapset niin haluaa).

Ei vaan olla vielä toteutettu päivää, pitää mun ensin asennoitua siihen :)
 

Yhteistyössä