Vinkkejä masuvaivoihin?

Oisko vielä jotain vinkkejä masuvaivoihin? Meillä pikkuneiti itkeskelee selvästi tuskissaan iltayöllä noin kolmisen tuntia ennen kuin noin kahden kolmen pintaan nukahtaa vihdoin. Aamulla, päivällä ja illalla on kaikki hyvin, neiti nukkuu, syöpöttelee ja seurustelee.

Relatippoja ollaan käytetty noin kaksi viikkoa -ei tunnu helpotusta olevan. Jekovit yritettiin aloittaa mut alkoi päivähuudot sen jälkeen. Carry me-liina on tilauksessa, toivottavasti tulee pian niin saadaan kokeilla auttaisko siinä kantaminen yöitkuihin.

Tuntuu, että mikään ei auta vaivoihin. Kanniskelu, masun hierominen, mahallaan olo, silti itkee.

Oisko jollain kokemuksia vyöhyketerapiasta? Onko ollut apua? Ja siis muita vinkkejä??
 
Cuplaton ja Disflatyl pilkkovat ilmaa.

Kokeile jotain toista d-vitamiinimerkkiä. Tippoina on saatavilla Jekovitin lisäksi Devitolia (öljypohjainen, myydään ja säilytetään jääkaapissa) sekä Deetippoja. Deetipat on mun mielestä kätevin, koska siinä on pipetti, jossa on mitta 1 ml:lle eli tippoja ei tarvitse laskea. D-vitamiinia pitää antaa mielummin vähän "liikaa" kuin liian vähän. Nykyinen d-vitamiinilisän suositusannos on niin pieni, että siinä on paljon varaa "yliannostukselle".

Kannattaisiko kokeilla Rela-tippojen pois jättämistä? Ne ovat öljypohjaisia joten saattavat aiheuttaa vatsanväänteitä.

Miten teillä sujuu kakkiminen? Jos sen kanssa on vaikeuksia niin siitäkin voi seurata itkua.

Toisaalta jos masuvaivoihin ei auta ollenkaan hieronnat jne. Niin voi olla kyse myös jostakin muusta. Voitte vielä kokeilla jalkojen polkemista ja jumppaamista.
 
Moikka!
Se terapia on tosi hyvä juttu, kunhan vaan varmistaa, et on oikeesti ammattitaitoinen ihminen. Meillä auttoi ihan kotikonstit, kuten jalkojen pumppaus nopeemmin ja hitaammin. Ilman vaippaa olo myös helpotti, kun pikkuinen sai heilutella jalkoja ihan vapaasti. Ennaltaehkäisyä siis, yöllä tätä ei viitsi tehdä. Mä annoin pojalle aina Cuplatonia ennenjokaistasyöttöä. Lääkelasiin tippa vettä ja Cuplaton-tipat. D-vitamiinitipat voi ihan hyvin aiheuttaa myös huutoa, kokeile toista merkkiä. Meillä oli Devitol ihan hyvä. Meitin poju oli myös tosi herkkä äidin syömisille. Maito, suklaa ja sipuli aiheutti meillä ainakin ilmavaivoja. Onks sulla listaa niistä aineksista mitä kandee vältellä? Näitä ohjeita mulla ois avuks...
 
Minä annan Cuplatonin (tai Rela-tipat) suoraan vauvan suuhun juuri ennen syöttöä. Laitan määrän pieneen lusikkaan ja siitä vauvan suuhun. Samoin Dee-tipat. Dee-tipat maistuu vauvalle selvästi paremmin, koska niissä on sakkaroosia makeutusaineena :)

 
Meillä auttaa kanniskelu silleen että vauvan toinen käsi kainalossa ja sitte sillain poikittain ja jalat lähellä omaa vartaloa, vähän niinku imettäis..:) miellä itkut aamuisin, päivä ja ilta ja yö menee leikiten..herää joskus 6-8 aikaan ja alkaa kitiseen..monesti rupsuttelee ja lopuksi kakkaa ennen ku rauhottuu.. nyt itkee hampaita..tuntuu että aina joku miks pitää kitistä.. :ashamed:
 
Imetätkö?

Imettävä äiti voi ottaa magnesiumia purkista (suositus on 350mg/vrk, tupla-annos kuuriluonteisena ei ole vaarallinen). Magnesium ei sinällään kulkeudu äidinmaitoon, mutta hyvin moni on kertonut sen auttaneen vauvan masuvaivoihin nimenomaan äidin syömänä.

Jos imetät, voit myös miettiä, miten imetät. Joka kerta eri rinnasta / joka kerta molemmista rinnoista / pari kertaa peräkkäin samasta rinnasta...
Jos maitoa tulee runsaasti, se sisältää vähemmän rasvaa, jolloin maidon laktoosi pääsee nopeammin vatsalaukusta ohutsuoleen, eikä laktaasientsyymi ennätä kaikkea pilkkoa. Tällöin seurauksena voi olla laktoosi-intoleranssin kaltaisia masuvaivoja. Vauvan kakka voi myös olla muotovaahtomaista. Jos tätä epäilet, niin kokeile imettää pari kertaa samasta rinnasta: maito on rasvaisempaa, mitä "tyhjemmästä" rinnasta se tulee, jolloin se ei pääse niin vauhdilla eteenpäin suolistossa. Lisäksi maitoa ei tule niin kovalla paineella kuin ihan täydestä rinnasta tulee (ns. suihkutissit).

Rela-tipoissa on auringonkukkaöljyä, joka ei kaikille vauvoille sovi. Muita hyviä vauvoille sopivia maitohappobakteerivalmisteita ovat mm. DDS-Junior, Probiootti Baby ja GefilusPlus. Ovat kaikki myös maitoproteiinittomia, sillä jotkut vauvat reagoivat myös maitoproteiiniin olematta silti sille suoranaisesti allergisia.

Itse voit välttää kofeiinin nauttimista (kahvi, musta tee, kolajuomat tms.). Myös suklaa, ruisleipä, sitrushedelmät, omena, sipuli, palkokasvit ja lehmänmaito (missä muodossa tahansa) voivat aiheuttaa toisille vauvoille masuvaivoja ainakin ihan alussa.

Voimia!
 
Toistan tässä nyt itseäni kun pariin muuhunkin ketjuun olen saman kirjoittanut, mutta meillä tosiaan auttoi vyöhyketerapia mahavaivoihin. Yksi kerta riitti (toisen kerran käytiin vielä varmuuden vuoksi mutta se oli terapeutinkin mielestä turha) ja kakat tuli niskaan asti ;)

Lisäksi jalkojen pumppaus ja röyhtäyttämisen lisäys - vyöhyketerapeutti neuvoi kokeilemaan röyhtäyttämistä vauvan kasvot "ulospäin" koska sillä tavalla jaksaa pitemmän aikaa kanniskella jos röyhty ei tulekaan heti.
 
Kiitos vinkeistä!!! Täytyy kävästä apteekissa taas.

En siis voi imettää, joten neiti joutuu olemaan pulloruokinnassa ja ilmaa tulee helpommin pullosta neidin masuun.

Eikun vyöhyketerapeuttia etsiskelemään..

Lisää vinkkejä vaan jos löytyy, kiitos!!
 
Mikä pullo ja pullotutti teillä on käytössä? Ainakin Ainun pulloissa luonnonkumisesta pullotutista tulee paljon vähemmän ilmaa kuin silikonisista kunhan sen venttiilin avaa kunnolla.

Jos sua kiinnostaa niin pulloruokkijoille on olemassa oma foorumi http://www.phpbbplanet.com/korvikemutsit/
 

Yhteistyössä