vkl:t koululaisen kanssa

Caroline
Meillä poika on 1.-luokkalainen ja viikonloppuisin käydään usein uimassa ja ulkoillaan aika paljon. Kavereiden kanssa on jos sattuu olemaan kavereita "saatavilla" - yleensä ainakin jompana kumpana päivänä on. Leikkii kaverin kanssa ulkona tai sitten tulevat meille tai menevät kaverin kotiin leikkimään. Iltaisin saunotaan, tehdään jotakin hyvää syötävää ja katsellaan telkkaa (Avaraa luontoa ja Huumaa ainakin).
Joskus kyläilemme tuttavaperheissä, ehkä n. joka kolmas viikonloppu. Siellä on pojalle suht oman ikäisiä kavereita.

 
Perjantai-ilta lösötään, on jotain herkumpaa ja silloin saa mennä kylään tai pyytää kaverin yökylään meille. Lauantai on siivouspäivä, eli lauantaina pojat osallistuvat siivoamiseen. Jos jollakin on jotakin kauppa-asiaa (käsineet, kalsarit tms.) hän voi lähteä mukaani ostoksille kantamaan maitoa ja muuta tulevalla viikolla tarvittavaa, sille samalla aikaa kun mies siivoaa minä käyn "isot ostokset" joilla pärjätään maitotäydennyksien avulla melkein koko viikko.

Iltapäivällä meillä on lauantaisin suuri vaara löytää itsensä kuorimasta perunoita, tekemästä sämpylätaikinaa, salaattia tai sekoittamassa paahtokasviksien marinadia, eli teemme yhdessä iltapäivällä aika ison määrän ruokaa viikonlopuksi ja alkuviikoksi. Joku saattaa lukea ääneen viihdyttääkseen touhuavia, tai sitten kiistellään kovaäänisesti pitsan täytteistä tai jostakin puhuttavasta. Jossain vaiheessa potkaiset jätkät pellolle elleivät he itse huomaa mennä rakentamaan hyppyrimäkeä tai tekemään jotakin muuta arveluttavaa. Pienin on löytänyt lauantaiksi itselleen jousiammunnasta harrastuksen, joten myös tämä kuuluu jollain tavalla viikonloppuun.

Ylipäätään me puhumme paljon, erityisesti viikonloppuna. Kavereista, opettajista, koulusta, elämästä ja olen lapsien puhekumppanina heidän selvittäessään itselleen maailmaa ja elämää. Lauantai-iltana kaikki jotenkin tiivistyy, lapset ovat siinä lähellä, vierellä, juttelevat edelleen tai lukevat omia kirjojaan, lötköttävät kainalossa. Ja meidän on kaikkien hyvä olla.

Viikonloppuisin me siis olemme yhdessä. Ihan rauhassa ja onnellisen tavallisesti, välillä tiuskien ja välillä halaten.

Piika-äiti
 
Meillä pojat aamupalan (tappelin kanssa syövät) jälkeen paimnutava pihalle (lue metsään) ja tulevat (jos kuulevat) ku huutaa syömään.Taas takasi ulos ja illansuussa pimeentultua sisälle,vähän aikaa kattelevat telkkaria ja menevät nukkumana...

Joskus käydään jossain kylässä tms.

Täälläpäin on kaverit niin kaukana ettei pahemmin näe muuta kun koulussa
 
No moi..

Meijän viikonloput menee sillen oleillessa. Lauantai on herkkupäivä, saatetaan siis tehä yhessä vaikka pitsaa ja joskus kattellaan hyviä piirrettyjä tai luonto ohjelmia. Ulkoillaan mahdollisimman paljon, jopa näillä paukku pakkasillakin. Luistellaan, hiihdellään, lasketaan mäkeä porukalla. Näin keväisin ku alkaa aurinko paistamaan täällä pohjosessakin, me käydään laavulla paistamassa makkaraa. Vietetään yhdessä aikaa koko perhe, joskus menossa mukana kavereita taikka sukulaisia. Toisinaan haluavat mennä mummilaan yö-kylään, mutta kaveri yö-kyläilyjä ei olla vielä harrastettu. Käyvät kyllä toisissansa leikkimässä ja tuolla pihalla, mutta en oo vielä yö-kylä reissuille päästäny. Sellasta ihan tavallista touhua siis. :D
 

Yhteistyössä