virtsatietulehdus?

  • Viestiketjun aloittaja kitisijä
  • Ensimmäinen viesti
kitisijä
mitkä on oireet? voiko olla kuumeeton? täällä 3kk tyttö on ollu pahalla tuulella, enkä oo varma johtuuko hampaista vai onko joku muu kyseessä. Kuumetta ei oo ollu.
 
äiti76
Yleensä oireita ovat ainakin pahanhajuinen pissa (voimakas), korkea kuume. Silloin on riski, että tulehdus on munuaistasoinen. Meillä tosin pojalla oli kuukauden ikäisenä oireeton!
 
meillä oli ekaa kertaa kova kuume ja sitten ei tullut pissaa ja yritimme kaikilla tavoilla mutta sitten menimme lääkäriin ku ei pissaa tullut niin olikin synnynnäinen munuais vika tästä nyt jo vuosia aikaa.
 
Ensimmäinen oire on yleensä haiseva pissa, mutta kokemuksesta tiedän että tuonikäiseltä on hankala tuoksuja haistella kun on vaippa.
Mutta jos kuume nousee niin sitten pikaisesti lääkäriin. Ja kannattaa varmuuden vuoksi käydä antaan pissanäyte. Meillä kun tytöllä nousi ainoastaan kova kuume (38,5) ja kun mentiin lääkäriin oli tulehdus jo munuaisaltaassa.
 
kuume on tietysti yksi oire mut noin pienellä voi olla myös voimakas pulauttelu tutun pikkusella oli nk voimakaspulauttelu luultiin ensin ruuan takaisin virtaukseksi mut onneksi oli vaan toi virtsarakon tulehdus :attn:
 

Yhteistyössä