Viikoittainen kuolleiden määrä nousemassa ennätykseen marras-joulukuussa 2023

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Viikoittainen kuolleiden määrä nousemassa ennätykseen
Kuluvan vuoden viikkojen 45–47 aikana kuolleiden määrä on ollut huomattavan korkea jo yhden viikon odotusajan jälkeen.

Luku tarkentuu tulevina viikkoina vielä ylöspäin tietojen täydentyessä, kun lisää tietoja tallennetaan väestötietojärjestelmään.

Viikon 47/2023 kuolleiden määrä yhden viikon odotusajalla on koko pandemia-ajan korkein: 1 225 kuollutta.

– Jo nyt voidaan arvioida, että kuolleiden määrä viikolla 47 tulee varmasti nousemaan uuteen ennätykseen, sanoo Tilastokeskuksen yliaktuaari Markus Rapo tiedotteessa.

Viikoittain kuolleiden määrä on viimeisen kolmen vuoden aikana ylittänyt 1 400 kuolleen rajan neljä kertaa. Nämä viikot ovat olleet viikko 3/2022 ja viikot 50–52/2022. Viikon 45/2023 kuolleiden määrä on jo ylittänyt 1 400 kuolleen rajan (1 411) ja tämä luku tulee siis tarkentumaan vielä ylöspäin.
 
Jokohan riittäisi jollain rohkeutta tunnustaa rokotteiden osuus ylikuolleisuudessa…🤷‍♀️

Aika paljonhan tästä muualla jo puhutaan, mutta Suomen valtamedia jostakin syystä vaikenee asiasta.
 
vierailija
Tilastokeskus on tuottanut 24.4.2020 lähtien kokeellista tilastoa viikoittain kuolleiden määrästä Euroopan unionin tilastotoimisto Eurostatin pyynnöstä. Kesäkuusta 2022 lähtien Tilastokeskus on julkaissut viikoittain kuolleiden lukumäärät kerran kuukaudessa.

Nyt Tilastokeskus alkaa julkistaa luvun viikoittain, koska kuolleiden määrässä on havaittu voimakas nousu. Poikkeusjärjestelyistä luovutaan kun kuolleiden määrä normalisoituu.
 
vierailija
Eli shotit toimii... Ja tietyt tahot hymyilee partaansa ja hieroo käsiään... Väestön vähentäminenhän tässä koko pa*kan taustalla olikin, joten suunnitelma etenee myös Suomen osalta... Hyvinvointialueiden johtajatkin on tyytyväisiä, kun vanhat ja sairaat vähenee, niin on vara vielä nipistää hoivapaikosta, jotta saadaan johtajistolle ansaitut palkankorotukset (heidän omasta mielestään).
 
vierailija
Ja valitettavasti ihmisen elämä on rajallinen ja päättyy. Ikäihmisiä on todella paljon niinpä myös poistumaa.
No, tämäkin. Ihmistä yritetään väkisin pitää lääkkeillä hengissä liian pitkään, vaikka aika olisi jo ollut mennä. Etenkin niitä ikäihmisiä säälittää, jotka vailla mitään iloja lääketokkurassa makaa hoivalaitoksissa... Jotka haluaisivat itsekin jo päästä pois, mutta omaiset vaatii kaiken maailman hoidot ja rohdot, että ei tarvitsisi kohdata sitä realiteettia, että ihminen myös kuolee joskus.
 
vierailija
Tarkkaa tilastoa yleisimmästä oireistosta ei ole saatavilla, mutta Asko Järvisen mukaan etenkin ikäihmisillä ja nuoremmillakin potilailla koronavirusinfektioon näyttää juuri nyt liittyvän todella monella voimakas, jopa yli 39 asteen kuume.

–  Se on selvästi poikkeavaa aiempaan taudinkuvaan verrattuna, kertoo Järvinen.

Sairaalahoitoon koronan vuoksi hakeutuvat tällä hetkellä enimmäkseen ikäihmiset, joille mikä tahansa voimakkaampi hengitystieinfektio voi olla vaarallinen.

Järvisen mukaan ikäihmisiä joutuu tällä hetkellä sairaalaan paljon jo kuumeen ensipäivinä ja jopa ensitunteina, eikä muita hengitystieinfektio-oireita ole välttämättä lainkaan. Kuumeeseen liittyy yleistilan romahdus. Aiempaa useammin koronavirusinfektion oireina näyttäisi tällä hetkellä olevan myös ripuli ja vatsaoireet.

Tämän hetken yleisin koronavirustyyppi on Järvisen mukaan edelleen omikronin alavariantti, EG.5 (Eris), mutta Tanskassa on jo yleistynyt myös BA.2.86 -muunnos, jota on tavattu Suomessa toistaiseksi paikallisesti. Järvinen kertoo, että se on kuitenkin yksi vahva kandidaatti seuraavalle korona-aallolle mahdollisesti jo alkuvuodesta
 
vierailija
Antaako Purra työläisten ja köyhien lisäksi Kokoomukselle periksi vielä pakkorokotuksissa ja koronarokotuspassissakin eli kulkutaudin levitysluvassa, en ihmettelisi jos bisneksiä uhataan koronatoimilla.
 
vierailija
Ei mRNA-rokotuksina.
Tutkimus on alkanut 1987 kun Robet Malie liitti mRNA-partikkelin lipidipartikkelin sisään.
1990 mRNA sai merkittävän rahoituksen tutkimustyöhön ja kehittämiseen
1996 Eli Gilboa lisäsi ihmisen valkosoluun, johonka lisättiin synteettistä mRNAta. Kehoon pistettynä immuunipuolustus osasi tuhota syöpäsolut.
1996 CureVac ja BionTech aloittavat tutkimuksen ja kehitystyön
Lisää tietoa mRNA rokotteista löytyy Risto Rantanen (Oulun yliopisto) : mRNA-rokotteet ja niiden tuotanto
 

Yhteistyössä