vauvan astmasta

te joiden vauvoilla siis vauva iässä todettu astma kuinka todettiin mitä oireita oli?Meillä 4kk:n ikäinen neito ja yöt tuskaa nyt toista vkoa flunssa rohisee vinkuu aika ajoin öisin,aamuisin pitempään yskinyt ku herää, päivät ok.Vanhemmat sisarukset sairastunut astmaan myöhemmällä iällä joten vauva ajan kokemuksia kuulisin,kiitos etukäteen
 
3kk iässä sai ensimmäisen reseptin ventolinea ahdistukseen. Tarvittiin kolme pahaa ahdistuskohtausta (oltiin osastolla öitä) ja välillä heikompana, selvittiin pelkällä tk käynnillä.
Oireet siis ilmeni hengen ahdistuksena, uloshengitys vinkui ja hengitys oli todella raskasta. Myös yskää oli usein.
Sit kolmannen sairaalajakson jälkeen aloitettiin estolääkitykseksi Flixotide, joka on auttanut...muttei täysin. Sairaalareissuilta ollaan vältytty....ei ole niin pahasti enää mennyt ahtaalle. Meidän vauva nyt siis jo vuoden...
 
Meillä myös astman epäilys, sairasti rsv:n kk sitten, vielä ainakin hengittää melkeinpä päivittäin niin, että kaula menee kuopalle.. Kyläpaikkaan jossa koira tai muita eläimiä niin hengitys jälleen hankalampaa.

Rsv:n aíkana spirat (ventoline, adrenaliini) eivät meinanneet millään avata paikkoja, vasta viiden päivän säännöllisillä spiroilla auttoivat. Viikko säännöllisesti sen jälkeen ventolinea babyhalerilla kotona. Sen loputtua oireita silloin tällöin.
 
moi! pojalla astma todettiin vähän päälle 1v vaikka eka kohtaus oli jo 6kk sairaalassa ollaan oltu melkein aina flunssan jälkeen.. spira ollaan saatu äidiltäni lainata kunta on niin köyhä ettei ne anna kotiiin... nyt pelkkä kortisooni käytössä. rankkaa on ja kauhistuttaa kun on jo seuraava pienokainen mahassa että miten käy...
 
Kolmen äitee:Samassa jamassa ollaan odottavan aika on tosi pitkä tämä epätietoisuus on raastavaa,no meidän hoitava lääkäri soitti tänään ja lupasi ottaa meidät johonkin väliin "ylimääräisenä huomenna jos jotain selviäisi.Mitä oireita teillä nyt,meillä ku yöt levottomia rohisee,yskii hengitys kuulostaa kuin olis kova flunssa päällä vaikkei ole :kieh: näin tällä hetkellä
 
Käyttää kaulan apulihaksia päivittäin hengitykseen ja uloshengitys myös pihisee päivittäin, varsinkin jos touhuaa enemmän niin hengästyy helposti, yskii silloin tällöin, ei kauhean usein.

Yhden kerran yöllä herännyt kauheaan huutoon, silloin kun huuto lakkasi alkoi yskiminen, ja toisin päin. Siihen ei auttanut sylit, maito, namit, mutta kun sai ventolinen, nukahti melkeinpä samantien.

Kun oli säännöllisellä ventoline-kuurilla, nukkui elämänsä tähän asti parhaat unet. Muuten herännyt öisin useita kertoja yössä.

Meillä kissa sisällä, vähän mietittyttää sekin :|
 
Meillä oli myös RSV 5-viikkoisena,silloin sairaalaan hengenahdistuksen takia.Annettiin spirat ja oli happiviikset...10vko taas flunssa ja taas lastenklinikalle,mutta selvittiin parilla spiralla.
Nyt 4kk iässä flunssa ja taas viikko sairaalassa.Nyt kotona ventolinet ja kortisonisuihkeet kahden viikon ajan...Epäilevät infektio astmaa,mutta pelkään pahempaa.Teidän tarinat kuulostaa niin kovin tutuilta ja samanlaisilta...tosin hengenahdistusta vain ajoittain ,varsinkin aamulla,mutta itse nuoruudessa astman kokeneena,kuulostaa ikävältä ja äitinä huoli ja turhautuminen on suuri.
 
Meiän nuorin poitsu sai jo 1kk ikäsenä ventolinen babyhalerin kanssa, meillä kun tota astmaa on muissakin lapsissa.Nytkin tarvitsee ventolinea pahaan keuhkoputkentulehdukseen 4-6 kertaa päivässä, näin ollut jo viikon verran.Tuokin tuli taas jostakin ja heti pahana mitään oireita ei ollu ennen tätä tautia ei yskää kuten yleensä keuhkoputkentulehdukseen tarvitaan.Oonkin täs miettiny et montako kertaa tarvitaan ventolinea kuurina ennen kun flixotide määrätään?! Hää on nyt 5kk.
 
Meillä oli Ventolinea tasan kerran käytössä keuhkoputken tulehduksen yhteydessä ja sen jälkeen kun tuli seuraava aloitettiin suoraan jo Seretide. Sen jälkeen ei ole lapsella ollut yhtään keuhkoputken tulehdusta eli oli se astma siellä taustalla niitä aiheuttamassa. Muutenkin räkätaudeissa ei astmaoireilu mene enää ollenkaan niin pahaksi kuin ennen, koska on jatkuva lääkitys päällä.
 
Ei mekään sitä astma asiaa saatu terveyskeskuskessa yhtään eteenpäin. Käytin lasta monta kertaa TK:ssa näytillä ja aina sanoivat vaan, että on pitkittynyttä flunssaa jne. Meillä astmalääkkeet aloitettiin, kun käytiin allergioiden takia yksityisellä kontrolli käynnillä. Sama homma oli korvien kanssa, olisi pitänyt sairastaa ensin todella monta tulehdusta, ennen kuin olisi saatu lähete eteenpäin.
 

Yhteistyössä