vauva+koululaiset?

Vihdoinkin myös mieheni näyttää vihreää kolmannen lapsen hankkimiselle! Itse olen ruvennut empimään, en ikäni (36v) tai jaksamiseni takia, vaan miten arki sujuu. Molemmilla koululaisillani on omat huoneet ja vauva tietty olisi alkuun meidän huoneessa, mutta muutaman vuoden kuluttua... Kumpi murrosikäisistä ottaisi sitten 3vuotiaan huoneeseensa? Tai voisiko nämä murrosikäiset tyttö ja poika asua samassa huoneessa ja kuopus omassaan? Millaisia kokemuksia teillä on? Tekeekö sopu tilaa vai huiteleeko murkut muualla?
 
Mapy
Vaikhia tilanne. Itselläni ei kokemuksia ole, muutta omia lapsia seutatessa meillä nousisi suuremman luokan kapina jos joutuisivat huoneen yhdessä jakamaan. Niin suuret erot ovat meidän lasten maailmoissa, siis toinen on viimesen päälle tyttö ja toinen vannoutunut pojan maailmaan. Heille kun on omat tilat antanut niin niitä olisi vaikea riistää. Etenkin esikoinen ottaisi sen rangaistuksena. Mutta voisin kuvitella että tyttäreni voisi ottaa pikku siskon nukkumaan omaan huoneeseensa mutta veli joka ei ymmärtäisi tyttöjen juttuja ei varmasti sinne pääsisi ilman protestia. Meillä varmaan järjestettäisiin olohuoneeseen sermin tai kirjahyllyn avulla joku pieni soppi uudelle tulokkaalle. Siis vain sen verran tilaa että joku sänkymoduli mahtuisi. Tulokas oppisi varmasti vaatimaan suurempaa tilaa vasta lähempänä murrosikää jolloin jo toinen vanhemmista ehkä jo muuttaisi pois kotoa. Eli väliaikais ratkaisuhan se olisi ja kestäisi vain muutaman vuoden.
 
Meillä on 12 v. poika, 3.5 v. poika ja 11 kk tyttö. Ahtaasti vielä asumme, etsiskelemme parhaillaan jotain omaa ja isompaa, paljon isompaa kuin nyt. Asumme 3 h + k. Pienet ovat meidän makuuhuoneessa, lelut olohuoneessa, kaikki huiskin haiskin tilanpuutteen takia. Koululaisella oltava oma huone ja sinne rauhoittuukin joka päivä. Mutta ei takuulla ottaisi noita pieniä omaan huoneeseensa asumaan. Joten tilaa mekin tarvitsemme, pian tarvitsee keskimmäinen omaa rauhaa. Viimeistään kun koulu alkaa muutaman vuoden kuluttua. Mutta voisihan se teidän pienokainen asustella teidän huoneessa muutaman vuoden?
Yksi iso plussa noin isosta sisaruksesta on ollut: erinomaista lapsenlikka-ainesta!!! Eli kun teet itse kotihommia, laitat ruokaa tms. niin siinäpä isoveli valvoo mitä pienet tekee, ettei satu tapaturmia, ja leikkiikin heidän kanssaan. Loistava ajoitus ikäeroilla meidän perheessämme. Sitten kun tuo pieninkin on "sisäsiisti", paljon vanhempi niin isoveli voi vahtia vaikka useamman tunnin jos äiti ja isi haluavat käydä vaikka elokuvissa tai syömässä...
Nyt on olleet lapsenlikat meiltä niin vähissä että hätä keinot keksii. Tosin vielä ei oikein voi noin tehdä mutta parempia aikoja tässä odotellessa... ;)
 

Yhteistyössä