Voiko tää mennä näin? Kuljetus iltapäiväkerhoon?

  • Viestiketjun aloittaja vieras...
  • Ensimmäinen viesti
Jmujb
On kyllä ihanaa, että mun miehelle lapset on ykkösiä. Kuljettaa hoitoon, neuolaan, puheterapiaan, harrastuksiin ja oikeasti välittää heidän hyvinvoinnistaan. Kaikkensa on tehnyt esim. hoitopäivien lyhentämiseksi (ja tietty minä myös).
 
"a p"
Toisaalta on tässä sekin puoli että ilman tuota miehen työtä en olisi voinut olla näin kauan kotona lasten kanssa. Eli mies on se joka on elättänyt meidät ja ihan kohtuu elintasolla.
Eli tää nuorin nyt ensimmäinen joka joutuu hoitoon mun töiden takia. Muut lapset hoidettu täysin kotihoidossa.
Mutta siis puolensa ja puolensa näillä jutuilla aina. Että kait menee mieheltäkin hetki tajuta tilanteen muuttuneen.
 
vieras_
Pakko vielä kommentoida tuota miksei mies järjestä aikatauluja ja vie. Nyt olisi kyseessä joka viikko tapahtuva kuljettaminen, ei sairauden tai yksittäisen neuvolakäynnin. On se jokaiselle työtätekevälle aikamoinen järjestely olla kerran viikkoon keskellä päivää jossain muualla kuin töissä. Olen itse joskus joutunut noin tekemään ja käytännössä se tarkoitti lounaan ohittamista ja ylitöitä. Eihän siinä mitään, jos on pakko, mutta pääsääntöisesti yrittäisin järjestää asian niin, ettei tarvitsisi.
 
viera.s
Ei ole näin vaikeaa. Sinä olet osa-aikatyössä, eli tuskin olet aina töissä silloin, kun toimintaterapia päättyy. Miehesi pääsee joskus kuskaamaan ja miehesi isä myös. Jos mikään näistä ei onnistu, tilaatte lapselle taksin. Se maksaa max 10 euroa ja sille on tarvetta vain satunnaisesti, joten ei voi olla ylivoimainen kulu. Viimeistään ensi keväällä, kun lapsi on jo kymmeniä kertoja kulkenut lyhyen matkan ryhmän mukana, hän voinee kävellä sen tarvittaessa yksinkin. Ainakin jos on tässä suhteessa ihan normaali lapsi.

Ja ihan varmasti jostain saa tiedon, missä iltisryhmä minäkin päivänä on. Tuskin se avustajakaan kiertää eri paikoissa katsomassa, vaan varmasti hänellekin välitetään tieto, mihin lapset milloinkin viedään.

Meillä oli heti palattuani töihin ja lapsen päivähoidon alettua joka päivä tätä sumplimista, että kumpi vanhempi ehtii hakemaan hoidosta ajoissa ja jos ei kumpikaan (molemmat työmatkalla), pystyykö joku isovanhemmista vai viedäänkö lapsi jo alkujaan hoitoon mummolaan, sovitaanko pph:n kanssa myöhäisemmästä hakuajasta, muuttaako jompi kumpi vanhemmista työaikataulujaan vai mitä tehdään. Ei sekään mitenkään ylivoimaiselta tuntunut ja aina joku ratkaisu löytyi, joten minusta tuntuu kummalliselta että kerran viikossa tällaisen järjestäminen on näin vaikeaa.
 
zx
[QUOTE="jenni";30215053]Niin, kuten sanoin, kuntakohtaista. Etelässä harvassa kunnassa saa eskarilainen lompsia kylillä miten tykkää. Jopa päiväkodista hakijan oltava 18ja tunnettavissa, erikseen ilmoitettu hakija. Ja allekirjotuksella![/QUOTE]

No Espoossa saavat ainakin kulkea, mutta ei ole tosin suositeltavaa.
 
Vier
[QUOTE="jen";30215384]Samaa mä ihmettelen..... ja miksi ihmeessä hankitte lapsia sellaisten kanssa, jotka ei voi omaa osaansa hoitaa? :O[/QUOTE]

Samaa ihmettelen. Yrittäjyys on monelle äijälle paras tekosyy olla hoitamatta omia lapsiaan. Ei vain halua nähdä vaivaa järjestelyjen eteen. Asiakkaan eteen kyllä venyy muttei oman lapsensa.
 
Taksilla
Samaa ihmettelen. Yrittäjyys on monelle äijälle paras tekosyy olla hoitamatta omia lapsiaan. Ei vain halua nähdä vaivaa järjestelyjen eteen. Asiakkaan eteen kyllä venyy muttei oman lapsensa.
Miksi miehen pitäisi jättää yrityksensä hoitamatta, kun kyyti järjestyy vaikka taksilla, jos terapia-ajan siirto ei onnistu. Itsekään en ole lähtenyt töistä kuljettamaan lasta terapioihin, koska taksilla se on hoitunut kaikista näppärimmin.
 
viera.s
Miksi miehen pitäisi jättää yrityksensä hoitamatta, kun kyyti järjestyy vaikka taksilla, jos terapia-ajan siirto ei onnistu. Itsekään en ole lähtenyt töistä kuljettamaan lasta terapioihin, koska taksilla se on hoitunut kaikista näppärimmin.
No niinpä. Jos täytyy jättää joku homma tekemättä tai asiakas tapaamatta, taloudellinen menetys on todennäköisesti melko lailla suurempi kuin kympin taksikulu.
 
"Milli"
Tähän on pakko antaa esimerkki ystäväni ongelmasta italiassa. Jotta ymmärtäisimme kuinka helppoa meillä on.

Siellä on hoitopaikka yli 3v lapsille ilmainen mutta hoitoa on vain klo 9-15. Ja ruokailun ajaksi lapsi tulee hakea kotiin tms. Vanhempien työt ovat 8-18. Eli. Perhe joutuu palkkaamaan hoitajan joka vie lapsen hoitoon sekä hakee hänet ja hoitaa aamut ja iltapäivät. Tämän takia suurin osa äideistä on lasten kanssa kotona työttöminä. Koska lähes koko palkka menisi lapsen hoitomaksuihin plus kuljetukset plus ettet näe lastasi lainkaan päivän aikana.

Mut apn ongelmaan en tiedä ratkasua.
 
"..."
Sitten voit tietysti sopia terapian toteutuvaksi myös iltapäiväkerholle, jolloin pääsee päivittäin normaalisti siirtymään sinne oman ryhmän mukana ja terapeutti tulee vasta sitten iltapäivällä. Yleensä joku tila löytyy (ja ip-kerho usein joustaa paremmin kuin eskari tai koulu) meillä näin pojan fysioterapian ja toimintaterapian kanssa.
 

Yhteistyössä