Vauvan tutkimusnukutus

Meidän tyttö, 6 kk, joutuu ensi viikolla magneettikuvaukseen eli edessä on myös ns. tutkimusnukutus. Onko kenelläkään kokemuksia millainen reissu meille on tulossa?

Aamulla ei saisi syödä/juoda mitään 8.00 jälkeen ja Taysiin pitäisi mennä vasta klo 11. Hirvittää jo koko ajatus... Neiti kun syö hyvin aamupainotteisesta, nukutun yön jälkeen nälkä on pienellä hirvittävä. Neiti on myös vielä oikea tissitakiainen. Ja ensin mennään kutsun mukaan laboratoriokokeisiin eli se syöminen jää johonkin hamaan tulevaisuuteen.
 
meillä oli mangneetti kuvaus 8kk. siitä tosin on jo aikaa 5 vuotta joten aika saattaa kullata muistoja, en ainakaan muista että olisi ollut mitenkään kamalaa, tosin meidän lapset ovat aina olleet aamuisin huonompia syömään ja tankkailleet nimenomaan iltapainotteisesti... muta ei tuo aamu kovin pahalta kuulosta, jos aika alkaa vasta 8.00 oliko rajoituksia koskien ennen sitä? jos ei syötte runsaan aamiaisen ennen kahdeksaa...

itse tutkimus meni meillä ainakin kivuttomasti lapselle annettiin esilääkitys johon kuulemma suuri osa nukahtaa (ei kuitenkaan meidän tapaus) ja sitten me mentiin alakertaan. jos muistan oikein taisin odotella odotushuoneessa kuvauksen ajan ja lapsi kärrättiin osaastolle heräämään... lapsi on nukutettu toisenkin kerran ja sen jälkimainigeissa oli tosi huono vointinen, kannattaa varmaan varata äidillekkin vaihtovaatteet...
 
Meidän vanhempi tyttö taisi olla 9-10kk, kun nukutettiin pikaisen toimenpiteen vuoksi. Klo 24 jälkeen ei saanut syödä, eikä juoda rintamaitoakaan. Tein niin, että annoin nukkuvalle lapselle rintamaitoa enne tuota aikaa, osasi hyvin syödä unissaankin. Aamulla toimenpide hieman myöhästyi ja olikohan kello jo 10, kun vasta päästiin asiaan. Jännitin myös kovasti, kuinka pärjää ilman ruokaa niin kauan, mutta ihmeen hyvin meni. Lapsen huomio kiinnittyi niin moneen muuhun asiaan. Nukahti kuulemma vasta tutkimuspöydällä maskin kautta annettuun "kevyeen humaukseen", me vanhemmat emme päässeet odotushuonetta pidemmälle. Operaation jälkeen heräämössä oli kyllä kiukkuinen ja huonovointinen. Suosittelen myös varaamaan vaihtovaatetta.
 
Meillä nukutettiin 10 kk ikäinen lapsi juuri kitarisan poistoa ja putkitusta varten ja hyvin meni. Syötin tiheään ja reilusti ennen tuota paastoaikaa. Lapsi jaksoi olla hyvin syömättä, vaikka etukäteen jännitin. Kannattaa pitäää lapsi puuhakkaana ja leikittää, niin syöminen unohtuu. Sairaalassa oli niin paljon katseltavaa ja ihmeteltävää, ettei ruoka tullut muksun mieleen.

Meillä lapsi nukutettiin maskilla ja sain pitää lasta sylissä koko ajan. Nukkuvana lapsi laitettiin vasta toimenpide pöydälle ja vanhemmat passitettiin ulos. Heräämöön meidät haettiin heti, kun lapsi osoitti heräämisen merkkejä. Etukäteen meitä varoitettiin siitä, että pienet saattavat olla todella raivokkaita herättyään nukutuksesta. Meillä lapsi heräsi hirveällä raivolla...Leikkauksen aikana nukutuksessa käteen oli laitettu sellainen tippajuttu, jonka kautta hoitaja antoi muksulle ilmeisesti jotain rauhoittavaa. Tämä auttoikin ja lapsi otti vielä pienet torkut heräämössä ja heräsi sitten ihan iloisena. Illalla leikki jo ihan normaalisti. Ei olisi uskonut, että missään nukutuksessa tai leikkauksessa on ollutkaan. Meillä lapsi ei ollut huonovointinen tai oksentanut.

Meillä ohjeena oli, ettei saanut antaa ruokaa neljään tuntiin ja vettä kahteen tuntiin ennen leikkausta.

Olin positiivisesti yllättynyt, vaikka etukäteen jännitin PALJON. Meillä toimenpide tehtiin yksityisellä lääkäriasemalla, mutta varmaan samat jutut sairaaloissakin!
 

Yhteistyössä