ap
Kiitos paaaaljon kaikille vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
ehdottomasti koneella, vaahto on sitten hyvä, kun pysäytät vatkaimen ja valutat taikinaa vatkaimista 8 muotoon siihen päälle, jos näät sen 8 viel valmiina, on vaahto tarpeeksi kovaa.Alkuperäinen kirjoittaja ap:Kiitos paaaaljon kaikille vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
jos on kone niin ilman muuta sillä. Saa helpommin onnistumaanAlkuperäinen kirjoittaja ap:Kiitos paaaaljon kaikille vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
Koneella se n. 10 minuuttia. Käsin vatkaamalla et saa kuin jännetuppitulehduksenAlkuperäinen kirjoittaja ap:Kiitos paaaaljon kaikille vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaksAlkuperäinen kirjoittaja Sirutin:Tais tullakin jo täällä, mutta:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
75g perunajauhoa
1 1,4 vehnäjauhojja (eli 1 desi ja 1 neljäsosaa)
1tl leivinjauhetta
Huoneenlämpöinen muna ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Saat vatkata vaikka 15min, ei haittaa mitään.
Sekoita kuivat aineet (peruna-, vehnä- ja leivinjauhe) keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi ja sekoita sekaisin vain sievästi nostelemalla taikinakaapimen avulla. Älä missään nimessä vatkaa tai sekoita rajusti!
Kaada korppujauhoitettuun vuokaan.
+175 astetta, uunin alin taso ja n. 60-65min.
Älä aukaise uuninluukkua ensimmäisen 45min. aikana kertaakaan ja vältä "tömistelyjä".
Kakkupohja on kypsä, kun se irtoilee hieman reunoista ja hammastikkuun ei jää taikinaa.
En ole koskaan epäonnistunut tällä ohjeella. Samaa ohjetta on käytetty kerroshääkakunkin tekoon. Pohjasta tulee todella kuohkea.
Lisätään nyt vielä sekin, että vatkaimen suurimmalla teholla ja ihan reippaasti veivaat sitä vatkainta lisäksi. Kakkupohja tarvitsee paljon paljon ilmaa, että siitä tulee kuohkeaAlkuperäinen kirjoittaja AulisKotityöläinen:Koneella se n. 10 minuuttia. Käsin vatkaamalla et saa kuin jännetuppitulehduksenAlkuperäinen kirjoittaja ap:Kiitos paaaaljon kaikille vielä jos jollain on läsähtämisen esto vinkkejä niin voi tulla kertomaan Muuten, kannattaako se muna sokeri vaahto vatkata käsin vai koneella? käsin menee mulla ainakin ikuisuus!!
Voit huoletta pitää 45min, ennen kuin tarvitsee katsoa uuniin päin.Alkuperäinen kirjoittaja ap:voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaks
joo jos paistat sillä 175 niin ei mitenkään riitä se 30min mikä monessa ohjeessa on. eli 30min niin asteet 200Alkuperäinen kirjoittaja ap:voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaksAlkuperäinen kirjoittaja Sirutin:Tais tullakin jo täällä, mutta:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
75g perunajauhoa
1 1,4 vehnäjauhojja (eli 1 desi ja 1 neljäsosaa)
1tl leivinjauhetta
Huoneenlämpöinen muna ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Saat vatkata vaikka 15min, ei haittaa mitään.
Sekoita kuivat aineet (peruna-, vehnä- ja leivinjauhe) keskenään.
Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi ja sekoita sekaisin vain sievästi nostelemalla taikinakaapimen avulla. Älä missään nimessä vatkaa tai sekoita rajusti!
Kaada korppujauhoitettuun vuokaan.
+175 astetta, uunin alin taso ja n. 60-65min.
Älä aukaise uuninluukkua ensimmäisen 45min. aikana kertaakaan ja vältä "tömistelyjä".
Kakkupohja on kypsä, kun se irtoilee hieman reunoista ja hammastikkuun ei jää taikinaa.
En ole koskaan epäonnistunut tällä ohjeella. Samaa ohjetta on käytetty kerroshääkakunkin tekoon. Pohjasta tulee todella kuohkea.
Alkuperäinen kirjoittaja ap:voin siis huoletta tunnin pitää? eikä kärtsää?? tosiaan puolessa tunnissa jäi vähän raaaks
Riippuu vähän siitä, kuinka kauan kakku saa tekeytyä ja miten kosteita ovat muut täytteet. Jos tarjoat hyvin pian täyttämisen jälkeen, laita puolitoista desiä, jos tarjoat vasta seuraavana päivänä, voi vähän vähentää kostutuksen määrää. Ja makuasiakin, miten kosteasta tykkää.Alkuperäinen kirjoittaja VauvaUnelma:Hei vielä kysymys kakun kostuttamisesta. Paljonko tollaseen 4 munan kakkuun kostuketta?? Se tästä nimittäin vielä puuttus jos onnistun pohjassa ja turaan sit kostutuksessa :headwall: