Vauva vain itkee

Meidän 4,5 kk vanha poika on on ollut todella itkuinen ja kärttyinen jo muutaman päivän. Lisäksi nukkunut todella levottomasti ja heräillyt yölläkin itkemään. Korvat on tarkistettu ja muutenkin lääkäri tutki eikä löytänyt itkulle syytä. Poika on ollut tähän asti suurimmaksi osaksi ihan tyytyväinen vauva. Olenkin ajatellut että voiko vielä tässä vaiheessa vauvalla alkaa tällainen "itkukausi". Voiko ns. perustyytyväisestä vauvasta tulla itkuherkkä ja tyytymätön?

Onko kennelläkään kokemusta?
 
HEI;olen 4lapsen äiti ja en usko että, koliikki olis koska meil kans vauva 4,5kk
ja jos on säikähtäny yms,ni sillo mein neiti ainakin itkuinen ja nukkuu yön huonosti.

Meil neiti kaluaa ainakin kaikkia kovia lelujaan...ku ikenet sen verra turvoksis että,hampaat on ainakin meil tulos....

koeta vaa jaksaa....VOIMIA SINULLE Laita varmuudel yöks suppo.
 
esikoisella alkoi reilun 2kk iässä itkuinen kausi johon ei löytynyt mitään syytä. tai ainoastaan se että nukkui huonosti päiväunia ja se vaikeutti sitten kaikkea ympäri vuorokauden. koliikkia ei ollut, ei korvatulehdusta eikä tehnyt hampaita. huusi vaan :|
pari kuukautta kesti, sitten kuin taikaiskusta muuttui hetkeksi. viisikuukautisena alkoi taas käninä ja vinkuna jonka terkkari totesi "viiden kuukauden kiukuksi". kesti pari viikkoa, koko ajan piti viihdyttää ja sitten se taas helpotti. kunnes iski seuraava kausi jne jne B)

jaksamista!
 
4kk;n vanhana alkoi kiukkuisuus joka ei päivittäistä.Mutta tyttö saattaa olla muutaman päivän todella iloinen ns,entinen omaitsensä.Sitten,seuraavana päivänä jo aamulla herätessä eleistä huomaan et kiukkuinen ja tirisevä päivä tulossa.Tyttö tosin myös kovin temperamenttinen.Tapahtumarikas päivä saa meillä myös itkua aikaan kesken päiväunien..yöllä on herätty itkemään vain muutamia kertoja.Tästä reilu 2vk sitten neuvolassa kysyin..terkka katsoi tytön ikenet ja tuumasi että hampaita odotettavissa n.2vkn päästä.Kiukkuilua on nyt vaihtelevasti pari päivää viikossa.Mutta hampaita ei tullut.Neuvolassa sanoivat että hampaat puskevat ikenestä sykleissä,eli saattaa olla viikkojenkin taukoa ja sitten taas alkaa vaivaamaan..sama hommohan on aikuisella viisauden hampaissakin..eli voi olla vihoittelematta kauan ja sitten taas alkaa.Kannattaa tosin ne korvatkin tarkistuttaa...Meillä tyttö nukkuu,(ja on nukkunut)hieman pään puolelta kohotettuna.Eli sängyn jalkojen alla palikat.Tämä auttaa ehkäisemään korvatulehdusta..sekä myöskin hampaiden tuloon..täysin makuuasennossahan kolottaa aina kipeämmin.

Voimia aplle :heart: Kuitenkin luulen,että teilläkin vain sitä omaa luonnetta aletaan kokeilemaan..ja tietty äitiä testaamaan,että kuinka pitkälle voi mennä =) Meillä tämä jo osataan!
 
Samaa tulin sanomaan kuin Lilla Myy eli lapsi voi tehdä niitä hampaita pitkänkin aikaa ennen kuin ne sitten oikeasti näkyy ja pulpahtaa pintaan. Järsiikö hän mielellään esim. jotain leluja ja tuleeko kuolaa enemmän kuin ennen? Ne on ainakin varmoja merkkejä hampaiden tulosta.
Jos tuntuu, että johtuisi hampaista niin voit kokeilla antaa esim. nestemäistä panadolia ennen nukkumaanmenoa. Toisin kuin HooWee ehdotti niin suppojahan ei enää suositella kuin siinä tapauksessa, jos lapsi oksentaa suun kautta otettavan lääkkeen. Eivät mm. imeydy niin hyvin kuin nestemäinen.

Toinen mikä mulle tuli mieleen on vatsavaivat. Eli onko maisteltu jo kiinteitä tai vaihdettu korvikemerkkiä tai muuta ravintoon liittyvää muutosta, esim. sun ruokavaliossa jotain voimakkaasti maustettua tms. jos on täysimetyksellä?

Meillä on perustyytyväinen ipana, joka kausittain on kärttyisämpi ja yleensä se on ollut sitten hampaiden tuloon, flunssaan tai vatsavaivoihin liittyvää juttua.
 
Mäkin epäilisin niitä hampaita :wave: Kaverin ipanalla oli jo 3 kuisena alahampaat suussa.

Ja tosiaan jos korvien tarkastuksesta on jo pari päivää niin uudelleen lääkäriin.

Ja kuten viuvauvou mainitsi niin meilläkin yleensä syy kyllä selviää. Esim. muutaman päivän syömälakkoilu/kärttyily paljastuu vatsataudiksi. Ja meille on kyllä edelleen lastenlääkäri suositellut suppoja. Tuli edellisen tapaan mieleen myös ruokavaliomuutokset. Oletteko aloittaneet jo kiinteät? Onko ollut muutoksia? Voisiko lapsi huutaa nälkää?

Siperian käyneenä koliikkiäitinä uskallan sanoa, että koliikkia tuo ei ole. Koliikki on pahimmillaan noin 6 viikon iässä ja loppuu useimmilla viimeistään 4 kuisena. Itkuisen pikkuvauvan äitinä opin sen, että rajua ja jatkuvaa itkua ei tarvitse hyväksyä osaksi normaalia elämää. Apua on saatavissa ja sitä kannattaa hakea.
Tsemppiä! :wave:
 
En ymmärrä. Vähän aikaa oli aamulla tyytyväinen ja sitten taas alkoi kitinä ja huuto. En vieläkään tunne hampaita ja korvat tarkistettiin eilen. Vähän aikaa on välillä tyytyväinen ja sitten taas sekunnissa alkaa huuto. Välillä huutaa niin kovaa kuin pystyy :'(

En ymmärrä miten jaksan jos tämä jatkuu pitkään tällaisena. Olen muutenkin todella herkkä lapseni itkulle. Sydäntä raastaa koko ajan :'(
 
Tiedän tasan tarkkaan miten raastavaa itku voi olla. Se on hirveää :( Mutta siitä selviää.

Se särkylääke kannattanee ainakin kokeilla. Jos se ei auta niin sitten voi miettiä onko kyse esim. allergiasta yms.
 
Tiedän tasan tarkkaan miten raastavaa itku voi olla. Se on hirveää :( Mutta siitä selviää.

Se särkylääke kannattanee ainakin kokeilla. Jos se ei auta niin sitten voi miettiä onko kyse esim. allergiasta yms.
 
Meidän 4-kuinen on muutaman kerran järsittyään purulelua alkanut yhtäkkiä kovan itkun ja oletan sen johtuvan siitä, että purulelu on osunut pahaan kohtaan ikenessä eli siis johtuu kipeistä ikenistä. Kyl tuo kuulostais kipuitkulta, mutta en ole kyllä mikään asiantuntija "vain" kahden lapsen äitinä. Ite oon antanut muutaman kerran Panadolia vähän kuin varmuuden vuoksi.
 
Meillä on tuonikäisen lapsen itku johtunut usein nälästä. Meillä esikoinen itki 2,5 kk, kun minä tyhmänä uskoin neuvolatätiä ja yritin pärjätä pelkällä rintaruokinnalla, sitten annoin äidinmaidonkorviketta ja voi sitä autuutta, poika nukkui ja oli tyytyväinen. Meidän kaikki lapset ovat olleet osaimetyksellä, koska pelkkä rintamaito ei riitä ja itkuisuus alkanut heti vauvana, mutta lisämaidon antamisen jälkeen ovat rauhoittuneet ja nukkuneet hyvin! Et kertonut, miten vauvasi syö, mutta siinä voi olla osasyy! :|
 

Yhteistyössä