Vauva oksentaa

  • Viestiketjun aloittaja Huolestunut yh
  • Ensimmäinen viesti
Huolestunut yh
8kk ikäinen vauva alkoi oksentamaan puolitoista tuntia sitten. Yritin antaa vettä että saisi nestettä, ja suun huuhdeltua, oksensi senkin pois.
Luin Panadolin sivuilta että kuuden tunnin päästä lääkärille jos oksentelu jatkuu. Onko vinkkejä miten helpottaa pienen oloa? Ei itke, on hämmentynyt, väsynyt, veltto oksentamisen jälkeen.
 
Eipä tuohon oikeen mikään muu auta, kuin antaa nestettä ihan vähän vaan kerralla. Tosi vähän siis ja katsoa, että miten rupee pysymään sisällä. Ei tuo puolitoista tuntia kuitenkaan oo ajallisesti vielä pitkä aika ja varmasti on vauva väsynyt oksentamisen jäljiltä, kuka ei ois?
Toivottavasti vaavi saa nukuttua.
 
oksennustautia on liikkeellä nyt tosi paljon,meillä auttoi oksentamiseen ihan apteekista ostettu osmosal ripulilääke, tai sit floridal tai sen niminen, en muista nimeä tarkalleen..
sekoitetaan veteen ja meidän vauva tykkäsi osmosalin mausta vaikka maistuu mun mielestä aivan hirveälle suolavedelle..

vie ehdottomasti lääkärille jos oksentaa paljon!meillä onneksi oksensi taudissa vaan pari kertaa vuorokaudessa, ruoan antaminen ei nyt ole niin tärkeätä kun se tuskin pysyy sisällä mutta nestettä pitäis vauvalle antaa..

toivottavasti paranee pian, noro virusta on tosi paljon liikkeellä , siihen ei oikein lääkitystä ole muuta kuin oireiden hoito..

voimia sinulle ja vauvallesi!!
halit!!!

 
ap
Vauva oksensi yön aikana muutaman kerran. Sain huuhdeltua suuta mut en juotettua mitään. Nyt noin neljä tuntia edellisestä oksennuksesta ja sain 140ml velliä menemään. Vauva on lämpimän tuntuinen, mutta virkeä. Pitänee lähteä apteekkiin silti, kiitos vastanneille!
 
Tanja
Meillä oli just viikonloppuna pojan kanssa noro, oksensi 5kertaa ja ripuli kesti eiliseen päivään asti. Meillä oli onni siinä et pieni yritti syödä vaikka vesiripuli vaan valu aina kun oli syönyt jotain. Juotin kaikenlaisia mehuja, tein mustikkakeittoa, Floridralia sai, hedelmäsoseita ja olikin koko taudin tosi pirteä.
 
mie
Katso lapsi sairastaa nettisivut, siletä löytyy vinkkejä oksennustaudin hoitoon. Meillä oli kans tytöllä 10kk oksennustauti, syötin kyllä ihan normaalisti, mut jos ei muu ruoka maisti niin anna ainakin niitä hedelmäsoseita. Ja muista antaa paljon nesteitä, ihan vaikka 10min. välein.
 
Meillä tuli eka oksennustauti 6kk:den iässä ja yrjö oikein suihkus ja vesiripuli oli,6 pvää kesti ja joka päivä soitin neuvolaan ja täti kehoitti vaan pysymään kotona ja juottamaan floridalia...No meni ohi mut rupes potuttaa koko neuvolan touhu,ei mtn apua saati myötätuntoa :headwall:
Ihan vaan varmaan floridalin ansiota jottei pieni kuivanu ja joutunu tippa-hoitoon joten sitä suosittelen lämpimästi! :hug: Voimia!
 

Yhteistyössä