Voiko päikyn aloitus tehdä 2 v:n näin väsyneeksi?

  • Viestiketjun aloittaja Pikaista Apua!!!
  • Ensimmäinen viesti
Pikaista Apua!!!
Lapsella ensimmäinen viikko (4 päivää) takana päiväkodissa. Muina iltoina on ollut ennemminkin levoton, kiukutteleva, kaivannut huomiota yms. Mutta tänään on ollut todella vaisu ja huolestuttavan rauhallinen, eikä oikein innostu mistään. Kylvyssäkin vain lähes istui, iltapalapöydässä oli ihan "pysäkillä" ja kun nostin sänkyyn jäi vaan köllöttelemään. Yleensä nämä tilanteet ovat pelleilyä tai kiukuttelua.

Kuumetta ei ole vaikka ensimmäisenä tuli mieleen, että onko kuumeessa kun on noin vetämätön.

Tulee vain mieleen ettei ole diabetes puhkeamassa tai mitään muuta vakava kun on niin vaisu. Toisaalta mietin voiko tuo päiväkodin aloitus tehdä näin väsyneeksi? Lapsi ei vielä puhu eli ei voi häneltäkään kysyä mitään. Nyt mietin pitäisikö soittaa / käydä päivystyksessä vai voiko olla ihan vain väsymystä?
 
"piipii"
Mä kysyisin silti vaikka lapsi ei vielä puhu. Konstit on monet ja selliainenkin osaa kertoa jo paljon vaikka nyökyttämällä.

Kyllä voi tehdä väsyneeksi. Paljon uusia ihmisiä ja monta päivää putkeen. Mietin kanssa tuota sairastumista toiseksi vaihtoehdoksi, jos tauti on vasta alussa.
 
Vierras
Niin, todennäköistähän on että kun päiväkodin aloittaa niin joku sairaus iskee ensimmäisen parin viikon sisään. Sikäli tulee mieleen ettei vaan olis flunssa tms tulossa päälle. Söikö kuitenkin hyvin sen iltapalan ja vastaili kun juttelet jne?
Voithan sää herätellä muutaman tunnin päästä jos oot huolissaan, mittailet kuumeen ja katsot onko ihan tolkuissaan.
 
vierass
Kyllä se väsyttää. Sen lisäksi voi olla sairastumassakin, meidän lapsilla flunssat on aina alkaneet sillä, että on väsynyt ja käynyt nukkumaan normaalia aikaisemmin. Seuraavana päivänä on sitten se kuumekin noussut.
 
V.ieras
No mietipä omalle kohdalle..
Sut laitetaan jonnekin kymmenien muiden ihmisten joukkoon, jatkuva hälinä ja meteli. Et osaa puhua, joten kukaan ei ymmärrä, mikä sua vaivaa ja ahdistaako. Vieraat ihmiset nostelee sua syliin ja komentaa. Oot tuolla paikassa ehkäpä kahdeksan tuntia päivässä, sun on ikävä sun omia perheenjäseniä.

Olisit varmasti sinäkin väsynyt.
 
Pikaista apua!!
Äsken nostin pois sängystä kun vain makaili silmät auki ja olen niin huolissani. Hetken ohmeteltyään haki palapelin ja alkoi sitä tehdä. Sanoo kyllä eläinpaloja laittaessa kaikkien eläinten äänet mutta jotenkin käy hitaalla. Yleensä olisi paljon eloisampi.

Päivällisellä söi hyvin. Iltapalalla söi marjoja ja rahkaa koko annoksen mutta muuta ei huolinut. Työnsi vain lautasen pois.
 
Pikaista apua!!
Kuumeessa lapsi on viimeksi ollut reilu vuosi sitten (muistan kun oli joulun välipäivät) eli ei oikein ole muistikuvaa millainen silloin oli ennen kun tuli kipeäksi ja tietysti oli silloin vielä niin pieni ettei edes kävellyt vielä. Yksi nuha oli nyt syksyllä mutta siihen ei liittynyt kuumetta tai ylipäätään mitään muuta kuin vuotava nenä ja lapsi oli silloin yhtä pirteä kuin muutenkin.
 
Pikaista apua!!
Vierass: juu hoitaja kertoikin, että olivat olleet pitkään ulkona kun oli vihdoinkin hyvä ulkoiluilma. Alkuviikon ollut reippaasti pakkasta ja todella kova kylmä tuuli. Ehkä (ja toivottavasti) tuokin ikiliikkuja on vain joskus väsynyt. Yleensä virtaa riittää kuin duracellpupussa :) lisäksi mietin sitä, että kotona saattaa nukkua usein 2,5 h päikkärit ja päiväkodissa on ymmärtääkeni päikkäri aika 2h ja jos ei heti nukahda niin unet jää kyllä totuttua lyhyimmiksi.
 
sä voit kysellä/kertoa johdattelevasti, että sä oot nyt väsyny ku on eka viikko päiväkodissa takana jne, ainakin puet lapselle sanoiksi sen, mikä häntä (ehkä) vaivaa, sen on sillee helpompi itekki sitte ehkä tajuta, että joo, siks mä oon tällanen? vaikka ei puhu, niin ymmärtää varmasti jo puhetta :)
 

Yhteistyössä