Voi #€%€%%! Infektioastmaisella taas nuha..

  • Viestiketjun aloittaja plaah!
  • Ensimmäinen viesti
plaah!
Kuukausi sitten hypittiin terveyskeskuksessa/yöpäivystyksessä ja ties missä kun henki meni niin ahtaalle. Ei jouduttu sairaalaan toisin kuin 2 kk sitten, vaikuttaa että tuo lapsi on flunssassa joka kuunvaihteessa nyt talvisin.
Ottaa niin päähän ja pelottaa kun pitää taas alkaa miettiä että onko sairaalareissuun nyt varauduttava vai pärjättäiskö tällä kertaa kotona. :,(
 
"alkup"
:hug: Ymmärrän fiiliksesi. Mä välillä mietin et kun tytölle 3,5v tulee räkätauti ja alkaa tarviin lääkkeitä, et mitäköhän vielä edessä.Toivotaan että teillä selvitään ilman tk tai sairaalareissuja.
Kiitos..

Meillä on vain ventoline tällä hetkellä kotona flunssan ajan lääkityksenä, seuraavasta tk-reissusta pitäisi saada kortisonit koska ne on auttaneet tkssa otettuna oraalisesti todella hyvin(poistaneet kaiken ahdistuksen ja vinkunan)..
Tuntuu vaan taas niin tyhmältä kun ei tiedä millainen lääkäri siellä on tällä kertaa, viimeksi eivät ottaneet edes todesta joten jouduttiin yöllä yöpäivystykseen. Sitä on niin väsynyt tähän, lapsikin vasta 1-vuotias..
 
[QUOTE="aaa";22766612]Ventoline ei pidä sitä pihinää montaa tuntia poissa. Meille tosin annettiin sairaalasta uusi ohje jonka mukaan saadaan antaa ahdistuksen tullessa sellainen sarja(yhden tunnin ajan saa antaa 2 tötsyä 20 min välein)[/QUOTE]

Meilläkään ei ventoline auttanut,joten rinnalle otettiin myös flixotide.Aluksi tuntui ettei tämäkään riitä ja resepti kirjoitettiin myös singulair lääkkeelle,mutta tätä ei sitten tarvinnutkaan aloittaa.
 
"vieras"
[QUOTE="alkup";22766610]Kiitos..

Meillä on vain ventoline tällä hetkellä kotona flunssan ajan lääkityksenä, seuraavasta tk-reissusta pitäisi saada kortisonit koska ne on auttaneet tkssa otettuna oraalisesti todella hyvin(poistaneet kaiken ahdistuksen ja vinkunan)..
Tuntuu vaan taas niin tyhmältä kun ei tiedä millainen lääkäri siellä on tällä kertaa, viimeksi eivät ottaneet edes todesta joten jouduttiin yöllä yöpäivystykseen. Sitä on niin väsynyt tähän, lapsikin vasta 1-vuotias..[/QUOTE]

Kuulostaa siltä, että lääkitys ei ole riittävä infektion aikana. Päivystyksissä hoidetaan vaan sen hetken tilanne, mutta ei ajatella sen pidemmälle. Yritä saada aika lastentautien poliklinikalle, jossa voidaan tarvittavat tutkimukset tehdä ja tarvittaessa määrätä tehokkaammat lääkkeet.
 
infektioastma
me saatiin tytön kanssa juosta vuosi lääkäreissä, ennenkuin antoivat ventolinen, flixotiden ja singulairin. Monta antibioottikuuria ilman testejä, yskänlääkkeitä vaikka kuin monet. Mutta meillä lääkitys auttoi, ja tytön vanhetessa on flunssat alkaneet normalisoitumaan. Ei oo aina niin tukkeessa eikä välttämättä aina edes saa flunssaa vaikka muilla olis. Nyt neiti 6v.
 
astmaatikko
tuotahan se valitettavasti voi olla astmaatikko lapsen kanssa. meillä oireista kärsitty siitä asti kun tyttö oli 6kk vanha ja sairaalareissuja on ollut usein. aika pian aloitettiin hoitava (flixotide) ja avaava (ventoline) lääke + tuo singulair. näillä ei kuitenkaan pärjätty ja lääkitystä piti tehostaa, piti ottaa käyttöön pitkäkestoinen avaava+hoitava (seretide) + ventoline + singulair. joka ikinen nuha vei kuitenkin lähes aina sairaalaan spiraa hengittelemään tai osastolle. antibiottikuureja syöty useita, lähinnä korvatulehduksiin.
nyt neiti on päälle 6v ja meillä on vuoden ollut käytössä oma spira laite ja lääkkeet annettu nyt vuoden verran spiralla kokonaan (hoitava + avaava) eli ei pärjätty niillä normaalisti hengitettävillä (babyhalerilla) lääkkeillä. tilanne on helpottunut ja ei tarvi flunssassa lähteä sairaalaan kun on oma spira. nyt voidaan jo hyvässä vaiheessa (ilman flunssaa) antaa lääkkeitä babyhalerilla ja flunssassa siirrytään spiraan.
koita saada se hoitava lääkitys lapselle, hoitava lääkitys pitää heti tuplata kun flunssan oireita alkaa olla + ventolinea.
 

Yhteistyössä