Vinkkejä vatsavaivoihin!?

Mulla on viikon ikäinen poika ja hän kärsii iltaisin vatsavaivoista, itkee joskus lähes 2 tuntia jonka päätteksi hän turauttaa kakan tai röyhtäilee. Joka syönnin jälkeen olen kyllä röyhtäyttänyt ja pullosta on saanut ruokaa vain 3 kertaa (rintamaitoa). Olisi kiva saada jotain vinkkejä vaivaan :(.
 
Meillä tytöllä helpottaa hellä hierominen mahavaivoja, tosin just syötettynä ei kannata kokeilla. Tai pistäpä poju reisiesi päälle selälleen siten, että pojan jalat tulee ylöspäin sun rintakehää vasten (tän saman voi tehä sohvala istuessaan, sillon silleen että sun jalojen alla on jotain, että saat jalat polvista koukkuun ja muksu nojaamaan jalkoihin, peppu sun mahan kohalle). Ja sitten keinuttelu pystyasennossa oli meillä kans pop tytön ollessa pieni, keinutuolissa tuli monet ilmavaivat selätettyy. Kannattaa myös apteekista kysyä apuja, jos kotikonstit ei auta.
Jaksamista, kyllä se siitä!!! =)
 
Hei! Meillä myös kokeiltiin monenmoista vauvan vatsavaivoihin. Juurikin se vatsan hierominen auttoi hiukan välillä. Yhdessä opuksessa neuvotaan hieromaan navan ympäriltä myötäpäivään. Ja vaikka meilläkin aina koitettiin röyhtäyttää, sitä ilmaa tuli kovin huonosti ulos. Hain apteekista Cuplatonia, joka ei auttanut yhtään. Sitten koitin vastaavaa Kuplastopia, joka auttoi melko hyvin. Eli kannattaa koittaa toista valmistetta jos ekasta ei ole apua. Lopulta vatsavaivoista päästiin lähes kokonaan n. 2 kk:n iässä, kun aloin antaan pojalle Rela-tippoja. Niitä suosittelen ainakin kokeilemaan :)

Jopas olikin neuvolasta varsinainen kommentti :O
 
Meillä neidillä ollu menossa Rela-tipat koko ajan, laitokselta lähtien ja tyttö on nyt 4,5kk. Ja kun niitä saa vielä semmosena, että niissä on D3-vitamiini samassa, niin menee sitten isommallakin vauvalla.
Meillä D-vitamiinin alotus nimittäin lisäs mahavaivaa, eli älä maalis mamma vaivu epätoivoon, jos näyttää, että mahavaivat lisääntyy. Meillä neiti alko saamaan säännöllisesti D-vitamiinia 3kk iässä, sitä ennen aina silloin tällöin kokeilin muutamalla tipalla, että kestääkö jo maha.
Ja yks hyvä asento kans mahavaivaselle on mahallaan pito reisien päällä poikittain, tai saman voi tehä silleen, että vauva on sun käsivarsilla siten, että pää on tuolla kyynärtaipeessa ja sun kätes menee vauvan rintakehän kautta mahalle. Tolleen meidän tyttö tykkää itteensä kannettavan vieläkin, tosin nyt pitää olla jo molemmat kädet kantaessa käytössä. :D Käsi nimittäin tekee painetta mahalle, mutta samassa asennossa pikkunen voi tiirailla ympäistöään, sitten kun on ikää enemmän.
Tympee suhtautuminen neuvolassa mahavaivoihin, mutta valitettavan tutun kuuloista. Ittekin parhaimmat käsittelyneuvot sain äidiltäni, joka on joutunut aikanaan opettelemaan jos jonkinlaista asentoa, kun yhdellä sisaruksestani oli aikoinaan koliikki. Onneks ne vaivat yleensä siitä helpottaa, kun ikää tulee lisää. TSEMPPIÄ!!!! :flower:
 

Yhteistyössä