Voi HITTO taas kakkupohja meni pieleen...:( Apua tarvitaan!!

  • Viestiketjun aloittaja ap
  • Ensimmäinen viesti
ap
Kiitos paaaaljon kaikille :) vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan :D Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
 
Tais tullakin jo täällä, mutta:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
75g perunajauhoa
1 1,4 vehnäjauhojja (eli 1 desi ja 1 neljäsosaa)
1tl leivinjauhetta

Huoneenlämpöinen muna ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Saat vatkata vaikka 15min, ei haittaa mitään.
Sekoita kuivat aineet (peruna-, vehnä- ja leivinjauhe) keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi ja sekoita sekaisin vain sievästi nostelemalla taikinakaapimen avulla. Älä missään nimessä vatkaa tai sekoita rajusti!
Kaada korppujauhoitettuun vuokaan.
+175 astetta, uunin alin taso ja n. 60-65min.
Älä aukaise uuninluukkua ensimmäisen 45min. aikana kertaakaan ja vältä "tömistelyjä".
Kakkupohja on kypsä, kun se irtoilee hieman reunoista ja hammastikkuun ei jää taikinaa.

En ole koskaan epäonnistunut tällä ohjeella. Samaa ohjetta on käytetty kerroshääkakunkin tekoon. Pohjasta tulee todella kuohkea.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kiitos paaaaljon kaikille :) vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan :D Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
ehdottomasti koneella, vaahto on sitten hyvä, kun pysäytät vatkaimen ja valutat taikinaa vatkaimista 8 muotoon siihen päälle, jos näät sen 8 viel valmiina, on vaahto tarpeeksi kovaa.
 
apuaon
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kiitos paaaaljon kaikille :) vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan :D Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
jos on kone niin ilman muuta sillä. Saa helpommin onnistumaan
 
Voi sentään.... mikä ihme siinä menee pieleen, ihan tuollaisilla perusohjeilla minäkin teen, ja kyllä se onnistuu. Mutta jos ihan varman päälle haluat, niin pitäisikö sun tehdä kääretorttupohja, ja tehdä siitä se kakku? Se on ihan yhtä hyvää.
 
AulisKotityöläinen
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kiitos paaaaljon kaikille :) vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan :D Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
Koneella se n. 10 minuuttia. Käsin vatkaamalla et saa kuin jännetuppitulehduksen ;)

 
ap
Alkuperäinen kirjoittaja Sirutin:
Tais tullakin jo täällä, mutta:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
75g perunajauhoa
1 1,4 vehnäjauhojja (eli 1 desi ja 1 neljäsosaa)
1tl leivinjauhetta

Huoneenlämpöinen muna ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Saat vatkata vaikka 15min, ei haittaa mitään.
Sekoita kuivat aineet (peruna-, vehnä- ja leivinjauhe) keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi ja sekoita sekaisin vain sievästi nostelemalla taikinakaapimen avulla. Älä missään nimessä vatkaa tai sekoita rajusti!
Kaada korppujauhoitettuun vuokaan.
+175 astetta, uunin alin taso ja n. 60-65min.
Älä aukaise uuninluukkua ensimmäisen 45min. aikana kertaakaan ja vältä "tömistelyjä".
Kakkupohja on kypsä, kun se irtoilee hieman reunoista ja hammastikkuun ei jää taikinaa.

En ole koskaan epäonnistunut tällä ohjeella. Samaa ohjetta on käytetty kerroshääkakunkin tekoon. Pohjasta tulee todella kuohkea.
voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaks
 
AulisKotityöläinen
Alkuperäinen kirjoittaja AulisKotityöläinen:
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Kiitos paaaaljon kaikille :) vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan :D Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
Koneella se n. 10 minuuttia. Käsin vatkaamalla et saa kuin jännetuppitulehduksen ;)
Lisätään nyt vielä sekin, että vatkaimen suurimmalla teholla ja ihan reippaasti veivaat sitä vatkainta lisäksi. Kakkupohja tarvitsee paljon paljon ilmaa, että siitä tulee kuohkea :)

 
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaks
Voit huoletta pitää 45min, ennen kuin tarvitsee katsoa uuniin päin.
Jokainen uuni on kuitenkin yksilö, mutta mulla toimii lähes kellontarkkuudella, että 60 min ja kakku on perfekto.


 
apuaon
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
Alkuperäinen kirjoittaja Sirutin:
Tais tullakin jo täällä, mutta:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
75g perunajauhoa
1 1,4 vehnäjauhojja (eli 1 desi ja 1 neljäsosaa)
1tl leivinjauhetta

Huoneenlämpöinen muna ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Saat vatkata vaikka 15min, ei haittaa mitään.
Sekoita kuivat aineet (peruna-, vehnä- ja leivinjauhe) keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi ja sekoita sekaisin vain sievästi nostelemalla taikinakaapimen avulla. Älä missään nimessä vatkaa tai sekoita rajusti!
Kaada korppujauhoitettuun vuokaan.
+175 astetta, uunin alin taso ja n. 60-65min.
Älä aukaise uuninluukkua ensimmäisen 45min. aikana kertaakaan ja vältä "tömistelyjä".
Kakkupohja on kypsä, kun se irtoilee hieman reunoista ja hammastikkuun ei jää taikinaa.

En ole koskaan epäonnistunut tällä ohjeella. Samaa ohjetta on käytetty kerroshääkakunkin tekoon. Pohjasta tulee todella kuohkea.
voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaks
joo jos paistat sillä 175 niin ei mitenkään riitä se 30min mikä monessa ohjeessa on. eli 30min niin asteet 200
tai 175 ja ainakin 40 min. kokeile kypsyyttä tikulla.

Ja jos tummuu päältä eikä sisältä kypsä niin leivinpaperi päälle "kanneksi"
 
apujaon
tällasen löysin

"Paista 3 munan kakkupohjaa 200 asteessa noin 25 min, 4 munan kakkupohjaa 200 asteeessa noin 30 min ja 6 munan kakkupohjaa 200 asteessa noin 35 min. Anna jäähtyä ja kumoa."

näköjään tuo kananmunan määräkin vaikuttaa paistoaikaan? uusi tieto mulle,
 
AulisKotityöläinen
Alkuperäinen kirjoittaja ap:
voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaks

Kärtsääminen riippuu uunistakin. Kaikki uunit ei paista tasaisesti, varsinkaan vanhemmanpuoleiset. Tarkkaile paistumisen aikana ja laita toisiaan leivinpaperi päälle, jos alkaa pinta tummua ennen aikojaan, mutta älä vedä kakkuvuokaa uunista ulos! Tai laske uunin lämpötilaa 25 astetta.

Meillä tuppaa pohjapuoli paistumaan liiankin hyvin ja päällinen ei tahdo ruskistua kunnolla, jos alimmalla tasolla paistaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja VauvaUnelma:
Hei vielä kysymys kakun kostuttamisesta. Paljonko tollaseen 4 munan kakkuun kostuketta?? Se tästä nimittäin vielä puuttus jos onnistun pohjassa ja turaan sit kostutuksessa :headwall:
Riippuu vähän siitä, kuinka kauan kakku saa tekeytyä ja miten kosteita ovat muut täytteet. Jos tarjoat hyvin pian täyttämisen jälkeen, laita puolitoista desiä, jos tarjoat vasta seuraavana päivänä, voi vähän vähentää kostutuksen määrää. Ja makuasiakin, miten kosteasta tykkää.
 
tällä onnistuu aina
Kuohkea sokerikakkupohja

Tämä kakkupohja tunnetaan yleisimmin nimellä Sienikakku. Nimi viittaa nimenomaan kakkupohjan kimmoisuuteen ja kuohkeuteen, joka saadaan aikaan ilman rasvaa. Kakku tunnetaan myös nimillä Vesi-sokerikakku ja Isän kakku.



3 munaa

2,5 dl sokeria

1,2 dl kiehuvaa vettä

3 dl vehnäjauhoja

1 rkl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuuma vesi ruokalusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista vielä 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Käännä jauhot varovasti vatkattuun seokseen niin, että kuohkeus säilyy.

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakku 200 asteen lämmössä uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä, ennenkuin leikkaat sen kolmeksi levyiksi.

Tuoretta kakkupohjaa ei tarvitse kostuttaa erikseen. Vatkaa 1 dl kermaa vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa ruokalusikallinen sokeria. Viipaloi kakkulevyn päälle kerros mansikoita ja levitä puolet kermavaahdosta mansikoiden päälle. Aseta toinen levy paikoilleen ja peitä myös se mansikoilla ja kermavaahdolla.

Vatkaa kuorrutukseksi vielä 1-2 dl kermaa vaahdoksi, mausta sokerilla ja levitä kakun päälle ja reunoille. Aseta päälle kerros kokonaisia mansikoita ja tarjoa.
 

Yhteistyössä