VAUVANI ALLERGIAT ALKAA...

  • Viestiketjun aloittaja TODELLA MASENTAA
  • Ensimmäinen viesti
TODELLA MASENTAA
Tänään huomasin aika hulppeat kutinaoireet quinoasta. Tähän mennessä on jätetty pois:

maito muna kala sitrukset tomaatti mansikka kiivi selleri kaakao suklaa herne papu pähkinät

kotimaiset viljat ja riisi

tänään siis quinoa

Jäljelle jää tattari, maissi, hirssi, peruna. En oo huomannu toistaseks mitään liha-allergioita.

Tänään syötin sit ekan kerran perunaa, ja ilme meni ihan kurttuseks vauvalla. Pitäsikö ottaa bataatti tai porkkana. Sekotin joukkoon omaa (quinoapitoista) maitoa, mutta silti oli pahaa. Sitten oltiin molemmat nin väsyneitä että mentiin nukkumaan. Ensin tietty struittasin Ataraxin suuhun vauvalle, ikäänkuin perunanmaistelu ja karsee kutina ois jo tarpeeks.

Epäilyjä on myös tosta tattarista.

Mä en jaksa. Vauva on puolvuotias ja tissi on sen paras kaveri. Vieroitus on todella sydäntäsärkevä ajatus. :ashamed:
 
Siis miks sun nyt täytyis vierottaa? Oot ilmeisesti alottanu kiinteet aika aikasin, jos vauva nyt 6kk ja kaikkia noita oot jo kerinny kokeilla... Pitkä täysimetys suojaa parhaiten allergioilta ja ei sun nyt varmast kannata vaipua epätoivoon. Sehän on hyvä että tissi maistuu, rauhota tilanne hetkeks ja alat sit pikkuhiljaa kokeilemaa kiinteitä uudestaa. Sun maitohan se kuiteski on vauvallesi parasta ruokaa. Tsemppiä!
 
Mun käsittääkseni on tutkittu juttu että täysimetys ei suojaa allergiooilta varsinaisesti vaan useimmiten vaan lykkää niiden toteamista. Vähän ehkä ohi aiheen, mutta kuitenkin.

\
Alkuperäinen kirjoittaja 23.11.2006 klo 17:49 mama kirjoitti:
Siis miks sun nyt täytyis vierottaa? Oot ilmeisesti alottanu kiinteet aika aikasin, jos vauva nyt 6kk ja kaikkia noita oot jo kerinny kokeilla... Pitkä täysimetys suojaa parhaiten allergioilta ja ei sun nyt varmast kannata vaipua epätoivoon. Sehän on hyvä että tissi maistuu, rauhota tilanne hetkeks ja alat sit pikkuhiljaa kokeilemaa kiinteitä uudestaa. Sun maitohan se kuiteski on vauvallesi parasta ruokaa. Tsemppiä!
 
Ja meillä vauva alkoi oireilemaan ennen kuin oli kiinteitä nähnykkään.
Meillä poika on allerginen myös hirssille ja maissille tosi ropakasti,molemmista menee maha sekaisin n.2viikoksi, siis jos ihan pienenkin määrän saa.
Ja maidolle on sen verran allerginen että joutuu sairaalaan millistäkin jos sattuu jostain saamaan, tosin vain kerran on käynyt vahinko toukokuun jälkeen.
Mitä sä ite oikeesti syöt? Multa ei oo kielletty kuin maito, kala, maissi, kaura, mansikka, sitrukset, aprikoosi, vadelma, hirssiEnemmissä määrin tuore tomaatti, kaali ja muutamia muita mut ne ei vaikuta mun elämään.. Eli mä saan syödä lähes kaikkea! Ja meil on korvikkeista enää neocate kokeilematta, nutri juniori ei käynyt, mikä siis on periaatteessa sama kuin tuo noeccate, puolta halvempaa vain..
 
nakki77
no noi klassiset allergeenit oon jättäny vähemmälle/pois sen takia ettei vauvan elimistö ois kokoajan taistelutilassa, ja samalla allergisoituis uusille ja uusille asioille... niitä on niin monta, että selvittelyyn menis ikä ja terveys...

yksityinen lasten allergologi sanoi ettei pitäis "varmuuden vuoks" välttää mitään. mutta pelottaa. siksi että:

jos mun dieetti alkaa tosissaan menemään pottu-sika-linjalle, se ei tietenkään käy, vaan joudutaan siirtymään pulloruokintaan ja korvikkeisiin,

ja vierottaminen puolivuotiaana on tosi herkkua, kuten sanoin tissi on vauvan paras kamu. tosin kun maito kutittaa sitä suussa, nin kyllä se jaksaa kurittaa ja nipistää sitä tissiä sitten. :/

ihan epäloogista teksitä... rankka päivä.
 
uusimmat tutkimukset näyttäisivät osoittavan, että pitkä imetys voi jopa pahentaa allergioita....Helposti reagoiva lapsi voi myös allergisoitua äidinmaidon kautta ihan kaikelle, ennen kuin edes ehditään kiinteisiin. Ei imetys ole mikään ihmeitä tekevä juttu näiden allergioiden kohdalla, vaan tapaukset ovat yksilöllisiä.
 
\
Alkuperäinen kirjoittaja 24.11.2006 klo 12:27 Vieras kirjoitti:
uusimmat tutkimukset näyttäisivät osoittavan, että pitkä imetys voi jopa pahentaa allergioita....Helposti reagoiva lapsi voi myös allergisoitua äidinmaidon kautta ihan kaikelle, ennen kuin edes ehditään kiinteisiin. Ei imetys ole mikään ihmeitä tekevä juttu näiden allergioiden kohdalla, vaan tapaukset ovat yksilöllisiä.
Niinpä, aina toitotetaan että imetys suojaa, mutta ei näy suojaavan, ei.. :whistle:
 
Musta tuntuu, että sulla olisi pieni paussi paikallaan. Jos vaikka jokusen päivän verran olisit miettimättä koko allergioita, annat vauvalle vain äidinmaitoa ja jos on joku kiinteä, joka varmasti sopii niin sitä. Syö itse niitä, mitä sulla tällä hetkellä on ruokavaliossa, älä jätä mitään pois tai lisää mitään. (Ellei tule massiivisia reaktioita)

Toki hoida vauvaa parhaan taitosi mukaan, esim. keittosuolakääreet on oikeasti ihan huippu juttu tuohon kutinaan. (Ja meillä muuten meni Ataraxista vauvan olo vain tukalammaksi..) Joskus kutina voi johtua ihan jostain muusta kuin ruuasta. Meiän atoopikko-allergikko reagoi pienenä vauvana kutinalla esim. huuhteluaineeseen, tummiin väreihin, ilman kylmenemiseen, flunssaan.. Oli tosi hankalaa välillä tietää, mistä kutina johtui. Mä jouduin pitään noita hengähdystaukoja aina silloin tällöin, kun menin jo ihan sekaisin kaikesta ja ahdistuin. Välillä tuntui, ettei vauvalle sopinut yhtään mikään, mutta kun pidin hengähdystauon, niin se selvensi asioita monella tapaa. Vauvan elimistö sai rauhan ja vauva muutenkin rauhoittui, kun minä rauhoituin ja taas alkoi löytyä sopivia ruoka-aineita tai ainakin saatiin iho-oireet rauhoittumaan.

On todella raskasta selvitellä asioita, varsinkin jos lapsella on myös atooppista ihottumaa. Se kutiaa, vaikkei olisi allergioitakaan. Se kannattaa aina muistaa! Meiän reilu vuotias raapii edelleen itseään, vaikka iho on hyvässä kunnossa. Kylmyyden myötä kuivunut ilma kutittaa myös atoopikon ihoa. Sen vuoksi mainitsen tässä (joku saattaa olla toista mieltä), että joskus ihottumien läsnäolon joutuu vain hyväksymään. Aina ne eivät ole allergiaa. Niitä kannattaa hoitaa toki hyvin, mutta joskus niitä ei kannata pohtia sen enempää.

Jaksamisia toivottelen!
 
Mie lopetin imettämisen, ja lapsi söi kaksi viikkoa perunaa, sianlihaa, mustikkaa, banaania ja kaurapuuroa. Mitään merkittävää ei atooppisessa ihossa tapahtunut, eli peruskuivaa ihottumaa ja hieman näppyjä -eli ei kai ole allerginen juuri millekään, iho vaan on tuollainen. Nyt on sitten lisätty pikkuhiljaa ruokia, ja iho on parempi kuin koskaan imettämisen aikoina (dieetillä olin). Eli ei tosiaan ole yksiselitteistä.

Meillä vadelma, ananas, lakritsa ja salmiakki (nää miun syömänä) aiheuttavat pahan reaktion.
 
Joo, tuo atooppinen ihottuma on kyllä inhottava, meillä se reagoi kylmään, kuumaan, lentsuun, kosteuteen, kuivuuteen(huoneilman siis) ressiin(jos tuon ikäsellä moista ees on) Siis oikeeesti kaikkeen. Huonoihin öihin jne..
Kesällä olihan se parempana mut niitä länttejä oli silti, muutaman kk nyt ollu samat läntit paikoillaan, tosin nyt kun klelit taas on 0 yläpuolella niin jalat ei oo santapaperia. :whistle:
MEillä atopia reagoi allergeeneihin pamahtamalla siihen kuntoon et joutuu hölvää kortisonia...
 

Meillä tyttö kasvoi korvikemaidolla, maissilla ja bataatilla 2 vuotiaaksi, sitten vähitellen alkoi sopia muutakin. Kokeilemisen kierre ja huoli hänestä oli yhtä tuskaa, ja enkä tänä päivänäkään ole varma, oliko järkevää antaa sitä Ataraxia joka kerta...


Sanoisin, että rauhoita tilanne! Anna vauvasi kropalle aikaa palautua. Seuraa reaktioita ja vaikka joku päivä/jakso menee vähemmällä/yksipuolisemmalla ruoalla ei se katastrofi ole.

Jaksamista!
 
Ei se vieroitus niin kauheaa ole. Vaikka se tissi olisi lapsen paras kaveri, niin vieroitus voi silti sujua mallikaasti ja vauvan kärsimättä. Vauvasi on jo kaiken hyödyn imetyksestäsi vasta-aineiden suhteen ottanut, nyt on kyse vain ruoasta. Vieroita vähitellen ja totuta nokkamukiin/tuttipulloon ajan kanssa, korvike alkaa kyllä maistua lapsellesi muutamassa viikossa. Ajattele mitä voit tarjota lapsellesi sopivan korvikkeen muodossa (niin se korvike kannattaa kokeilla rauhassa, ennenkuin antaa maidon ehtyä)? Kun loppuu se allergiakiusa lapsesi on ihan varmasti onnellisempi kuin niiden kiusojen kanssa imettäen. Tämä vieroitus on vaikeaa meille äideille, ei niinkään lapsille...Sinun pitää nyt vain laittaa terveys imetyksen edelle.
 

Yhteistyössä