Vauvan 5kk nopea päivärytmi

Meidän neitokainen on koko pienen ikänsä ollut nopearytminen :heart: . Nyt 5,5kk ja päivät menee edelleen niin, että syö 2-3 h välein, nukkuu 20-45 min pätkissä ja valvoo max 2h kerrallaan. Kakkaakin tulee yhä 2-4 kertaa päivässä! Yöt menee yleensä hyvin (kop-kop), nukahtaa yöunille vasta 22, mutta syö vain kahdesti ja aamutoimille noustaan 7-8 tienoilla. Mutta nuo päivät... Alan jo epäillä, että teen jotain väärin... Meillä ollaan vielä täysimetyksellä, vähän ollaan kiinteitä maisteltu, mutta allergiat hidastavat matkaa. Neuvolalääkäri kehoitti jatkamaan täysimetyksellä mahdollisimman pitkään, annetaan kuulemma aikaa vauvan elimistön kehittyä. Eihän tämä mikä suurensuuri ongelma ole, välillä vain tuntuu vähän raskaalta, kun tempo on niin nopea, ettei aikaa jää itsellekään yhtään :ashamed: . Tyttönen kun on vielä vähän vaativan sorttinen, kaipaa lähes koko ajan seuraa, syliä ja liikettä. Onkohan kellään muulla elämä yhtä nopearytmistä..? Ja näinköhän meillä koskaan muodostuu rauhallisempi, selkeämpi päivärytmi :LOL:
 
Meillä on kanssa tuollainen "pikakiitäjä" =) Tyttö täyttää näinä päivinä 5kk, kakkaa tulee yhä 5-8 krt päivässä, ja se onkin usein ongelmana, että kakkahätä herättää päikkäreiltä ennen aikojaan. Me ollaan aloiteltu nyt kiinteiden maistelu, ja mä toivon, että se tuo vähän selkeämmän rytmin meille. Meillä kanssa on syöty 1-3 tunnin välein, mutta osaksi omaakin syytä, kun oon aina tarjoamassa rintaa pieniinkin kitinöihin, siksikin, että toivoin yösyomisten vähentyvän tiheämmällä päiväimetyksellä.
Viime aikoina on kyllä päikkärit pidentyneet jonkin verran, hyvällä tsäkällä pinniksessä 1,5 tuntia jos välillä käy taputtelemassa. Kantoliinassa on aina nukkunut hyvin, jopa 3 tuntia. Tuossa liinassa tämä nytkin tuhisee.
Tsemppiä, varmaan nämäkin ajan myötä hiukan "rauhoittuvat" :hug:
 
Meidän poika on nyt reilu 6kk, imetyksen lopetin kokonaan pari viikkoa sitten. Ensin hän lopetti itse päivällä tissittelyn. Kiinteitä me ollaan syöty jo kauan, tosin aika huonolla menestyksellä! Tammimamman päivärytmi kuullostaa aikalailla samalta kuin meidän.. Kiinteät kyllä tuo tuota rytmiä, annan nyt aamulla puuron, 11 aikaan hedelmän, 17 aikaan kasviksen ja illalla vellin, väliin sitten maitoa ja maissinaksuja =) Valvoo kerrallaan 2,5-max 3h, ja nukkuu sitten 50min-1h. Kakkaa tulee melkein päivittäin myös se 2-4krt. Yöunille laitetaan klo 21, herää/ja myös useimmiten syö (80-100ml) 1-3krt ja herää aamulla n.klo 7.

Huomenna meillä on neuvola, jossa aion puhua tästä unien riittävyydestä. Koska puolivuotiaan tarve on vissiin noin 14h ja jos poika nukkuu yöllä korkeintaan 10h ja päivällä 3*n.1h, niin riittääkö se.. Kaippa se on lapsesta kiinni. Ja puolivuotiaana kai pitäisi pärjätä kahdilla päikkäreillä.. Meillä ei ainakaan tuosta toivoakaan!

Juu ja samoin poitsu on aika "vaativa".. Tai nyt viihtyy aika hyvin lattialla kun osaa istua ja kontata, mutta aika paljon myös sylissä ja seuraa kaipaa. Poika on muutenkin kova menemään, paikoillaan ei ole kuin nukkuessaan! Ystäväni sanoin: "Tästä pojasta ei pelkkä kuva riitä, täytyy olla videokuvaa." :LOL: Voimat on tosiaan välillä koetuksella ja tulee aika ajoin ajatelleeksi niitä, joiden lapset nukkuu 2-3h putkeen, että mitä kaikkea sitä tekisikään..tai kuinka paljon saisi itse levätä!.. :ashamed:

Voimia teille kanssasisaret näiden rakkaittemme kanssa :hug:
 
Sinikello, ei olla vielä aloitettu lihoja tai kaloja, ensi viikolla aloitetaan. Niin vähäisiä mielestäni nuo ruokamäärät olleet ja korvatulehduskin on tässä jyllännyt, etten ole tähän syssyyn vielä lähtenyt uutta tuomaan.
 
Jotenkin niin lohduttavaa kuulla, että on muitakin, joilla elämä yhtä nopeatahtista =) . Omassa lähipiirissä muut vauvat tuntuvat olevan juuri niitä, jotka nukkuvat säntillisesti kahdet pitkät päikkärit ja kakkivatkin vain pari kertaa viikossa...

Milja-85 mitä neuvolasta sanoivat siitä unien riittävyydestä? Kiinnostaa sillä, että meilläkään ei taida tulla 14h unimäärää vuorokaudessa.

Jaksamista kaikille teille muillekin nopeiden vanhemmille :hug:
 
Nopsaan kommentoin.. Neuvolassa sanoivat, että se on niin yksilöllistä. Että puolivuotiaan pitäisi nukkua kahdet tai kolmet päikkärit..unikoulua voisin kokeilla päivällä, eli nukuttaa takas jos herää tunnin päästä. Nyt täällä kitistään sen verran, että palaan..
 
Tyttöni on nyt 4 kk ja syö parin tunnin välein... Täysimetyksellä vielä. Jos menee pidempään, alkaa kovat nälkäitkut. Rajoittaa aika lailla juu tota menemistä... ;). Ruokakaupassa ehtii käydä isän katsoessa vauvaa, ei paljoa muuta.

Ennen oli rytmi seuraava: lyhyet aamutirsat ja sitten iltapäivällä "pitkät päiväunet" kestoltaan 3-4 tuntia. Siinä sai hyvin siivottuakin ja aloitettua jotain hommia. Nyt parina viime viikkona on ollut ihan eri meininki. Päiväunet jää ihan minimaalisiksi!! Vain parit unet kestoltaan 30-60 min./kerta... ja sitten illalla on itkuista kun on väsynyt... Ei tosiaan näiden unien aikana ehdi muuta kuin itse syödä, jos hyvin käy.

Ihmettelen miksi tyttö heräilee nykyään niin helposti ja nukahtaminen on niin vaikeaa päivällä. Liekö niin paljon uusia asioita opittavana, ettei malta nukkua? No, ainakin ne helteet tässä viime viikolla eivät auttaneet asiaa, vaan nukkuminen oli hankalaa niin ulkona vaunuissa kuin sisälläkin. Toiveissa koko ajan että rytmi palautuisi. Yöt ovat menneet hyvin tähän asti. Noin klo 21 yöunille ja syötöt pari kertaa ja sitten aamulla noin klo 8 ylös. Nyt parina yönä tosin neljältä jo jutellaan ja touhutaan sängyssä, ja äiti on vielä kovin kovin väsynyt... |O
 
Stani, tuo uuden oppiminen voi aiheuttaa malttamattomuutta nukkumisessa. Ainakin meillä oli selkeästi huomattavissa, kun oppi kääntymään 3kk, niin unen läpikin piti jatkuvasti kääntyä. Nyt oppinut istumaan (6kk), niin heti kun herää, on istumassa ja itkee. Luulen, että meilläkin ainakin välillä jää unet kesken, koska herättyään on kiukkunen..vaikka on juuri nukkunut noin tunnin.

Tänään muuten sain takaisin nukkumaan aamu-unilla. Heräsin tunnin jälkeen ja sitten nukkui vielä puoli tuntia lisää! :wave:
 
Meillä näin. Poika tulee ensi viikolla 6kk. Herää 6-7.30. Unille 10 ja ylös 12 (13). Toisille unille 16.30 ja ylös vaikka herättämällä 18. Päikkärit aina vaunuissa ulkona. Yöt oli täysiunisia 2kk-4kk. Nyt herää joka toinen yö suunnilleen tissille 4 maissa. Tai siis ylipäätään herää, eikä rauhoitu ilman tissiä. Syönyt kk iästä asti iltamaitopullon. Näin mentiin 4,5kk asti. Sitten aloitimme kiinteät pikkuhiljaa. Nyt ruokaillaan seuraavasti. 7.30 aamupuuro ja tissi. 9.30 tissi. 12.30 kasvissoseruoka ja maitopullo. 14-15 tissi. 16 hedelmäsose ja maitopullo. 18-19 tissi. 19.30 iltapuuro ja maitopullo. 21 tissillä unille. Pikkuhiljaa olen vähentänyt tissittelyä, jotta rinnat ja vauva tottuu.
 

Yhteistyössä