Vauva viistossa ja pää ei ole laskeutunut

Kävin tänään synnystapa-arviossa (rv 35+1). Vauva on kohdussa viistosti ja pää ei ole laskeutunut tippaakaan. Alavatsa on melkein raskautta edeltävissä mitoissa, joten lapsi on tosi ylhäällä. Ilmeisesti sieltä voisi tulla napanuora ensin, jos synnytys käynnistyisi lapsiveden menolla.

Lääkäri lähetti ultraan ja höpisi jotain mahdollisesta sairaalaan lähettämisestä. Olin todella väsynyt tuossa aamusta huonosti nukutun yön jälkeen ja en älynnyt kysellä enempää. Onko kellään ollut vastaavasta tilanteesta kokemuksia? Tarkoittaako tää nyt sitä, että joudutaan tekemään sektio?
 
Eihän se sektiota tarkoita. Mulla aika samanlainen kokemus viime raskaudessa, tyttö oli pitkään perätilassa ja rv36 tehdyssä ultrassa vinottain. Kääntyi ennen synnytystä.
Nyt on meneillään kolmas raskaus rv 35+5 ja ei tietoa miten päin vauva on (ihme terkkari kun ei edes osannut sanoa miten vauva on, yleensä tässä vaiheessa oltaisi jo ä-polilla ultrassa, jos ei asennosta ole tietoa).
Laskeutumisesta sen verran, että tämä vauva ei ole laskeutunut, eikä kaksi edellistäkään laskeutunut kuin vasta synnytyssalissa. Ja on ihan yleistä että ei laskeudu eikä kiinnity ennen synnytystä, ei siis tarkoita että on sektio edessä.
 

Yhteistyössä