vauvan ulkovaatteet

Meillä on nyt 7 kk ikäinen vauva jonka ulkovaatetus mietityttää. Tähän asti olemme selvinneet collegepuvulla, mutta miten nyt kun ilmat viilenevät. Millaisia ulkovaatteita käytätte vauvalla? Yksiosainen vai kaksiosainen? Erityisesti tuo myöhemmän syksyn ja talven vaatetus mietityttää, kun lapsi alkaa ulkoilla enemmän ja istua ja kontata maassa ja ehkä jopa kävellä. Olisiko esim. järkevää hankkia niin kutsuttu välikausihaalari jonka alle pukisi lämmikettä sään mukaan, vai pitäisikö talveksi olla eri haalari ja nyt syksyllä jotain muuta?
 
Collegepuvulla :eek: Eikö pienellä ole ollut kylmä? Meidän 2v7kk oli tänään ohut pipo ja sormikkaat, takki, eikä yhtään liikaa ollut päällä. Vaikka vaunun suojissa pikkuinen on niin pukisin näillä keleillä esim. fleecehaalarin on sekin lämpöisempi kuin college.
 
Meillä on vähän päälle 6kk ikäinen neiti, joka nukkuu nyt tuolla ulkona rattaissa makuupussin sisällä kaksiosaisessa perusvälikausipuvussa, siis sellaisessa joka ei pidä vettä-puvun alla on pitkähihainen body ja sukkikset. On just passeli näille keleille, kauppaan ja rattaisiin, ei liian paksu mut lämpimänä pitää. Lisäksi kunnon syyskelejä varten on hommattu vedenpitävä välikausipuku, yksiosainen, joka päällä voi sitten huoletta konttailla ulkona. Talveksi ostetaan kyllä sitten ihan toppapuku, vedenpitävää sorttia sekin, kun en jaksa alkaa tappelemaan kuravaatteiden kanssa... :whistle: Lisäksi käytetään ilmojen kylmetessä vielä fleecepukua tarpeen mukaan niin välikausi- kuin toppapuvunkin alla. Että näin meillä. =)

Ja meillä myös tuolla vanhemmalla 2v9kk oli tänään ulkoillessa päällä kaksiosainen välikausipuku ja pipo, hanskoja ei vielä tarvitse kun on sen verran kuumaverinen.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kidetär:
Collegepuvulla :eek: Eikö pienellä ole ollut kylmä? Meidän 2v7kk oli tänään ohut pipo ja sormikkaat, takki, eikä yhtään liikaa ollut päällä. Vaikka vaunun suojissa pikkuinen on niin pukisin näillä keleillä esim. fleecehaalarin on sekin lämpöisempi kuin college.
No täällä näytti mittari 19 astetta vaikka olikin pilvessä ja kun ei tuo 7 kk ikäinen ole ulkosalla leikkimässä montaa minuuttia. Vaunuissa nukkuessa on fleecepeitto päällä vaunun peitteen lisäksi joten ei todellakaan tarvi enempää vaatteita nyt. Collegepukujakin on muuten eripaksuisia. Tuo on hupullinen ja melko paksu.
 
Meillä kans tähän asti käytetty collegepaitaa&housuja, viileämmillä keleillä ollut alla sukkikset &body tiettty aina muutenkin alla.
Tänään oli ensimmäistä kertaa tänä syksynä päällä se pakkauksen vanupuku, mut poitsu oli kyl aika hikinen kun tultiin sisälle.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kidetär:
Collegepuvulla :eek: Eikö pienellä ole ollut kylmä? Meidän 2v7kk oli tänään ohut pipo ja sormikkaat, takki, eikä yhtään liikaa ollut päällä. Vaikka vaunun suojissa pikkuinen on niin pukisin näillä keleillä esim. fleecehaalarin on sekin lämpöisempi kuin college.
Eri puolella suomea saattaa hei pikkasen vaihdella nuo lämpötilat.. :whistle:
 
Meillä on lapsille kaksi haalaria; kevät, kesä, syksy-säähän kuorihaalari ja talveksi toppahaalari. Minusta Suomessa pitää varautua niin kylmään säähän, että toppahaalari on oltava ja senkin alle täytyy joskus laittaa villaa lisää. Alle näihin molempiin haalareihin tosiaan lisään villahaalarin jos on kylmempää ja näin nää kaksi ulkohaalaria kattaa koko vuoden eri säät. Takit on kanssa erikseen mutta ei se välttämätöntä olisi; kesäksi yksivärinen siistimpi puuvillatuulitakki ja talveksi joku söpö villakangastakki. Näitä käytetään kaupungille ja kylille kun lähdetään, vaikka voisi hyvin haalarillakin mennä, minua vaan kyllästyttää että aina ovat haalarissa. Mutta siis näitä kun käytän, ulkona ollaan lyhyesti ja rattaissa peiton kanssa eli sen takia ei toppahousuja ole. Takki ja housu-yhdistelmä taas on musta huono alle 6-vuotiaille, kun lunta tuppaa menemään takin ja housun väliin silloin kun sitä ihanaa lunta kunnolla on. Pikkuset yksivuotiaat esim. tykkää laskea mäkiä mahallaan jalat alaspäinkin ja kieriä ja kontata lumessa ympäriinsä.

Musta mitä sun kannattaa ostaa, riippuu pitkälti sun tulevaisuuden suunnitelmista eli pitääkö vaatteiden kestää toisillekkin lapsille ja kuinka monelle. Materiaaleista kannattaa myös ottaa selvää että ostaa tosiaan mitä haluaa. Jos on vain yksi kaksi lasta, niin sitten kannattaa ostaa vasta kun on pakko ja kasvuvaran kanssa että kestäisi sama puku koko talven ja vettä kestävät kankaat on hyviä ajatuksia. Jos taas suunnittelee suurta sisarusparvea, kuten meillä on, kannattaa ostaa kootkin järjestelmällisesti esim. talvihaalaria ostan joka koon 1-4-vuotiaille ja Rukan sadevaatteissa riittää joka toinen koko. Vauvoille oon ostanut haalarit 56, 68 ja 80cm ja pärjännyt niillä. Samoin musta tällasessa meidän tilanteessa parempi on olla sadepuku mitä käytetään tarvittaessa sekä kesällä että talvella ja haalarit tavallista tihkusadetta ja kulutusta kestävää kangasta, mutta ei sen kummempaa kangasta. Musta näin puvut kestää paremmin. Ilahduinkin kun huomasin Reiman nettisivulta, että Reiman Kiddo-kangas on jopa Reimateciä kestävämpää kangasta, olen sitä merkkiä ostanut ensi talveksi kun tykkään niiden väreistä.

Hyvää syksyä ja ulkoilua!







Hyvää syksyä!
 
Meillä kans kohta 9kk poika nukkuu vaunuissa avonaisessa vuoden -86 äp:n makuupussissa (eli on jo aikas ohut :whistle: ) päällään sukkikset ja body+gollegeasu, pipo ja ohuet sukat tumppuina. Tänään mittari näytti +20 ja oltiin kaupungilla avonaisissa rattaisa samoilla kuteilla, ei ollut kylmä hänellä. MEillä on sellanen paksumpi, mutta vuoreton fleecehaalari keväältä, joka vielä mahtuu, aattelin sillä pärjätä pakkasiin asti. Mietityttä kuitenkin, et kun viime vuonnakaan ei ollu kunnon pakkasia ku vasta joskus kevättalvella, että kannattaisko ostaa joku välikausihaalari, kun joulukuussa tulee vuoden, eli alkaa sit pihalla mennä itsekseen, nyt syksyllä kun ei vielä sitä tee. Sit ehkä vähän tyhmä kysymys: mistä voisi hankkia sellasia tuulipukutyyppisiä takki+housut-yhdistelmiä, tai pelkän takin, kun h&m/lindex/kappahl-linjalla ei sellasia myydä. Entä pidättekö 9kk-1v ikäsellä millasia käsineitä? Mä en oo nähny missään, mis olis peukku erikseen, epäkäytännöllistä ku esim. puistossa täytyy ottaa käsineet pois, kun pitää esim. keinusta kiinni. On tää äitiys joskus niin pienestä kiinni......... :LOL:
 
Kiitoksia vastauksista, toivottavasti saadaan kerättyä lisää kokemuksia kun tuntuu tämä muitakin askarruttavan. Tosiaan minäkään en ole löytänyt muita kuin noita välikausihaalareita ja nyt sitten toppahaalareita alle vuoden ikäiselle lapselle, joten aika vaikea pukea lasta mihinkään takki plus housut yhdistelmään. Toinen ongelma on juuri tuo että nyt lapsen ulkolit on pari minuuttia keinussa ja mahdollisesti toiset pari minuuttia hiekkalaatikolla ja sen jälkeen vaunuihin, mutta tilanne voi olla jo parin kuukauden kuluttua ihan eri. Samoin mietityttää tuo talvi, kun edellinen oli niin lämmin etten itse tarvinut kertaakaan toppatakkia ja yleensä olen kuitenkin viluhiiri ja asumme Pohjois-Suomessa. Mietinkin että jos hankkisi välikausihaalarin jotain kosteutta pitävää (esim. reimateciä, vai mitä merkkiä suosittellisitte?) kangasta jonka alle saisi sitten lämmintä tarpeen mukaan ja sitten kovemmilla pakkasilla käyttäisi äitiyspakkauksen toppahaalaria.
 
Alkuperäinen kirjoittaja hilunen:
Kunnon syyskelejä varten on hommattu vedenpitävä välikausipuku, yksiosainen, joka päällä voi sitten huoletta konttailla ulkona. Talveksi ostetaan kyllä sitten ihan toppapuku, vedenpitävää sorttia sekin, kun en jaksa alkaa tappelemaan kuravaatteiden kanssa... :whistle: Lisäksi käytetään ilmojen kylmetessä vielä fleecepukua tarpeen mukaan niin välikausi- kuin toppapuvunkin alla. Että näin meillä. =)
Meillä myös näin, tyttö 7kk. Tuota välikausipukua on nyt käytetty kerran rattaissa, mutta muuten on menty systeemillä ulkohousut/farkut & takki/collegetakki sekä tarvittaessa vilttiä jaloille. Sään mukaan on ollut pöksyjen alla sukkiksia tai legsejä, ja takin/collegen alla pitkähihaista bodya jne. lapasia on myös käytetty silloin tällöin ja myssyä, tottakai, aina. Jaloissa on töppöset tai nahkaiset tossukat, joiden alla tarvittaessa villasukkaa.

Mun mielestä myös tuo pukeutuminen on hirmuinen probleemi välillä, ja ulkoillessa tuleekin tarkistettua usein, onko liikaa/liian vähän päällä. :)

 
meillä oli tänä aamuna 1o astetta lämmintä.tytylle (10,5kk) laitoin vaunuun sukkikset,gollari housut,pitkähihanen body ja villatakki sekä puuvilla hattu.peittona oli ohuehko fleeshuopa.
sormet oli ainoastaan viileät kun nousi nukkumasta.illemmalla oltiin ulkona niin välikausihaalarin alla oli body ja sukkikset,kengät ja puuvillahattu.

nyt lupas viikonlopulle tänne suunnalle kylmenevää,niin lapaset varmaan pitää ettiä kesäteloilta..
 
Kukas kyseli "peukullisia" hanskoja? H&M:llä on ainakin ollut.

Ulkoiluun olisin halunnut haalarit, mutta kaikki välikausihaalarit oli myyty jo loppuun! :eek: Cittarista löytyi sitä reimateccia, mutta en todellakaan raaski tuon ikäselle muutaman kuukauden tähden ostaa yli satkun haalaria! Lastenvaateliikkeestä löytyi reilulla alella ihan kiva Name It:in kaksiosainen puku, jossa haalarihousut ja takissa irroitettava fleecevuori. Maksoi kaikki hurjat 20 euroa... :D Ajattelin lisäksi käydä ostamassa kurahousut konttaamista varten.
 
Tyttö 7kk ja nyt muutaman päivänä on ollut vaunuissa unille mentäessä body,housut, välikausihaalari,villasukat,pipo ja puuvilla lapaset.Jos mennään puistoon tai pihalle muuten vain niin vielä kypärämyssy+kengät.Täällä oli tänään +8astetta ja tuuli aika paljon.

Talveksi ostin tytölle käytettynä reimatecin.
 
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Meillä poika vajaa 2kk nukku tänään lakanakankaisessa kapalossa, ohuen fleece-peiton alla, parvekkeella kopassa pelkässä bodyssa ja potkareissa myssy päässä ja meillä oli lämpimimmillään 17 astetta. Ja hikisen-nihkeen pojan hain sisään.

Ei niitä nyt paahtaa tarvii... Jos nyt jo on kerrosta kerroksen perään, pukua toisensa päällä, mitä sitte laitetaan, ku on -30*C...?
 
Meillä tuo poika sellainen kuumakalle, että... Vaunuissa nukkui päiväunet päällä pitkähihainen body, college housut ja takki, pipo, puuvillasukat ja ohuet lapaset. Päällä peittona äp:n makuupussi. Ratasosassa nukkuu jonka päälykangas ei ole paksu. Sekä piti vielä avata vaunuista kuomun tuuletusaukkoa! 10,5kk on ikää. Asutaan pohjoisessa, meillä mittari näytti +13 kun meni nukkumaan. Ihan oli lämmin poika kun heräsi, eikä ollut yhtään liian vähän päällä. Paremmin meillä nukkuu jos vaatetta ei ole liikaa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja rypäle:
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Meillä poika vajaa 2kk nukku tänään lakanakankaisessa kapalossa, ohuen fleece-peiton alla, parvekkeella kopassa pelkässä bodyssa ja potkareissa myssy päässä ja meillä oli lämpimimmillään 17 astetta. Ja hikisen-nihkeen pojan hain sisään.

Ei niitä nyt paahtaa tarvii... Jos nyt jo on kerrosta kerroksen perään, pukua toisensa päällä, mitä sitte laitetaan, ku on -30*C...?
Edelleenkin ne lämpötilat vaihtelee!Meillä oli +8 ja teillä +17.Eiköhän tommoset erot vaadi ihan eri kuteet päälle.Että :eek: vaan sinnekin. :D
 

Alkuperäinen kirjoittaja rypäle:
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Meillä poika vajaa 2kk nukku tänään lakanakankaisessa kapalossa, ohuen fleece-peiton alla, parvekkeella kopassa pelkässä bodyssa ja potkareissa myssy päässä ja meillä oli lämpimimmillään 17 astetta. Ja hikisen-nihkeen pojan hain sisään.

Ei niitä nyt paahtaa tarvii... Jos nyt jo on kerrosta kerroksen perään, pukua toisensa päällä, mitä sitte laitetaan, ku on -30*C...?
:headwall: No juu, ei tarvitse paahtaa ei, mutta meilläpä täällä esim. oli tänään 13 astetta raatia mittarissa ja siihen päälle kipakka merituuli. Tyttö 7kk, istuskelee rattaissa, ei missään lämpöisessä kopassa tai mitään lämpöpeittoja siinä päällä ja ulkoillaan tuolla rantatiellä, missä viima käy. Kyllä meilläkin keväällä, kolmikuisena nukuttiin partsilla, vaununkopassa samanmoisissa vermeissä.

Juu, ja meilläkin vk-pukuna tuo paljon parjattu Reimatec :headwall: , ihan käytettynä ostettu, aivan uudenveroinen. Huimat 15 euroa maksoi. :xmas:
 
Meillä kans reilu 6 kk neidillä ollut seuraavaa 10-15 astetta keleillä: Reima-vauvahaalari (ei pidä vettä) tai fleecehaalari, puuvillapipo, tarvittaessa puuvillalapaset (Kivat-merkkiset), tossut, pitkähihainen body, sukkikset/housut. Sillä sitten ulos nukkumaan ja tarvittaessa vaunujen jalkapeitto päälle. Eipä ole palellut. Ja asutaan etelässä, täälläkin on ollut aika kylmä. Aina riippuu toi haalarin valinta siitäkin, nukkuuko neiti vai katseleeko istualtaan vaunuista. JOkainen oman maun mukaan ja tietenkin lapset on erilaisia. Mie oon ainaskin tosi varovainen vauvan pukemisessa, ettei vaan palellu.
 
Alkuperäinen kirjoittaja rypäle:
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Meillä poika vajaa 2kk nukku tänään lakanakankaisessa kapalossa, ohuen fleece-peiton alla, parvekkeella kopassa pelkässä bodyssa ja potkareissa myssy päässä ja meillä oli lämpimimmillään 17 astetta. Ja hikisen-nihkeen pojan hain sisään.

Ei niitä nyt paahtaa tarvii... Jos nyt jo on kerrosta kerroksen perään, pukua toisensa päällä, mitä sitte laitetaan, ku on -30*C...?
Öh, tuota tuota..vauvan kans ei todellakaan ulkoilla -30 asteen pakkasilla..

Ja mitä tän hetken pukeutumisiin tulee, niin se on ihan eri juttu, että nukkuuko vauva parvekkella vaunuissa kapalossa peiton alla, vai leikkiikö hiekkalaatikolla. Hiekkalaatikolla ollessa ei voi pitää kapaloa eikä fleecepeittoa päällä, eikä ole vaunujen kuomu suojaamassa tuulelta, joten ne lämmikkeet on laitettava vaatteina päälle.
 
Meillä 5kk poika, jolla 74 senttinen välikausipuku, ostin vettä pitävän Reimatecin, koska ajattelin tämän reilulla mitoituksella olevan puvun menevän vielä ensi keväänäkin (meillä pienikokoisia lapsia..). Välikausipuvun alle ei olla vielä tarvittu kun kevyet sisävaatteet, mutta kunhan alkaa olla viileämpää niin sit voi lisäillä fleecepukua tai villaista tms alle. Suosittelen ostamaan reilun kokoisen välikausipuvun, niin että voit samaa käyttää keväälläkin vielä.

Ohut pipo tietysti ollu meillä ja ei vielä lapasia, mutta semmoset "ulkotossukat" jaloissa.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Katja87:
Alkuperäinen kirjoittaja rypäle:
:eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

Meillä poika vajaa 2kk nukku tänään lakanakankaisessa kapalossa, ohuen fleece-peiton alla, parvekkeella kopassa pelkässä bodyssa ja potkareissa myssy päässä ja meillä oli lämpimimmillään 17 astetta. Ja hikisen-nihkeen pojan hain sisään.

Ei niitä nyt paahtaa tarvii... Jos nyt jo on kerrosta kerroksen perään, pukua toisensa päällä, mitä sitte laitetaan, ku on -30*C...?
Öh, tuota tuota..vauvan kans ei todellakaan ulkoilla -30 asteen pakkasilla..

Ja mitä tän hetken pukeutumisiin tulee, niin se on ihan eri juttu, että nukkuuko vauva parvekkella vaunuissa kapalossa peiton alla, vai leikkiikö hiekkalaatikolla. Hiekkalaatikolla ollessa ei voi pitää kapaloa eikä fleecepeittoa päällä, eikä ole vaunujen kuomu suojaamassa tuulelta, joten ne lämmikkeet on laitettava vaatteina päälle.
Peesi tähän.Tänään on ainakin täällä ollut ihan järkyttävä tuuli.Eipä oltais puistossa tarettu olla pelkällä bodylla ja potkareilla. :xmas:
 
Ei tästä kannata mitään tappelua tehdä. Jokainen vauva ja lapsi on niin erilainen ja pärjää eri määrällä kerroksia. Meidän tyttö on melkoinen kuumakalle, joten pärjää vähemmällä vaatetuksella kuin moni muu. Toki tänään kun olkona oli enää 15 astetta otettiin vanuhaalari ja lapaset käyttöön. Olimme alkukevaasta ystäväni kanssa kävelyllä ja samanikäiset vauvat nukkuivat vaunuissamme. Ystävän vauvalla oli tuplasti enemmän vaatteita kuin minun vauvallani ja silti minun vauvani heräsi itkemään kesken kaiken ja oli ihan hiestä märkä.
 

Yhteistyössä