Vinkkejä Tampereelta

Olemme menossa parin-kolmen päivän lomalle Tampereella parin viikon kuluttua. Yhden päivän vietämme Särkänniemessä, mutta mitä muuta. Perheeseen kuuluu kaksi tyttöä 12 ja 7 vuotiaat. Onko esim. hyviä kirpputoreja, siis lapsille vaatteita yms.
Kaikki hyvät vinkit, KIITOS
 
Riippuu tietysti paljon lasten luonteesta, mistä tykkäävät, mutta Tampereellahan on paljon hyviä näyttelyitä ja museoita, siis lapsiakin kiinnostavia. Esim.vakoilumuseo tai Vapriikki. Katsos tuolta löytyisikö ideoita:
http://www.tampere.fi/matkailu_v/naejakoe.htm

Kirpputoreista on vaikea suositella mitään, sijaitsevat aika hajallaan ympäri kaupunkia, mutta siinä ihan keskustan alueella on ainakin Laukontorilla Radiokirppis. Siitä laadusta en tosin osaa sanoa, kun en ole käynyt tosi pitkiin aikoihin...Siitä samasta paikasta muuten lähtee noita risteilyitä esim. Viikinsaareen. Nekin vois olla kivoja, jos on hyvä ilma!
 
mirale
sorsapuisto tampere-talon vieressä voisi olla sellainen piknik-paikka, näkötorni ja viikinsaari ovat hyviä paikkoja. muumilaakso tuskin kiinnostaa tuon ikäisiä, mutta se on metso-kirjaston alakerrassa, hämeenpuistossa. koskikeskuksen alakerrassa on "perhepuisto" jossa on leikkipaikka, mutta voi olla liian lapsellinen. (itellä 3 ja 5 vuotiaat, joille nämä paikat käy paremmin kuin hyvin... :D )
mutta tervetuloa manseen! maistakaa mustaamakkaraa laukontorilla, eli alarannassa, koskikeskuksen vieressä, mistä lähtevät myös ne viikinsaari-laivat. toivotaan hyviä ilmoja. B)
 
Tallipiha, putiikkeja herkkuja jne katso www.tampere.fi/talipiha Tampereen kauppahalli ja koskikeskus on meidän perheen suosikkeja, yritän etsiä vielä sinulle yhden kivan nuoriso Ravintolan missä käytii viime viikolla se sijaitsee Finlaysonin alueen ostarissa. :p
 
Kiinnostaisiko tuonikäisiä lapsia nukkemuseo. Tampereella on Hatanpäällä nukkemuseo. Alueella on myös Abroreum (mahdoinkohon kirjoittaa likikään oikein) eli puutarha jossa on erillaisa kasveja. Siellä voi olla kauniina päivänä käydä kävelemässä ja picknicilläkin. Pyynikin näkötornin käynnin yhteyteen voi liittää myös käynnin pyynikin uimarannalla. Pääkirjasto Metsossa on lisäksi Muumilaakso. Tampereen sivuistoilta (matkailusivut) voi käydä tilaamassa tampere oppaan jossa tarkemmin selvitetty Tampereen kohteita, hintoja ja sijainteja.
 
Ipsu
Lasten kirppari Amurissa, taitaa olla nimeltään TAIKURINHATTU. En ole käynyt, mutta olen kuullut suosituksia. Lähellä pääkirjasto Metsoa. Ja jos minigolf kiinnostaa niin Pyynikillä voi harrastaa sitäkin, lastenkin kanssa, ratoja on eri tasoisia. Niin, ja joku laivaristeily Näsijärvellä tai Pyhäjärvellä voisi olla hauska juttu.
 

Yhteistyössä