Vinkkejä millä saa liimapinnan(tarran jäljet) muovista pois?

  • Viestiketjun aloittaja "elli"
  • Ensimmäinen viesti
"elli"
Ostettiin kuivausrumpu jonka kanteen oli liimattu tarra. Sain tarran vain osittain pois. Tarran paikalle jäi tahmainen kohta. Olisiko jollain vinkkejä millä sen sais pois naarmuttamatta pintaa. Esim. pata pata?
 
Varmaan just patapadalla tai karhunkielellä (mahtaakohan olla samalla nimityksellä ympäri suomen :)) ja fairylla. Tuollaisia liimapintoja olen karhunkielellä ja fairylla putsannut mm. lasipurkeista hyvin.
 
pha
Ei helevetti! Tarrajälki on muovissa ja jengi ehdottaa patapataa, asetonia ja ihmesientä, eli kaikkia takuuvarmoja pinnan pilaajia. Kas kun ette ehdota hiekkapaperia! Oikeasti tarran tahma lähtee tärpätillä tai hajuttomammin öljyllä tai vaikka margariinilla.
 
pha
[QUOTE="Vieras";27192313]Kynsilakanpoistoaineella, ei se sitä pintaa pilaa!
Tai sitten lähtee hyvin jos sattuu olemaan ikkunanpesuainetta tai joku muukin "vahvempi" pesuaine käy[/QUOTE]

Ootko moneenkin muoviin kokeillut? Asetoni kyllä pehmentää muovia, joten jättäisin noi neuvot antamatta. Hyvinkin arkiset aineet ovat yleensä ne parhaat lianpoistajat, kuten mäntysuopa, öljy ja etikka. Turha lotrata vahvoilla kemikaaleilla, kun ei niissä välttämättä edes ole tahraan tepsiviä ainesosia.
 
vierailija
Yksi hiukan kärsivällisyyttä vaativa konsti etikettiliimojen
poistoon muovi- ja lasipinnoilta on tavallinen maalarinteippi.
Liimapuolella kun nyplää sitä toista pois revittyä liimapintaa
niin siihen se vaan tarttuu viimeistä "liimatahraa" myöten.
Pääsääntoisesti, mitä hitaammin vetää sitä kiinnitettyä
teippiä pois siitä liimapinnalta, niin sitä paremmin
se tarttuu siihen teippiin. Sitä etikettiä pitää saada
revittyä pois sen verran, että se paljastuu vähintäänkin
revityksi paperipinnaksi. Samaa konstia voi käyttää
myös kaksipuolisten tarrateippien poistoon seinältä.
Esimerkiksi, tarrateipillä seinään kiinnitetty puurima
saadaan pois siististi siten, että leikataan se teippi
ensin irti siitä rimasta lujan "karhurihman" avulla
ja sitten se tarrajäämä, mikä sormilla nypläten
ei meinaa irrota, pitäisi lähteä pois tällä maalarinteipillä.
 
vierailija
Ilmastointiteippi ns. roudariteippi se harmaa toimii myös.
Ihmettelen näitä kommentoijia, joilla ei ole mitään käsityst' lopputuloksista. Ei sitä millään hiekkapaperilla tai bensalla pidä lähteä irroittamaan, etenkin bensan kanssa pitää aina olla varovainen. Bensa höyrystyy erittäin herkästi ja syttyy siten räjähtäen.
Ruokaöljy ja Fairy toimivat hyvin, Fairylla lähtee myös ruokaöljy vaatteista.
 
vierailija
Vahva alkoholi! Kokeilin just, kaksi vuotta oli perkeleen tiukassa teipin liima jäänyt pesukoneeseen muovi- ja metalliosiin suurelta alalta. Vetäsin Sinolin esiin ja lähti että soi. Kannattaa käyttää hanskoja jos ei tykkää, että iho kuivuu. Itse en jaksanut hakea varastosta=D
 
vierailija
Paras tarrajäämien irroittamiseen tarkoitettu aine on mahdollisimman puhdas alkoholi. Itse olen töissä firmassa joka tekee teippi ja tarratuotteita. Meillä poistetaan tarrajäämiä etanolilla. Saadaan teollisuusetanolia suurissa kannuissa joita tavalliset ihmiset ei saa ostettua kuluttajille tarkoitetuista kaupoista. Kuluttajille lähin korvike on Sinol.

Seuraavina lista parhaista aineista joilla tarrajäämiä kannattaa poistaa:

1. Ei vahingoita muovia, ei jätä jälkiä ja haihtuu nopeasti pois. Kuluttajat voi ostaa sitä helpoiten Sinol nimikkeellä.

2. Myös laimentamaton tuulalasinpesuneste (Lasol tai miks ei muunkin merkkinen) käy vallan mainiosti, joskin niissä on muutama prosenttia peseviä aineita tuohon Sinoliin verrattuna. Joka tapauksessa, erittäin hyvä korvike Sinolille/Etanolille.

3. Seuraavat aineet on jo sen verran huonoja, että käyttäisin niitä vain hätätilanteessa. Eli seuraavina tulee Mineraalitärpätti/lakkabensiini ja Asetoni. Mineraalitärpätti jättää jälkeensä rasvaisen jäljen, haisee pahalta, eikä haihdu nopeasti pois. Minelaaritärpätti sopii vähän paremmin muovipinnoille kuin asetoni. Asetonin kanssa saa olla sitten todella varovainen, sillä asetoni sulattaa useita muovilaatuja.

Huom. Älkää sekoittako auton tuulilasinpesunesteitä, tavallisen ikkunan ikkunanpesuaineeseen (esim. Ajax). Ikkunanpesuaineella ei saa minkäänlaista vaikutusta tarrajäämiin. Ja nuo aivan älyttömät kikkakolmoset (patapata, ruokaöljy, teippi, puuhekumi, ikkunanpesuaine jne.) voi jättää omaan arvoonsa.
 

Yhteistyössä