Vauva pitää käsiään paljon takaraivolla, normaalia?

Kolmas lapsi ja kokoajan tuntuu olevan tällä kertaa jotain stressattavaa. Ensin ei paino meinannut nousta kunnolla ja sitä panikoin. Sitten hermoilin kun 2,5kk vanhana ei vielä pää seurannut käsistä nostettaessa. Se alkoi sujumaan 3kk ja sitten aloin miettimään miksi tämä ei vielä käänny kun edelliset on kääntyneet tähän mennessä. 4kk keksi sen taidon eikä enää selällään pysy hetkeäkään. Noh neuvolassa oli pituutta tullut nihkeästi joten sitäkin varmaan pitää märehtiä.

Nyt viimeisenä huolenaiheena on se kun tyttö kohta 5kk on pitänyt pari viikkoa paljon käsiään takaraivolla. Etenkin väsyneenä, mutta myös muulloinkin. Vauvat kyllä löytää kätensä, varpaansa ja ties mitä, mutta pään löytymisestä en ole kuullut enkä edellisistäkään muista vastaavaa. Onko kenenkään vauva koskaan tehnyt vastaavaa? että voinko olettaa tämän olevan ohi menevä vaihe vai pitäisikö tosissaan olla huolissaan?

Bonus kysymys vielä loppuun, että miten hyvin teidän 5kk käyttää käsiään? Tällä rinsessalla se on vielä vähän haparoivaa, tarttuu esineisiin vaihtelevalla menestyksellä. Eikä mitkään helistimet ja purulelut tms tunnu nappaavan. Pussit ja paperit kyllä kauhotaan käsiin ja tungetaan suuhun jos tilaisuus tulee. Tuttia ottaa pois suusta ja laittaa takaisin. En meinaan muista kuin hyvin eka ja toka käytti käsiään, siitä on niin kauan :p Ei kai pitäisi liikaa verrata, mutta mietin vain onko 5kk vanhan haparoiva käsien käyttö vielä ok.
 
Ihan varmasti on normaalia. Meillä ensimmäinen tykkäsi vauvana pitää käsiään pään takana aikansa, en tiedä, mistä johtui, mutta meni kyllä aikanaan ohi.

Ja tuohon käsien käyttöön, jos kerran pussit ja paperit suusta löytyy ja tutin saa halutessaan pois suusta, niin eikös käsien käyttö ole varsin hyvällä mallilla? Et sinä saa vauvaa opetettua tykkäämään helistimistä ja puruleluista, jossei ne häntä yhtään kiinnosta. Meillä ainakin kaikki isompien sisarusten jutut on aina olleet enemmän POP kuin vauvalelut..
 
wilma87
meillä pidettiin kanssa aikoinaan käsiä takaraivolla ja tulkitsin, että poika vaan lekotteli tällätavoin. Jostain kuullut tälläisenkin, että on vain merkki onnellisesta lapsesta :) No niinhän tuo kyllä vaikuttaa olevan :D
 

Yhteistyössä