Vauvan syntyminen ambulanssiin yms..

  • Viestiketjun aloittaja "minni"
  • Ensimmäinen viesti
Mun kuopus synty kotiin. Ambulanssi ehti paikalle vauvan vastaan ottamaan. Mitään kipupiikkejä ei ollut tarjolla, todellakaan. Koska synnytys oli niin pitkällä sairaankuljettajat päättivät, että vauva synnytetään kotona ja lähdetään sitten vasta sairaalaan. Vauva syntykin sitten kolmessa minuutissa ja päästiin lähtemään sairaalan jossa tikkasivat mitä oli tarve ja siitä sitten osastolle. Mulla oli onni, kätilönä toiminut sairaankuljettaja oli synnytyksiä hoitanut jo neljä ennen minun synnytystäni.
 
Mites...
Jep, eivät mielellään anna syntyä lanssiin. Ystäväni on koulutukseltaan kätilö, on erään pienen terveyskeskuksen hoitaja, tämän terveyskeskuksen ohi paahdetaan niillä lansseilla kauempaa synnytyssairaalaa kohti, monet ovat jääneet tähän terveyskeskukseen synnyttämään lanssilla, on vain soitettu että onko Milla paikalla, tulee synnytys ja hyvä jos sinne asti päästään, olkaa valmiina.
Mitenkähän tässä tapauksessa nyt sitten sovelletaan sitä, että jokaisessa synnytyspaikassa tulee olla sektiovalmius. Terveyskeskuksen kanttiinista lainataan leipäveistä ja vuoroaan odottavan mummon sukkalangat pöllitään ompeleiksi?
 
"vieraana"
Mitenkähän tässä tapauksessa nyt sitten sovelletaan sitä, että jokaisessa synnytyspaikassa tulee olla sektiovalmius. Terveyskeskuksen kanttiinista lainataan leipäveistä ja vuoroaan odottavan mummon sukkalangat pöllitään ompeleiksi?
No, mites siellä lanssissa sektiovalmius on taattu? Ja sinnekin vaan monta vauvaa syntyy... ;) Niin, eli eiköhän kyse ole siitä, että "matkan varella" käytetään hyväksi ko. ihmisen ammattitaitoa synnytyksessä, joka joka tapauksessa tapahtuisi muualla, kuin siellä sektiovalmiudessa olevassa sairaaalassa. Ja jos se on tk, niin todennäköisesti siellä joku konitohtori on kuitenkin paikalla, joka osaa käyttää puhelinta ja konsultoida erikoislääkäriä, jos hätä tulee.
 
"PlopPlop"
Kuopus syntyi ambulanssissa. Ei siinä mitään kipupiikkejä ehditty antamaan, mutta eipä niiden kipujen kanssa kauan tarvinnut kärvistelläkään, onneksi. Kumpikaan ensihoitajista ei ollut ennen hoitanut synnytystä, mutta olisivat varmasti hätätilanteen tullen olleet paremmin kartalla kuin mieheni, joka olisi joutunut kätilöhommiin henkilöautossa pimeällä tienposkessa, jos ambulanssi ei olisi tullut meitä vastaan :D Vauvan synnyttyä ajettiin sairaalaan ja mentiin vielä synnytyssalin. Istukka tuli ulos siellä, vauva punnittiin ja mitattiin ja pääsi isänsä paidan alle. Eikä tosiaan ollut kallista lystiä, alle parikymppiä kustansi kyyti.
 
hvei
Olisko niin että nykyään ensihoidon opetukseen kuuluisi jonkin verran opetusta myös synnytysten hoidosta? En varmaksi sano, mutta ainakin viimeisessä synnytyksessäni sairaalassa oli ensihoitaja amk- opiskelijamies kätilön lisäksi.. :)
 
"..."
Ei niillä taida olla kivunlievityksiä ambulanssissa, meillä synty vauva kotona ja istukan synnytin lanssissa, sain jotain lääkettä mikä sai supistelemaan ja istukan syntymään
ja parinkympin kieppeillä taisi olla lasku siitä.
 

Yhteistyössä