Kerroinkin eskari-ikäisen jättämisestä autoon, en 2-vuotiaan. Jos puolipäiväinen hoito ei riitä, lasta ei voi ottaa mukaan, puolison työ ei jousta, tukiverkkoa ei ole, kerhoja ei järjestetä, niin yrittäisin saada lastenhoitajan vaikka MLLn kautta. Edelleenkään en vaadi yhteiskuntaa hoitamaan minun lapsiani kokopäiväisesti.Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30847009:Jaa, itse en kyllä jättäisi alle kouluikäistä yksin autoon työhaastattelun ajaksi. Tosin en myöskään ottaisi lasta mukaan työhaastatteluun. Mietin vaan jotain 2-vuotiasta tahtoikäistä, mitenköhän sellaisenkin kanssa onnistuisi haastattelu. Uskaltaisitko jättää autoon? Tai yksin käytävään odottamaan? Varmaan epävirallisiin ja jo käytännössä varmoihin haastatteluihin voikin ottaa vaikka minkälaisen kiukuttelijan, jos kyse on vaan siitä, että tehdään nimellinen haastattelu, vaikka paikka on jo käytännössä sovittu. Suurin osa haastatteluista ei kuitenkaan ole tällaisia.
Ja nostetaan polttoaineen, lämmitysöljyn ja sähkön verotusta. Kaikki voidaan tulkita ympäristön kannalta hyviksi korotuksiksi.Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30847010:Samaan aikaan leikattiin joukkoliikenteestä. Tosi ympäristöystävällistä.
Itse asiassa suurin osa työttömistä vanhemmista ei todellakaan vaadi sitä. Suurin osa kotona olevien vanhempien (mikäli syy on työttömyys tai vauva) leikki-ikäisistä lapsista on päiväkodissa osa-aikaisesti. Kokopäiväisiä on todella vähän, ja heidän kohdallaan syy on yleensä jokin muu, kuten sairaus tms.Kerroinkin eskari-ikäisen jättämisestä autoon, en 2-vuotiaan. Jos puolipäiväinen hoito ei riitä, lasta ei voi ottaa mukaan, puolison työ ei jousta, tukiverkkoa ei ole, kerhoja ei järjestetä, niin yrittäisin saada lastenhoitajan vaikka MLLn kautta. Edelleenkään en vaadi yhteiskuntaa hoitamaan minun lapsiani kokopäiväisesti.
Aikaisemmassa viestissäsi olit sitä mieltä että haastattelu on parempi jättää väliin kuin ottaa lapsi mukaan tai järjestää haastattelu puolipäiväisen hoidon aikana. Lusmuilua minun mielestäni.Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30847014:Itse asiassa suurin osa työttömistä vanhemmista ei todellakaan vaadi sitä. Suurin osa kotona olevien vanhempien (mikäli syy on työttömyys tai vauva) leikki-ikäisistä lapsista on päiväkodissa osa-aikaisesti. Kokopäiväisiä on todella vähän, ja heidän kohdallaan syy on yleensä jokin muu, kuten sairaus tms.
Itse otin äskeisessä ja siinä edellisessä työhaastattelua koskevassa viestissä kantaa vain siihen, onko järkevää ottaa lapsi mukaan työhaastatteluun. Minusta ei ole.
No, sen vuoksi haastattelun voi ihan hyvin jättää väliin, että tuskin tulee valituksi. Kun joku ilmeisesti ihan tosissaan ehdotti työhaastatteluun menemistä lapsen kanssa. Ei se nyt oikeasti ole järkevä idea. Siihen en ottanut kantaa, mihin aikaan päivästä haastattelu pitäisi järjestää, enkä tiedä, kuinka helposti työnhakija voi sanella itselleen sopivia aikoja. Kommenttini koski - edelleen - vain sitä, onko järkevää ottaa lapsi mukaan työhaastatteluun. (Ei ole.)Aikaisemmassa viestissäsi olit sitä mieltä että haastattelu on parempi jättää väliin kuin ottaa lapsi mukaan tai järjestää haastattelu puolipäiväisen hoidon aikana. Lusmuilua minun mielestäni.
Miten voit päätellä että paikkaa jää saamatta jos lapset on mukana? Pelkäätkö lapsien paljastavan vanhemmastaan jotain sellaista että paikka jää saamatta? Edustatko vasemmistolaisista ajatuksistasi huolimatta työnantajapuolta kun tiedät kuinka haastattelussa kävisi? Montako työpaikkaa olet menettänyt sen takia että on lapset olleet mukana haastattelussa?Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30847020:No, sen vuoksi haastattelun voi ihan hyvin jättää väliin, että tuskin tulee valituksi. Kun joku ilmeisesti ihan tosissaan ehdotti työhaastatteluun menemistä lapsen kanssa. Ei se nyt oikeasti ole järkevä idea. Siihen en ottanut kantaa, mihin aikaan päivästä haastattelu pitäisi järjestää, enkä tiedä, kuinka helposti työnhakija voi sanella itselleen sopivia aikoja. Kommenttini koski - edelleen - vain sitä, onko järkevää ottaa lapsi mukaan työhaastatteluun. (Ei ole.)
Lähinnä ajattelen, että lapsi vie huomiota pois keskittymisestä siihen haastatteluun, jos on kovin pieni eikä vaan istu taustalla hiljaisena. Lisäksi jotkut työnantajat voivat vaikka tiedostamattaan nähdä sen huonona, koska tulee vaikutelma, että lapsi on enemmän kiinni juuri tässä vanhemassa, lapsenhoitoa ei saa järjestettyä - eli mahdolliset sairaudet tarkoittavat sitten sitä että juuri tuo hakija on aina pois töistä. Lapsen mahdollinen kiukuttelu tms voi toimia hakijaa vastaan, koska yleisvaikutelma jää sekavaksi, vaikka haastattelija ei tarkoituksella syrjisikään lapsen kanssa tullutta. Ja jos keskittyminen on huonoa, voi haastattelu mennä huonosti.Miten voit päätellä että paikkaa jää saamatta jos lapset on mukana? Pelkäätkö lapsien paljastavan vanhemmastaan jotain sellaista että paikka jää saamatta? Edustatko vasemmistolaisista ajatuksistasi huolimatta työnantajapuolta kun tiedät kuinka haastattelussa kävisi? Montako työpaikkaa olet menettänyt sen takia että on lapset olleet mukana haastattelussa?
Älä levitä lusmuiluohjeita muille ellei niille ole jotain perusteita.
Eli puhesi on niin mutua kun olla ja voi. Itse et ole lapsesi kanssa haastattelussa käynyt, etkä mitä todennäköisemmin ole myöskään ikinä ollut se haastatteleva puoli? Mutta onhan se hyvä yrittää päteä palstallaAlkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30847124:Lähinnä ajattelen, että lapsi vie huomiota pois keskittymisestä siihen haastatteluun, jos on kovin pieni eikä vaan istu taustalla hiljaisena. Lisäksi jotkut työnantajat voivat vaikka tiedostamattaan nähdä sen huonona, koska tulee vaikutelma, että lapsi on enemmän kiinni juuri tässä vanhemassa, lapsenhoitoa ei saa järjestettyä - eli mahdolliset sairaudet tarkoittavat sitten sitä että juuri tuo hakija on aina pois töistä. Lapsen mahdollinen kiukuttelu tms voi toimia hakijaa vastaan, koska yleisvaikutelma jää sekavaksi, vaikka haastattelija ei tarkoituksella syrjisikään lapsen kanssa tullutta. Ja jos keskittyminen on huonoa, voi haastattelu mennä huonosti.
Ja me emme puhu minusta - en ikinä itse ottaisi lapsia mukaan työhaastatteluun ja tuskinpa ottaisi moni muukaan. Mitä lusmuiluohjeiksi tulee, niin työnvälttelijän juuri kannattaa raahata koko lapsikatras mukanaan, mieluiten juuri uhmaikäisenä, nuhaisena, nälkäisenä, jne. Samalla kun itse hikisenä huohottaa, miten hankala oli saada lapsenhoitajaa ja sitä rataa, niin voi olla varma, että paikan saa todennäköisemmin joku skarppi hakija, joka keskittyy haastattelussa vain haastatteluun eikä samalla hoida lapsiaan.
Kuinka yleistettävä on yksi tilanne? Mutta ottakoon ihmiset sitten lapsensa haastatteluun, eipä tuo minulta ole pois. Yleensä vaan ihmiset tuppaavat minimoimaan kaikki edes mahdolliset häiriötekijät. Kyllä itse mieluummin järjestäisin tilanteen jotenkin toisin.Eli puhesi on niin mutua kun olla ja voi. Itse et ole lapsesi kanssa haastattelussa käynyt, etkä mitä todennäköisemmin ole myöskään ikinä ollut se haastatteleva puoli? Mutta onhan se hyvä yrittää päteä palstalla
Itse olen käynyt haastattelussa lapsen kanssa. En siis oikeasti onnistunut järjestämään hoitoa muulla tavalla. Paikan sain, kait se lapsi kuitenkin oli vaan sivuseikka ja kokemus, koulutus ja minä itse puhuimme puolestani Lisäksi oli työnantaja fiksu, eikä vetänyt minkäänlaisia idioottimaisia johtopäätöksiä siitä, kuka meillä sairaat lapset hoitaisi tai miten muuten kolmen lapsen hoito on järjestetty. Katsos kun yleensä ne sairaat lapset hoitaa yrittäjämieheni ja itse olen kolmen alta 10v lapsen takia ollut poissa töistä viimeisein 3vuoden aikana ehkä viikon...
Tää tilanne on sentään todellinen. Mutta toki on paljon helpompi yleistää Mörköäidin mutujen pohjalta?Alkuperäinen kirjoittaja Mörköäiti;30847139:Kuinka yleistettävä on yksi tilanne? Mutta ottakoon ihmiset sitten lapsensa haastatteluun, eipä tuo minulta ole pois. Yleensä vaan ihmiset tuppaavat minimoimaan kaikki edes mahdolliset häiriötekijät. Kyllä itse mieluummin järjestäisin tilanteen jotenkin toisin.
Miksi muuten yrittäjämiehesi ei voinut sen haastattelun ajan hoitaa lapsia, jos kerran muuten hänen työnsä on/oli niin joustavaa, että saattoi hoitaa kaikki sairastuneet lapsetkin?
Suurin osa työttömistä pitää lapsiaan osa-aikaisesti hoidossa. Siihen on muitakin syitä (lapsilähtöiset), mutta myös kyllä se, että työnhakuun pitää voida keskittyä. Ei kaikkien työnhaku ole sitä, että hiekkalaatikon reunalla etsitään kännykällä mol:ista jotain puhelinmyyjänpaikkoja ja soitellaan siinä, että pääsiskö kokeileen. Hakemusten kirjoittamiseen pitää keskittyä, samoin haastatteluihin. Eri asia on sitten se hoitopäivän pituus, mutta kuten sanottu, suurin osa kotona olevien vanhempien lapsista on jo nyt ollutkin osa-aikahoidossa. Kokopäivähoitoon on ollut jotain poikkeuksellisia syitä.Alkuperäinen kirjoittaja viisikymppinen isoäiti;30847153:nämä on kyllä ihme selityksiä, että lapsi pitää olla hoidossa, että vanhemmat voi hakea töitä.
Samaa minäkin ihmettelen.Ihmettelen aina miksi joku iloitsee kun pienituloisten asemaa entisestään huononnetaan. Ajatteleetko ap:n kaltainen hyypiö, että hänen hyviinvointinsa lisääntyy jos muilla menee vielä huonommin.
Ei eriarvoistumisen lisääntyminen ole kenenkään etu. Tuota tietä kun mennään lisääntyy vain pahoinvointi.
Tuo hallitus teki sellaisia päätöksiä, että oksat pois.
Aamu tv:ssä juuri puhuttiin mitä tulee tapahtumaan. Eikä se ole mitään hyvää.
Minusta se ei ole ilon aihe, jos Suomi rapautetaan ja vain ne "parempien perheiden lapset" saavat hoitoa, harrastusmahdollisuuksia ja opiskelupaikan.
Saman huomion olen tehnyt. Täällä tosiaan pyörii tyhmin aines. Takerrutaan kaikkiin epäolennaisuuksiin eikä nähdä kokonaiskuvaa tai sitä, missä ongelmat oikeasti ovat.On se hienoa kun mammat on mieleissään kun lapsiperheiden asema huononee.
Olen kyllä huomannut että tälle palstalle on kaikki tyhmin aines ajautunut, mutta tää on jo suorastaan perverssiä.
Ap on mielissään varmaan leikkitoimtojenkin lakkauttamisista, koska nyt nekin lähtee useissa kunnissa. Samoten kirjasto. Mutta eihän sillä ole palstamammoille väliä kun ei ole koskaan kirjastossa edes käyneet, tilaavat lasten kirjakerhoista krääsää velaksi kirjahyllyyn.
Huomaan kyllä että ajattelet asioita vain oman napasi ympärillä. Et kykene ajattelemaan täysin erilaisten perheiden erilaisia tilanteita.Ei tässä kukaan ole sanomassakaan, että lapset olisi pakko ottaa työhaastattelun mukaan. Yleensä on kuitenkin muitakin vaihtoehtoja järjestää se lasten hoito haastattelun ajaksi. Kyllä itsekin lähden toki mielummin haastatteluun ilman lapsia kun lasten kanssa. KErran on ollut se pakkotilanne, että lapsi oli mukana. EI se kuitenkaan sitä haastattelua vesittänytkään ja sen halusin tuoda esille. Ja ihmettelen kovasti, että jos ihminen on niin pätevä, että haastatteluja pukkaa päivittäin monta kappaletta, niin miksi helkkarissa hän ei siis työllisty?
Äidin jaksaminen: äidin voisivat kenties herätä ajattelemaan sitä jaksamista ennen, kun vuoden väliin pukataan 3-4lasta putkeen, ilman tukiverkkoa ja miehen kanssa joka on kellon töissä kellon ympri. Subjektiivinen kokopäivähoito on yhteiskunnalle aivan liian kallis ehkäisykeino. Lisäksi, jos sen rajaaminen tällä hetkellä tarkoittaisi sitä, että seuraavaksi ajaa joka toinen virikelapsen äiti katraansa bussin keulaan, niin eipä ole tehnyt se kokopäivänenkään hoito tehtäväänsä... Mielestäni pahoinvointi lisääntyy koko ajan, vaikka kuina tuetaan. Miksi?
Arvasin että joku tulee lässyttämään hyvistä käytöstavoista.Olen käynyt myös useamman lapsen kanssa työhaastattelussa tilanteen niin vaatiessa. Kolme alle kouluikäistä lasta mukana ei ole haastattelua haitannut. Ennakointi ja lapsien totuttaminen muutenkin arkeen auttaa siinä huomattavasti. Ettekö te edellytä normaali arjessa lapsilta käytötapoja, joiden turvin muun ennakoinnin avulla työhaastattelusta kyllä selviää kunnolla?
No, ensinnäkin suurimmalla osalla on vain se kaksi lasta. Ja toiseksi eipä sitä aina pysty ennakoimaan, millaista lapsen tai lasten syntymän jälkeen on. Ihminen voi myös yliarvioida oman jaksamisensa. Tai sitten todennäköisemmin elämässä jokin asia oleellisesti muuttuu, mikä vaikuttaa siihen jaksamiseen - oma, puolison tai lapsen terveys, taloudellinen tilanne, parisuhteeseen tai omaan elämään liittyvät ongelmat, tms. Tutkimusten mukaan monelle käy niinkin, että ennen lapsia melko tasa-arvoinen suhde muuttuukin niin, että mies alkaa tehdä vähemmän kotitöitä ja nainen siis kuormittuu.Äidin jaksaminen: äidin voisivat kenties herätä ajattelemaan sitä jaksamista ennen, kun vuoden väliin pukataan 3-4lasta putkeen, ilman tukiverkkoa ja miehen kanssa joka on kellon töissä kellon ympri. Subjektiivinen kokopäivähoito on yhteiskunnalle aivan liian kallis ehkäisykeino. Lisäksi, jos sen rajaaminen tällä hetkellä tarkoittaisi sitä, että seuraavaksi ajaa joka toinen virikelapsen äiti katraansa bussin keulaan, niin eipä ole tehnyt se kokopäivänenkään hoito tehtäväänsä... Mielestäni pahoinvointi lisääntyy koko ajan, vaikka kuina tuetaan. Miksi?