Mä puolestani pidän oikein kovasti äideistä jotka tuo lapsensa 1-2-vuotiaana päivähoitoon Ilman heitä meiltä loppuisi monelta työt. Itse en veisi omaa alle 3-vuotiasta lastani päivähoitoon mutta yhtään en vastusta sitä että muut niin tekevät.
Aloittaja sanoi aloituksessaan vihaavansa tiettyjä asiakkaitaan ja pitävänsä heitä itsekkäinä. Eikö sinun mielestäsi tästä olisi saanut pahoittaa mieltänsä?Jahas. Vieläkö jaksetaan vihata? Kaikille niille mielensäpahoittajille, jotka pahoittivat mielensä kun 'heitä vihataan' ja kostoksi sitten sihisivät, että jos kaikki päivähoidossa työskentelevät vihaavat heitä ja heidän lapsiaan niin he eivät ainakaan sellasille tädeille lastaan hoitoon tuo sanoisin vielä, että me päivähoidossa työskentelevät ihmiset ollaan melkoisen heterogeeninen ryhmä, eikä meitä ainakaan yhdistä viha asiakkaitamme kohtaan. :heart:
Kuka on sihissyt? Enemmän mua on naurattanut aloittajan höpinät, kuin ärsyttäneet. Ja myös pientä sääliä olen tuntenut; selvästikin aloittaja on tehnyt ihan täysin väärän uravalinnan ja kärsii nyt siitä, purkamalla vihantunteensa keskustelupalstoille kun pitäis mennä mieluummin työpsykologin juttusille. Kun itse huomasin tuovani töitä kotiin (olin sh), niin älysin onnekseni lähteä opiskelemaan ihan uutta alaa ja jätin hoitohommelit taakseni. Niin hullu en ole, että itseäni olisin alkanut piinata tekemällä loppuelämäni töitä, jotka nostaa mussa vain rasittavia luonteenpiirteitä esiin :heart: vaan sullekinJahas. Vieläkö jaksetaan vihata? Kaikille niille mielensäpahoittajille, jotka pahoittivat mielensä kun 'heitä vihataan' ja kostoksi sitten sihisivät, että jos kaikki päivähoidossa työskentelevät vihaavat heitä ja heidän lapsiaan niin he eivät ainakaan sellasille tädeille lastaan hoitoon tuo sanoisin vielä, että me päivähoidossa työskentelevät ihmiset ollaan melkoisen heterogeeninen ryhmä, eikä meitä ainakaan yhdistä viha asiakkaitamme kohtaan. :heart:
Erittäin havainnollistava viesti, kiitos tästä. Tuolta minustakin tuntuu, töissä saa juosta pää kolmantena jalkana vaippoja vaihtamassa, lohduttamassa, estämässä lasta tunkemasta legoa toisen suuhun, pyyhkimässä räkää, sanoittamassa tunteita. JA silti pitäisi pystyä enemmän antamaan aikaa, huomiota ja hoivaa lapsille yksilölnä, mutta se ei ole mahdollista päiväkodissa. Lapset ovat niin pieniä ja avuttomia että perushoito vie hyvin paljon aikaa ja vaipat, syötöt, nukuttamiset, ulkoilut on vain hoidettava oli tilanne mikä.Tähän "vihaan" en yhdy (ymmärrän kuitenkin hyvin ap ajatukset), mutta mielestäni yksivuotiaiden hoitopaikka on kyllä mielummin pph:ssa tai kotona kuin pk:ssa. Kolme aikuista. Ryhmät ovat järkyttävän täynnä, sillä lapsia on eri tuntimääriä päiväkodissa. Se että joku on 10 pv/ kk ja toinen 15pv/ kk sallii sen että ryhmään voi ottaa useamman lapsen "yhden tilalle" kuin että tämä yksi lapsi olisi joka päivä hoidossa. Ryhmässä on oltava tietyt käyttöprosentit (100%) joten itse täyttö täytyy silloin olla YLI 100 %!! Sitten tulee niitä kauniita päiviä kun meillä on kaikki lapset samana päivänä hoidossa ja helvetti irroillaan. Lapset osaavat käyttää aikuisen kiirettä hyväkseen myös päiväkodissa. Minua suuresti harmittaa se etten voi antaa sille yksivuotiaalle tarpeeksi huomiota sillä minun tulee juosta (kirjaimellisesti) muiden lapsien perässä selvittämässä heidän riitoja, itkuja, ikäviä, pahoja oloja JNE. Saati että ehtisin antaa isommille lapsille myös huomiota! Olen liian monesti joutunut sanomaan, että nyt en ehdi pelata, kuunnella lasta. Sana "odota" myös leijuu usein ryhmän yllä. HUOH ja HUOH! Miten helpottavaa olisi se, että nämä pienet kaverit joilla eivät edes omat jalat kanna (makaavat ulkona maassa/ rattaissa kun ei ole riittävästi aikuisia pitämään yhtä tyyppiä pystyssä) olisivat pienemmissä ryhmissä eli pph:lla, mummolla, kotona. Tulisivat hoitoon sitten kun kävelevät ja ovat opetelleet istumaan potalla sekä syömään jo vähän itse (yksilöllistä, tiedän).
Päiväkodin lto:t ovat kasvatustieteen kandidaatteja jos ovat valmistuneet vuoden 1995 jälkeen jolloin koulutus siirtyi yliopistoihin. Pois lukien tietysti ammattikorkeasta valmistuvat sosionomit. Pedagoginen vastuu on lastentarhanopettajalla. Pikkuisen siinä tulee tuska kun pitiäisi ehtiä opetella moniakin asioita kun ei ehdi opettaa. Milloin on yksi aikuisista kipeä, koulutuksessa, kokouksessa, tulee myöhemmin töihin.. Toivoisin ehtiväni tekevän niin paljon muutakin kuin tätä perushoitoa jonka pienet vaativat. Se on vaan fakta, että se on pois isommilta lapsilta sitten. Haluamme tehdä tätä työtä, mutta eväät sen tekemikseksi eivät aina ole antoisat. Siksi pohdimme sitä onko ihan pienten lasten paikka pk:ssa ja onko lapsen oltava 10h päivähoidossa.
t. Kasvatustieteen maisteri
Mutta kun tässä haukutaan täysin väärää puuta. Itsekin viestissäsi puhuit täyttöasteesta ja ryhmäkoosta. Päiväkodin täyttöaste, ryhmäkoot tai sijaistilanne ei ole vanhempien vastuulla, vaan poliitikkojen: kansanedustajien, jotka ovat säätäneet nykyisen lain lasten päivähoidosta ja sitä täydentävät asetukset, sekä kuntapoliitikkojen ja virkamiesten, jota huolehtivat päiväkotien resursseista.Haluamme tehdä tätä työtä, mutta eväät sen tekemikseksi eivät aina ole antoisat. Siksi pohdimme sitä onko ihan pienten lasten paikka pk:ssa ja onko lapsen oltava 10h päivähoidossa.
t. Kasvatustieteen maisteri
Kuten tässä ketjussa on tullut pariinkin otteeseen selväksi, monet ajattelevat että typerää valittaa siitä että on töitä. Erityisesti yksityisessä päiväkodissa korostetaan kovasti, että vanhemmat ovat asiakkaita jotka maksavat meidän palkat.Mutta kun tässä haukutaan täysin väärää puuta. Itsekin viestissäsi puhuit täyttöasteesta ja ryhmäkoosta. Päiväkodin täyttöaste, ryhmäkoot tai sijaistilanne ei ole vanhempien vastuulla, vaan poliitikkojen: kansanedustajien, jotka ovat säätäneet nykyisen lain lasten päivähoidosta ja sitä täydentävät asetukset, sekä kuntapoliitikkojen ja virkamiesten, jota huolehtivat päiväkotien resursseista.
Miksi kaikki tämä tarmo ja elähdyttävä viha, jota käytetään keskustelupalstoilla perheiden (yleensä äitien) syyllistämiseen, ei kohdistu siihen että saataisiin aikaan lakimuutos? Miksi Lastentarhanopettajaliitto, lastenpsykiatrit, lastenneurologit ym. ammattilaiset eivät ole laatimassa kansalaisaloitetta alle yksivuotiaiden päiväkotihoidon kieltämiseksi lailla? Tai jos siihen ei haluta mennä, niin vaatimassa uutta päivähoitolakia, missä lapsiryhmien kokoja pienennettäisiin ja henkilökuntaresursseja lisättäisiin?
Edelleenkin: alle yksi prosentti (vuonna 2012 luku oli 0,8%) kaikista Suomen alle yksivuotiaista on päiväkotihoidossa. Kuinka suuri osuus tästä 0,8 prosentista on päiväkotihoidossa 5 päivää viikossa ja 10 tuntia päivässä?
Äidit ovat aikuisia ja vastuullisia ihmisiä, toisin kun lapset, vammaiset tai terveet. Vammainen lapsi ei ole valinnut syntyneensä vammaisena ja he ovat sijaiskärsijöitä. On hyvin törkeää ja kuvottavaa haukkua heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Olen hoitanut lastenkodissa vammaisia lapsia ja sydämmeni suli heidän suloisuudelle, älykkyydelle ja elämäniloisuudelle. Työkokemuksena se oli tähänastisesti parhain ja jos en olisi itse perheellinen, hakisin mielelläni töihin sinne uudestaan mutta nyt kolmivuorotyö olisi liian rankkaa.Mitä sitten ajattelit tapahtuvan, jos otsikossa kerrot vihaavasi jotain ihmisryhmää?
Etkä ole vieläkään kertonut, miksi kohdistat vihasi äiteihin. Kertoisitko sen vielä?
Sen jälkeen kun lasta ei enää imetetä, lapsi on vielä hyvin pieni ja tarvitsee paljon hoitajaa. Tällöin kotiin voi jäädä yhtä hyvin isä, mutta yleensä se on äiti.Ja minkä takia heidän tulisi hoitaa lasta pääsääntöisesti sen jälkeen, kun lasta ei enää imetetä? Elätkö jossain 50-luvulla, jossa lapsen isän tehtävä on elättää perhe tekemällä pitkää päivää, jotta vaimo voi lekotella kotona?
Ja mitä sinä mulle pajatat, itselleni ei tule mieleenkään sanoa vihaavani yhtään ketään enkä todellakaan olisi tehnyt aborttia, vaikka olisin saanut tietää että tulevalla lapsellani olisi Down. Mutta yhtä sairas mielestäni on sun aloituksesi; kuka järkevä ihminen oikeasti VIHAA jotakin ihmistä ja sunkin tapauksessasi aika mitättömän asian takia kun miettii oikeita syitä VIHATA jotain ihmistä?