voiko tulla raskaaksi jos..

  • Viestiketjun aloittaja uusi
  • Ensimmäinen viesti
ymmärtääkseni kyllä, eihän se tartte ku sen et munasolu irtoo ja hedelmöityy matkalla. menkatb tulee sillon jos näin ei käy, ja hedelmöittymätön munasolu poistuu kohdusta.

on vaan epätarkempaa määritellä millon hedelmöittyminen on tapahtunu ja sitä kautta millon on la. ultassahan sen sit näkee.
 
Siinä voi mennä hyvinkin vuosi ennen kuin tulet raskaaksi pillereitten lopettamisen jälkeen. Ja pikkusiskollani on epäsäännölliset menkat eli saattaa jäädä kahdet välistä eikä ole tullut raskaaksi! Pillereiden jälkeen pitäisi menkkojen alkaa normaalisti ja päästä ensin normaaliin rytmiin, jotta onnistaisi. Itse söin niin vahvoja pilsuja, ettei tärpänny vuoteen.
 

Raskaaksi voi tulla kun munasolu irtoaa. Jos irronnut munasolu ei hedelmöity, tulee kuukautiset.

Kuukautiset ei kuitenkaan tarkoita sitä, että munasolu varmasti irtoaa.

Sen sijaan jos ei ole kuukautisia lainkaan, tarkoittaa se että munasolun irtoamista ei ole varmasti tapahtunut. Munasolusi on voinut irrota korkeintaan viimeisen kahden viikon sisällä, jolloin vuoto/raskaus ei vielä ole havaittavasti alkanut.

Ei kannata odottaa kovin kauaa, ennenkuin hakeutuu lääkärille. Itse odotin kärsivällisesti menkkojen alkamista yleislääkärin ohjeiden mukaan puoli vuotta ennenkuin hakeuduin gynekologin vastaanotolle. Kuukautisten poisjäänti johtui kuitenkin sairaudesta, ja kuukautiset lähtivät käyntiin vasta lääkkeillä.
 
Tottakai voi tulla!!! Kun seuraava ovulaatio tapahtuu niin silloinhan voi menkat jäädäkkin pois koska siittiö nappaa munasolun ja hedelmöittää sen :)...ENNEN KUIN menkat tulis...
Mutta pillerit kyllä tekee tommosta...kun ite lopetin pilsut kun pojuani halusin, meni 3kk ettei tullut kuukautisia ja sit kun tuli, sai poju alkunsa siitä 3kk päästä. Olisi voinut jäädä hyvin tulemattakin menkat.
 

Yhteistyössä