Voiko isyydestä kieltäytyä?

Ken guru
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;29535618:
No niin, eihän kukaan ole myöskään sanonut, ettei nainen tee väärin, jos huijaa tuolla tavalla. Pointti oli se, että miten lakia voisi muuttaa, ettei naisille voi käydä vielä todella paljon huonommin, kuin miehille voi nykytilanteessa käydä. Ei ainakaan poistamalla tuon elatusvelvollisuuden (jota totta kyllä voi jotkut sekopäät käyttää huonolla tavalla).
Niin. Ketju on jo tosi pitkä, mutta tuolla jossain kommentissani sanoinkin että vaikeaahan se olisi löytää keinoa tuohon, ja että en itse keksi tätä nykyistä keinoa parempaa vaihtoehtoa. Huolimatta siitä että mielestäni miestä pitäsi kuunnella. Mutta miten tuo käytännössä onnistuisi?? Hankalaa.
 
dipper1
Miksi isä voisi kieltäytyä isyydestä, kun äitikään ei voi kieltäytyä äitiydestä? Onks pakko tuupata jos ei voi kantaa vastuuta? Ainoastaan siinä kohtaa isyydestä voi kieltäytyä, jos äiti ei halua että lapsi tunnustetaan tai tehdään mitään isyystestejä.

Jos äiti haluaa selvittää isän, niin silloin se selvitetään, vaikka sitten väkisin
Kyllä nainen voi abortin tehdä, mies ei....
 
säpäle harmaana
Niin. Ketju on jo tosi pitkä, mutta tuolla jossain kommentissani sanoinkin että vaikeaahan se olisi löytää keinoa tuohon, ja että en itse keksi tätä nykyistä keinoa parempaa vaihtoehtoa. Huolimatta siitä että mielestäni miestä pitäsi kuunnella. Mutta miten tuo käytännössä onnistuisi?? Hankalaa.
Niinpä. Juuri siksi ihmettelenkin tätä keskustelua, kun monet eivät näe tämän lain kääntöpuolta. Ei tämä ole mikään naisten yhteinen älytön salajuoni, vaan kyllä tuossa on ihan hyvät perusteet, joita ei muutama mielipuolitapaus voi mitätöidä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja säpäle harmaana;29535759:
En ehkä ymmärtänyt oikein tuota sinun kommenttiasi. Tarkoititko siis, että jos elareita ei tarvitsisi maksaa, niin nainen on vapaa lähtemään, kun on synnyttänyt? Vai eikö se elareiden maksaminen naisen kohdalla ole sinusta vastuunkantoa? Entä raskaus ja synnytys?
Ehkei minun ihan olisi kannattanut väliin mielipiteeni tunkea, mutta siis enemmän yleiseltä pohjalta ajattelin isyyttä ja lätkimään lähtemistä. Enkä niin tarkkaan lukenut mihin kommentoin. :ashamed:

Osallistumista lapsen kasvatukseen ei voida ketään pakottaa, elatusvastuuseen kyllä. Nainen on kumminkin päättänyt pitää lapsen oli mies mitä mieltä tahansa. Kai mieskin sitten voi kaikista vastuista(elatus, kasvatus jne.) irtisanoa vaikka nainen olisi mitä mieltä. :p Eiks se sit olis vähän niinku tasoissa.

Itsehän en näe että naisen oman kehon itsemääräämisoikeus olisi se tärkein asia tässä, mutta jos kerran siitä pitäisi pitää kiinni niin tottakai isyydenkieltäminen/elatusvastuistakieltäytyminen toisi miestä ja naista tässä asiassa lähemmäs tasa-arvoa. Tietenkin helpostihan sinun kauhu skenaarion mukaisen tapauksen voidaan kiertää sillä, että isyydestä/elatusvastuistakieltäytyminen (Kirjallisella kaavakkeella) voidaan tehdä vain ja ainoastaan raskauden alkuvaiheessa, jolloin nainenkin voi halutessaan tehdä sen abortinkin jos mies kieltäytyisi elatusvastuusta. Ja kun raskaus on edennyt siihen vaiheeseen, että aborttia ei enään suoriteta niin elatusvastuu siirtyy automaattisesti miehelle, jollei kirjallista kieltäytymistä ole siihen mennessä tehty. Ja niille tapauksille, joissa naiset salailisivat mieheltä viimeiseen pisteeseen raskauttaan niin tietenkin asia voidaan riittauttaa ja oikeus sitten päättäköön voiko isä perustellusti luopua isyydestäänvai ei. Tietenkin elatusvastuun alentaminenkin voisi olla mahdollinen ratkaisu. Myös ajaisin neuvoloihin käytännön, jolla raskaana olevan naisen olisi ilmoitettava yhteystietoineen mahdolliset isät heille ja heiltä lähtisi tiedote raskaudesta ja isyyden mahdollisuudesta mahdollisille isille, jolloin isät voisivat halutessaan kieltää isyyden.

Itsehän en näe isyydenkieltämistä/elastusvastuunkieltämisen mahdollisuutta tasa-arvoisena vaihtoehtona tälle asialle, koska edelleenkään mies ei voi päättää tulevansa isäksi, jos nainen ei sitä halua, mutta lähempänä sitä se on.
 
Viimeksi muokattu:
"Nenni"
Tän päivän Hesarissa (13.2.2014) on artikkeli lapsettomista jotka kannattaa harkintaa.

Mira ei ole samaa mieltä.

"Lapsettomat niputetaan itsekkäiksi, koska emme tee lisää veronmaksajia. Kun katsotaan nuorten aikuisten syrjäytymistä ja lastensuojelutilastoja, niin eipä noita veronmaksajia tule lisää, vaikka lapsia tehtäisiinkin. Pitäisi hoitaa nykyiset ongelmaperheet ensin ja sitten panna paukkuja siihen, että kannustetaan tekemään lisää lapsia. Ihmisten pitäisi pikemminkin miettiä kahdesti ennen kuin jättävät ehkäisyn pois."

Mira toivoisi, että lapsen hankkimista suunnittelevat voisivat saada valmennusta.

"Kun hankimme rotukoiran, meidät syynättiin tarkkaan. Meidät haastateltiin kennelissä ja kotona käytiin katsomassa, millaiset olot ovat. Ja se oli pelkkä koira! Lisääntyä voi kuka tahansa. Siksi keskustelu neuvolassa olisi hyvä jo suunnitteluvaiheessa."
 

Yhteistyössä