verenpaineesta raskausaikana kärsineitä?

Itsellä vaivaa verenpaine, johon nyt vkolla 35 sain lääkkeet. Siltikin paineet meinaa olla vielä koholla, vaikka laskua on tapahtunutkin. Raskausmyrkytystä ei ainakaan toistaiseks ole. Paineet ilman lääkettä alkoi olla luokkaa alapaine 105-117. Elämäntavat kunnossa, ei ylipainoa tms.

Lepäsittekö kuinka paljon, syntyikö vauva millä viikolla, itsestään vaiko käynnistettynä? Laskiko paineet synnytyksen jälkeen? Ois mukavaa kuulla miten muilla meni loppuraskaus! :/
 
Minulla oli verenpaineet luokkaa 150/100, ja päivittäin jouduin stixaamaan kotona pissan ja mittaamaan paineet (sain välineet neuvolasta lainaksi). Ennen raskautta verenpaineeni oli ollut enemmänkin alakanttinen. Lepäilin kyllä aika paljon loppuraskaudesta, sillä niin neuvottiin tekemään. Turvotuksia oli hurjasti, oli todella raskas olo. Raskaus meni yliajalle ja käynnistettiin, joten todellakin sain odotella ja levätä kauan! Se, mikä minut yllätti, oli se, että synnytyksen jälkeen paineet vielä hiukan kohosivat lisää n. kahdeksi viikoksi, ja vasta n. kuukausi synnytyksestä alkoivat laskea. Luin useasta lähteestä, että se on ihan normaalia. Myös turvotuksia ja käsien puutumista oli n. kuukausi synnytyksen jälkeen vieläkin.

Onnellista odotusta ja hyvää vointia sinulle!
 
Kiitos vastauksesta! Eli jos sullakin meni yliajalle, niin pötköttelyä voi olla luvassa vielä aikas kauan... ;) Ottaa vaan koville toimeliaalle ihmiselle tää huilaus (+esikoinen pyörii jaloissa), vaikka varmaan joskus vielä toivon, et olisipa aikaa vaan taas maata... Oliko sulla istukka sit ihan ok kuntoinen? Ku mulle sanottiin sairaalassa(äitipolilla ultrassa) et istukka on vielä ok, mut hyvinkin täysiaikaisen näköinen (eli kalkkeutunut ym.). Sittenhän kai voivat käynnistää jos istukka alkaa olla huonona.
 

Yhteistyössä