Voiko pilaantuneesta kurkusta tai paprikasta saada ruokamyrkytystä?

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Olin pilkkonut reilu viikko sitten kurkkua, paprikaa ja porkkanaa jääkaappiin kannelliseen kulhoon. Tänään muistin ne. No kurkut oli pilaantuneet. Ihan limaista mössöä. Lusikoin ne pois ja huuhtaisin porkkana- ja paprikasiivut ja söin. Kuitenkin paprika on aika kallista tähän aikaan vuodesta, niin ei viitsi heittää roskiin. Hieman ne paprikasiivut oli edelleen limaisia, mutta luulen että oli sitä kurkun limaa. Mausta en erottanut mitään, oli jo uutena harvinaisen kitkerä paprika ja samalta maistui edelleen. Porkkana maistui ihan hyvältä. Sen tiedän että siinä on listeriariski, mutta en usko että noissa oli, kun pesin ja kuorin ne viikko sitten niin huolella ja olivat edelleen kovia. Mutta onko tuossa kurkun limassa tai mahdollisesti limaisessa paprikassa ruokamyrkytysriski ja jos on, niin mikä bakteeri kasvaa?
 

Yhteistyössä