Vauvan kakkaaminen

Ihan on kaikki asiat unohtuneet, kun vauva saapui taloon. :p Miten lie muisti mennyt niin heikoksi, vaikka esikoisen vauva-ajoistakaan ei kamalan kauaa ole.
Mutta siis, mitenkäs usein muilla nämä vastasyntyneet kakkailevat? Meillä kun kakka on vaipassa joka kerta kun vaipan vaihtaa. Plus sitten kun on vaipan vaihtanut ja alkaa syöttelemään niin eiköhän jo töräytä uudet satsit. Eihän sieltä paljoa tule, mutta eipä niitä sinne vaippaankaan kehtaa jättää, että vaipparalli on aika hurjaa :D Varsinkin yöllä saapi sumplia vaipanvaihdon kanssa, että ei virkustuttaisi sitten vuvaa uudelleen jos/kun vaipan joutuu uudelleenkin vaihtamaan.
Milloinkas tuo kakkausväli lähtee harvenemaan? Mulla ei mitään muistikuvaa asiasta...
 
Vauvelit voi kakata kerran kymmenessä päivässä tai kymmenen kertaa päivässä. Kaikki tuolta väliltä siis normaalia. =) Meidän neiti töräytteli ensimmäiset viikot juurikin varmaan tuon kymmenen kertaa päivässä, mutta nykyään tulee enää kerran päivässä. Ikää kohta 5kk.
 
Samaa kyselin täällä itsekin jokin aika sitten. =)
Meillä neiti 2,5kk kakkaili vielä muutama viikko sitten jatkuvalla syötöllä. Aina oli kakkaus joko kesken tai jo tavaraa vaipassa ja vaihtorumba melkoinen - jokaisen vaipanvaihdon yhteydessä oli siis tuhdimmat tavarat vaipassa. Nyt tilanne on jo vähän rauhoittunut, mutta kääntynyt niin, että kakkaa tulee ehkä 2-4 krt vuorokaudessa, mutta kuitenkin on jatkuvaa ähellystä tytön touhu. Eli jonkinlaista mahavaivaa on koko ajan, punnertaa ja ähisee.

Eli varsinainen 'ruutailu' on jo rauhoittunut, ähinä ei. :D
 
Meillä neiti 2kk on koko pienen ikänsä kakannu muutamien päivien välein. Parhaimmillaan ollu viis päivää väliä ja kertaakaan ei vielä ole tullu peräkkäisinä päivinä =) Nyt olen kuitenkin huomannu et pikkuhiljaa tihenee kakkaamiset...
Esikoinen oli kans vauvana harvakakkainen, joskun tais olla sen 10 päivääkin kakkaamatta.
Ei ole täällä kokemusta usein kakkaavista vauvoista.
 
Mä oon ollu vauhkona kakasta koko pienen miehen olemassaolon ajan! Ensin oli ihan normia keltasta, rakeista kakkaa... ja tuli jonkun kerran päivässä. Sit kuukauden ikäisenä alko muuttuu hiljalleen vihreeks mut oli edelleen rakeista ja semmosta jämäkkää, ja tuli melkein joka syötön jälkeen, eli usein. No, sitä vihreetä oli parisen viikkoa, kunnes alko muuttuu taas keltaseks, mut nyt se on ihan vetelää... Ja tietty mietin et onko ripulia. Poika nyt 7vk. Kakkaa tulee 3-5kertaa päivässä. Tuhisee ja pusailee sitä kun isompaakin tavaraa, mut sit tulee semmonen liraus sitä löysää hirveiden pierujen kera..

Eli ota nyt selvää näistä kakoista! Ja ekaa lastaan kun hoitaa ja ihmettelee, niin kaikki asiat saa hirmu vakavan piirteen; "nyt sillä varmaan on joku hätä, täytyykö mennä lääkäriin?!!"

Toivotaan, et alkaa tulla taas enemmän rakeita kakkaan, niin äitinkin mieli tasottuis!
 
meillä oli vaihenoin 4-5 kk iässä jolloin tyttö 6kk kakkas vain viikon välein. Ja ei siis ollu mitään ummetusta eikä ongelmia. Kakka vaan tuli harvemmin. Oli todella ruhtinaallista, ei kakkapyllyn pesua jatkuvasti =) Nyt taas ollaan menossa vaiheessa jolloin vatsa toimii kolmesti päivässä :eek:
Eli tuo vatsan toiminta vaihtelee kuukaudesta kuukauteen.
 
Meillä kans kakataan n. viikon välein. Aluksi poika oli tosi kipeä kun kakkaamisväli vaan piteni ja piteni (1,5kk iässä), mutta nyt ei enää juurikaan vaivaa vaikka on viikko kakkaamisesta (2kk3vk). Tuohon 1,5kk ikään asti kakkas joka ikiseen vaippaan.
 
Esikoinen kakkasi noin kerran viikossa, pakotettuna. Maha oli turkasen kovalla aina. Vieläkään ei kakkaa kuin ehkä 2-3 kertaa viikossa ja ikää on kohta 3v.

Kolmeviikkoinen neiti kakkaa 1-4 kertaa päivässä. Ihan hassua, toki parempi näin. Vaippoja kyllä kuluu rutkasti enemmän...
 

Yhteistyössä