Vinkkejä millä saa liimapinnan(tarran jäljet) muovista pois?

  • Viestiketjun aloittaja "elli"
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Ja nuo aivan älyttömät kikkakolmoset (patapata, ruokaöljy, teippi, puuhekumi, ikkunanpesuaine jne.) voi jättää omaan arvoonsa.
Ruokaöljy toimii kyllä. Koko tarraa ei edes tarvitse alkaa repimään, mikä sen liimajäljen jättää. Riittää kun tarran päälle hieroo ruokaöljyä niin että se imee sen itseensä. Sitten odotellaan tunti pari ja koko tarra lähtee repimättä ja tahmeaa jälkeä jättämättä pois. Se ikään kuin vain liukuu siitä irti, kun siihen koskee.

Tosin ei päde muovipintaisiin tarroihin tietenkään. Ne toisaalta on helpompi repiäkin ehjänä irti.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Peukalolla olen noita hinkannut.
Kovaa painamalla saa liiman rullautumaan ja kohta se on nypittävissä pois.
Peukalo tosin hiukan kärsii, mutta jos ei ole paljon putsattavaa, niin ei haittaa.
 
vierailija
Just kokeilin kaikkea mahdollista, mutta mikään ei toiminut! Päätin sitten kokeilla VOITA ja huuhtelin sitten kuumalla vedellä ja se toimi TÄYDELLISESTI! Kannattaa kokeilla ihan vaan voilla ja kuumalla vedellä!!! :)
 
vierailija
Ei koskaan millään hankaavalla kannata. Kaikkein paras aine liiman irroittamiseen on tinneri. Ja nimenomaan tinneri eikä mikään tärpätti eli lakkabensiini, johon tinneri usein sotketaan.

Tinneriä ei kuitenkaan kannata käyttää muoviin koska tietyt muovilaadut se tuhoaa armotta. Mutta metalliin ja lasiin se on paras aine kunhan pinta ei ole maalattu sellaisella maalilla, joka liukenee helposti. Siis ennen käyttöä testaa ettei aine tuhoa pintaa mihin on sitä laittamassaI

Tinneri on liotinaine, joka irrottaa kaikenlaisen kuonan tehokkaasti ja haihtuu pois jättämättä jäämiä. On kuitenkin huomattava, että se haisee hirveältä ja nousee päähän eli parempi käyttää tuuletetussa tilassa tai vain lyhytaikaisesti. Ja tinneri myös imeytyy ihon läpi eli käyttäessä tiskihanskat käteen.
 
  • Tykkää
Reactions: Lispetti
vierailija
Paras tarrajäämien irroittamiseen tarkoitettu aine on mahdollisimman puhdas alkoholi. Itse olen töissä firmassa joka tekee teippi ja tarratuotteita. Meillä poistetaan tarrajäämiä etanolilla. Saadaan teollisuusetanolia suurissa kannuissa joita tavalliset ihmiset ei saa ostettua kuluttajille tarkoitetuista kaupoista. Kuluttajille lähin korvike on Sinol.

Seuraavina lista parhaista aineista joilla tarrajäämiä kannattaa poistaa:

1. Ei vahingoita muovia, ei jätä jälkiä ja haihtuu nopeasti pois. Kuluttajat voi ostaa sitä helpoiten Sinol nimikkeellä.

2. Myös laimentamaton tuulalasinpesuneste (Lasol tai miks ei muunkin merkkinen) käy vallan mainiosti, joskin niissä on muutama prosenttia peseviä aineita tuohon Sinoliin verrattuna. Joka tapauksessa, erittäin hyvä korvike Sinolille/Etanolille.

3. Seuraavat aineet on jo sen verran huonoja, että käyttäisin niitä vain hätätilanteessa. Eli seuraavina tulee Mineraalitärpätti/lakkabensiini ja Asetoni. Mineraalitärpätti jättää jälkeensä rasvaisen jäljen, haisee pahalta, eikä haihdu nopeasti pois. Minelaaritärpätti sopii vähän paremmin muovipinnoille kuin asetoni. Asetonin kanssa saa olla sitten todella varovainen, sillä asetoni sulattaa useita muovilaatuja.

Huom. Älkää sekoittako auton tuulilasinpesunesteitä, tavallisen ikkunan ikkunanpesuaineeseen (esim. Ajax). Ikkunanpesuaineella ei saa minkäänlaista vaikutusta tarrajäämiin. Ja nuo aivan älyttömät kikkakolmoset (patapata, ruokaöljy, teippi, puuhekumi, ikkunanpesuaine jne.) voi jättää omaan arvoonsa.
👍
 

Yhteistyössä