Vauva Haaveissa 2013 -pinosta plussanneet

BDU
Juu, 27.11 on ar-ultra yksityisellä ja vasta 21.12 eka neuvola. Tuntuupa pitkältä aika odotella sinne.. Jospa pian pääsisi muitakin tänne odottajien puolelle jakamaan raskausajan iloja ;)
 
Moikka BDU! Taidat saadat vastata yksin kysymykseeni kunnei muita plussanneita vielä ole kuulunut. Eli seurailin tuota Vauva Haaveissa 2013-ketjua ja juuri kun olin ajatellun liittyä mukaan ja tehdä oman tunnuksen tein plussa-testin :) <3 Kysymykseni kuuluukin että saanko liittyä mukaan tälle puolelle? Olen kyllä lueskellut tuota Heinäkuun hellemasuja mutta vaikuttaa siltä, että siellä on melkolailla porukkaa ja niin keskustelu on vaikeampaa. Teillä kun oli niin mukava henki tuolla kuumeilijoidenki puolella :)
 
BDU
Tottakai, tänne vaan! :) Ja onnea plussasta!! :heart: Kovasti toivon et tuolta tulee muitakin tänne seuraksi, se nimittäin oli aivan ihana pino :) Mikäs viikko sulla on menossa nyt? Onko ollu raskaus-oloja ollenkaan?

BDU ja ötökkä 5+4
 
Jeee, kiitos! :) Joo muita odotellessa nii saadaan kunnon keskustelut käyntiin. Mulla on 4+2 tänään eli tosiaan iiiihan alussa. Oireina on väsymys ja menkkajomotus. Välillä tulee ja menee kunnonkin särkyjä alavatsaan. Selkäsärky on ollut pari pv ihan koko ajan mukana. Mutta en valita :) Eipä tätä sitä silti oireista huolimatta vielä meinaa uskoa. :D

Soittelin neuvolaankin eilen ja sain ajan jo 4.12 eli sillon olisi 6+2. Ilmeisesti sitten vaan jutustellaan perusfaktoja jne. Varhaisultra kyllä houkuttelee kun miettii että miks pitäis odottaa sinne tammikuun puolelle jos asian voi varmistaa jo kk aiemmin. Ja sehän on hei vasta ens vuonna!!! :D Neuvolan täti ei vaikuttanut kyllä kovin asiantuntevalta kun kysyin, että pitäiskö mun nyt sitten varata samantien lääkärikin kun mulla on toi kilpirauhasen vajaatoiminta ni vastaus kuului: "öööö...odotan katon tosta....öööö...eeei tarvi. Sanotaan se sitten sinne sairaalalle kun varataan ultraa. Voin varmistaa kyllä vielä joltain muulta...." ja kun kysyin, että miten kuntosali niin "joo siis ihan normaalisti saa kaikki liikkeet tehdä"... öööh? Netistä lukemalla olen saanut kyllä vähän eri käsityksen ja sanoo sen oma järkikin. Taidan kysyä vielä joltain muulta... Ja varata myös sen lääkärin tai ainakin soittoajan!

Sulla näyttää olevan eka ultra vasta vähän myöhemmin. Enpä silti tiedä, että miksi noin aikasin edes oma on, mutta en valita. :D Eipä siellä varmaan vielä edes yritetä mitään nähdä/kuulla.. Mille viikoille toi osuu sulla? Ihankun sitä ei itse vois tuosta laskea, heh..

Onko siellä muuten oireita? Olet varmaan niistäkin hellemasuissa kertoillut, mutta sepä se kun siellä on niin paljon porukkaa niin ei muista kuka on kertonut mitä. :)

pikkuleijona, 4+2
(en edes osaa keksiä ns. työnimeä kun tuntuu niin epätodellselta vielä :) )
 
BDU
Oi sulla on tosi aikasin tuo eka neuvola! Aika paljon kuulostaa olevan paikkakuntakohtasia eroja noissa. Mulla taitaa olla viikot 9+6 sillon ekan neuvolan aikaan. Mietin vaan että eikös se ois järkevämpi varsinki ensiodottajille olla aiemmin ku ei mistään mitään tiedä ja nämä alkuviikotkin on aikas tärkeitä alkion kannalta jne. No, onneksi on netin ihmeellinen maailma! Mä tosiaan varasin sen varhaisultran ja se ois jo ens tiistaina :) Sillon on 6+3 omien laskujen mukaan ja toivottavasti siellä jotain edes selviää pikkusen tilasta :heart:

Mä oon noista liikuntahommista ymmärtäny et jos jotain oot pitkään harrastanu (kroppa on tottunu) niin vois jatkaa normaalisti oman voinnin mukaan. Mulla valitettavasti raskaammat lajit jääny vähemmälle nyt syksyllä niin en viitsi nyt alkaa hulluna huhkimaan yhtäkkiä mut lenkkeilen kyllä sit senki eestä :)

Mulla on paljon kyllä oireita jos alkaa oikein listaan, mutta jotenki ne on niin satunnaisia tai lieviä ettei niitä kunnolla ajattele. Väsymys on se mikä tuntuu koko ajan.. Ihan kaameaa, jatkuvasti vaan haluttais nukkua! Pahoinvointia on ollu tosi vähän, paitsi tänään poikkeus -> alko töissä tuleen ällö-olo ja sitä on nyt koko illan jatkunu. Meinas vähä heikottaa agility-reeneissä tänään.. Tuota menkkajomotusta mulla on ollu jostain 3+5 asti ja edelleen jatkuu mut nyt ei oo ihan päivittäin onneksi. Saapas nähdä mihin suuntaan nämä oireet vielä kehittyy kun itselläkin vielä aika alussa :)

Onko sulla muuten ensimmäinen lapsi myös nyt tulossa?
 
On esikoinen kyseessä joo eli on se ehkä ihan hyvä päästä neuvolaan sitten ajoissa. :) Eipä siellä silti varmaan mtn ihmeitä kerrota mitä me ei oltai jo hätäpäissämme netistä löydetty, heh. Ajattelinkin, että vois soittaa tällä viikolla sitä varhaisultraa. Ehkä sitten 7. viikolle. :) Toivotaan, että selviää jo 6. viikolle sulle :) Eiköhän!

Itse oon aikasemmin salilla käynyt mutta nyt on ollu pidempi tauko eli en oo ehtinyt käydä ku ihan muutaman viikon. Ajattelin, että varmaan ihan semmosilla perus painoilla teen ja tuntemusten mukaan. Eilen kyllä huomasi ettei sinne niin vaan mennä enään 4h syömistauolla ilman heikotusta. :D Sen jälkeen ajelinkin kauppaan täyttämään välipala varastoja. Pitää yrittää ottaa säännöllisistä ruokailurytmeistä kiinni.

Mulla on kanssa tänään kyllä ollu oikeen väsymysten väsymyspäivä. Nukuin koulun jlk 2h ja kuvittelin, että saan sen jlk sitten varmaan hommia tehtyä, mutta eheeei. Ihan poikki edelleen. :D Täs on nyt sitte pyöriny niin Erilaiset äidit ku Teiniäiditki... Mietityttää kans että tuleekohan itselle pahat pahoinvoinnit jne. Sattuu olemaan tenttejä just siinä 6-7 viikoille. Pussi vaan sitte tenttisaliin mukaan, hehe. Niin ja tää turvotus on kyllä aika mielenkiintonen. Vois kuvitella, että olis jo raskaus pidemmälläki. Mielenkiinnolla katselin jotai keskusteluu missä oli alkuraskauden masukuvia nii toisilla kyllä pullahtaa näkyviin jo aika aikasin, että katoaan kauanko salaillaan.

Ootteko muuten kertonu ilouutisesta jo läheisille? :)

Itse kerroin parille kaverille ja äidille. Olin suunitellut kyllä odottavani ns. varmemmille viikoille, mutta totesin, että kävi miten kävi niin sitä tukea tarvii joka tapauksessa niin miksei.
 
BDU
Juu oon huomannu saman että pitää muistaa syödä tai alkaa heikottaan tosi nopeesti. Mulla alko eilen ihan kunnon yökötys ja on jatkunu koko yön ja aamun. Toisaalta on nälkä mut ällöttää ajatuski et nielis jotain.. Mullaki ois koulua parina vkl tässä just näillä "pahoilla viikoilla" että saas nähdä miten selviin.

Mulla ei vielä onneksi oo ollu erityisemmin turvotusta tms. Se onki hankalampi sitte piilotella jos alkaa maha kovin pömpöttään :D Mä oon kertonu vain kahelle tosi hyvälle ystävälle et voi jonkun kanssa tästä puhua, mies ei aikonu kertoa vielä kellekään. Sukulaisille + muille kerron varmaan sit vasta myöhemmin ku riskit on pienentyny. Meillä äiti varmaan innostuis niin paljon ettei se kykenis kertakaikkiaan pitään tällasta salaisuuta ja koko suvulle kertominen tässä vaiheessa ei oikein nappaa ;) Tietenki näin joulun aikaan ois ollu kauheen kätevää kertoo ennen joulua niin ois voinu toivoa jotain hyödyllistä lahjaksi mutta ehkä me sit keväällä ehditään haalimaan tarvittavat tavarat :) Kauhee lista jo päässä mitä kaikkea pitäs ostaa.. Haluttais jo lähteä katteleen vaunuja :D

BDU ja ötökkä 5+5
 
Kuiteski tulee hirveet pahoinvoinnit jotka kestää sit hamaan loppuun asti ku mul on kk-kivutki niin kovat ollu aina et tuskin nytkään on mahdollista päästä vähemmällä :D Vaikka eipä niillä mtn yhteyttä taida olla, mutta tuntuu, että itellä kroppa reagoi aina aika vahvasti.. Sä ootki jo päässy kokeen totaki puolta. :/ Toivottavasti helppaa!

Mun äidilla on kans vaikeuksia olla hiljaa ku veljien ja isän kanssa asuu ni sano et aika vaikee on koittaa peittää. Kerroin silti ku ollaan sen verran läheisiä niin se oli selvä heti että jos jollekkin kerron nii äidille :) Saa luvan olla hyss.

Ite oon aikasemmin ostellu "varastoon" jtn vaatteita töistä, mutta nyt ei jotenkaan osaa yhtään ajatellakkaan ostavansa mtn. Aika jännä! Oletin kyllä että olisin heti surffaamas kaikki sivustot ja kaupat läpi :D Ehkä sitten ku alkaa tää asia mennä jakeluun ja on vähän varmempi olo. Toi vaunuviidakko on kyllä melkonen, että ehkä siihen onki hyvä tutustuu hyvis ajoin ennen la:ta. :D

Pikkuleijona ja pikkuinen 4+3
 
BDU
Joo tätä yökötystä ei kyllä toivo kellekään! Taas on tosi huono olo ja se kyllä vaikeuttaa töissä ku pitää esittää et kaikki on normaalisti :x salmiakilla ja jääkylmällä vissyllä oon selvinny pahimmista aalloista ohi.

mä en oo ostanu vielä yhtään mitään :D Mieli tekis mut pitää nyt vähän rauhottua ku sit vielä käy niin et mulla on kohta 150 bodya koko 50-60cm.... :D Ja vois tosiaan jättää tonne vuodenvaihteen paremmalle puolelle hankinnat ku sit oltas varmemmilla viikoilla. Apua, ei ois enää ku 4 yötä "jouluun" eli ultraan :heart:

Toivotaan että sulle ei tule nyt raskauden myötä maailman hirveimpiä oireita jos menkatki on noin tuskalliset :) Jotain reiluutta tähän elämään! Onko muuten iskeny mitään himoja ruokien suhteen? Mä huomasin nyt että voisin syödä joka päivä pelkkää spagettia jossa on mahdollisimman paljon voita :D Tosi terveellistä.. Myös turvotusta on ilmassa, tänään oli aamulla maha ihan pallo vaikka en ollu ees syöny vielä mitään! Voi apua.. Toivottavasti ei kovin pahene ettei tää paljastu ennen aikojaan..

BDU ja ötökkä 5+6
 
Joo jos nyt jo pian alkaa hamstraan kaikkee kivaa nurkkii ni mikä onkaan se tavaran määrä heinäkuus. :D Ja ku fakta on just se et niit 50senttisii bodejakaa ei kauaa tarvita. Valitettavasti. ;)

Joo mä aattelin kans et oon menkkojen kans kakkuni kärsiny et nyt vois päästä vähä vähemmälle, heh! Ei oo viel tullu kyl ruokahimoja. Muutamat herkut ei oo kyllä maistunu yhtä hyviltä mut ei mtn pahoinvointii oo viel näkyny mut pari viikkoo täs viel ku odottelee ni eiköhän se sieltä hiivi. :D Joo tää turvotus on kyl aika jännää!

Pikkuleijona ja pikkunen 4+4
 
BDU
Sullahan onki alkanu jo uus viikko :) Viikonloppu oli niin hulinaa ettei juuri koneelle ehtiny. Mullahan tosiaan hyökkäs noi ällötykset ym. päälle muistaakseni 5+4 aikoihin ja nyt on joka aamu kyllä heränny oksennus kurkussa. Vielä oon selvinny ilman pöntön halailua ku oon noussu ja menny suoraan väkisellä syömään jotain.. Mies ei auta asiaa jos herää yhtäaikaa ja on semmonen ylipirteä ja hyväntuulinen :D Meinaa hermo palaa ku toinen suurinpiiretin lauleskelee "onko ihanampaa aamua kuin tää.." :D Kyllä se sit onneksi kantaa mulle sohvalle jogurttia ja vettä ku istun viltin alla pidättelemässä oksua :x

Jaiks, huomenna ois se ar-ultra, nyt alkaa oikeesti vähän jännittään ja pelottaan et mitä siellä näkyy vai näkyykö mitään :)

BDU ja ötökkä 6+2
 
Okei, eli olisko mullaki sittea armonaikaa enää muutama pv ku tänään on 5+1. :D Ei oo kyl pahoinvointii näykyny eikä oikeen muitakaan oireita nyt. Ehkä mä soitan kans sen varhaisultran tällä viikolla. :)

No mut se on hei hyvä, jos mies on hyvä heräämään ni voi heräillä sitte ens syksynäki ;) Ja hei mites se ultra meni?!?!?! :)))
 
BDU
Eiku tee vaan omassa päässä päätös et selviit ilman pahoja oloja ni ei ainakaan alitajuisesti tuu olot ;)

Juu kyllä mä miehelle sanoin et saapi kyl heräillä välillä et saa mamma nukkua ;) Se on kumminkin pari kk kotona synnytyksen jälkeen joten joutaa hyvin sijaiskärsijäksi.. :D Ultra meni tosi hyvin, sieltä löytyi pikkuinen ja syke näkyi jopa tällaselle ekakertalaiselle hyvin :heart: Lisäksi tää ultraaja oli sitä mieltä et mitään huolestuttavaa ei näy ja vois jo kertoo tästä muillekin jos tahtoo. Mut en mä vielä uskalla, täytyy ensin ite sulatella :) LA siirty n. päivällä aiemmaks mut katotaa sit vielä tarkemmin myöhemmissä ultrissa.

BDU ja ötökkä 6+5
 
Joov nimenomaan noin mä teen! :) Eihän mulle ees tuu pahoinvointii ja sullaki ne loppuu tähän päivään! ;)

Mäkin uhosin miehelle et hei tääl jossai nettisivulla lukee et synnytyksen jlk olis hyvä et äiti vaan imettäis ja mies hoitais kaiken muun, hahah. Nojoo, ehkei kuitenkaa. Mutta hei tosi hienoo et kaikki näytti ultrassa olevan hyvin :) :) Se vois itelleki tuoda vähä jtn konkreettista ku eihän täs edes tajua että on oikeesti raskaana ku ei se missään näy. Ei oikeen tunnu menevän jakeluun ja todellisuuteen tää juttu :D

pikkuleijona ja pikkuinen 5+2
 
BDU
Joo kyllä se vähän todensi tätä asiaa ku näki ruudulta sen sykkeen ja sen pikku mytyn siellä ;) Mulla on itseasiassa vähän pahoinvoinnit helpottanu, nyt on ollu muutama päivä niin et tulee joitain pahanolon aaltoja päivän mittaan mut ei oo pahoja eikä kestä kauaa! Aamullaki oli ihan hyvä olo :) En valita, jokainen aamu on lähempänä niitä viikkoja millon pitäs helpottaa muutenki nää alkuoireet!

Millon meinaat muuten kertoa "kaikille" raskaudesta, eli julkistaa sen kokonaan? Mä mietin et jouluna ois ihana kertoo mut saa nähdä uskallanko vielä silloinkaan ;) Jospa kattos kuinka kauan menee ennen ku ihmiset näkee sen väkisin :D

BDU ja ötökkä 7+0
 
Ooo 7+0 :) No hyvä et on pahoivnointi helpannu! Mulla on ollu nyt vähä parina iltana pahoinvointii, mut ei mtn pahaa lainkaa. Eilen siks ku söin liikaa ja tänään siks ku söin huonosti. Mikään ei oo hyvä:D

Perheille varmaan jouluna viimeistään ja parille läheisemmälle kaverille välipäivinä, mut muut saa huomata mun puolesta vaikka itte. :D Tällä menolla siihen ei tosin mee kauaa ku tää turvotus on välis tosiaa melkosta. Välis ei oo ollenkaa. Mulla on jotenki sellanen kutina et näkyis jo ajois mut eihän sitä tiedä. Pääsee ihmiset spekuloimaa "just se alotti se koulunki ja..." heheheee :)
 
BDU
Mulla on turvotus vaan iltasin paha joten päivisin ei vielä huolta ;) Ja tosiaan joku sanoikin et ku mulla on tuo kohtu vähän taakse kallellaan ni maha ei näy välttämättä niin aikasin. Eipä tuo haittaa, helpottaa piilottelua :) Voi missäs meidän muut odottajat luuraa, ois kiva joululahja yrittäjille saada niitä plussia kehiin!

Vitsi mulla oli koko vkl:n melkeen normaali olo! Muutamia lieviä pahoinvoinnin aaltoja meni ja huomasin etten tykkää enää mun lempparipitsasta (piti syöttää isännälle!!) mut muuten olo oli tosi hyvä. Oispa ihanaa päästä näin helpolla koko alkuraskaudesta.. Hehhe, nyt ku sanoin ni tietenki menee seuraava viikko oksennellessa :D

BDU ja ötökkä 7+3
 
Plussat vahvistuneet nätisti viime keskiviikosta tälle aamulle ja neuvolaan soiteltu äsken (takaisinsoittopalvelu, soittavat minulle pian kun hoitajia vapaana niin saan ensimmäisen ajan) ja viikkoja olisi nyt vissiin 4+1 eli todella alussa ollaan. Pikkukakkonen olisi tulossa nyt ja katselin juuri että neuvolakäyntejä on uudelleensynnyttäjillä vähän vähemmän kuin ensisynnyttäjillä :) ihan kiva silleen niin ei tarvitse raahautua tuonne terkelle ihan kuukauden välein.. Juuri olin esikoisen kanssa (2v) päässyt siihen ettei tarvitse kuin kerran vuodessa piipahtaa :D

Laskeskelin että ensimmäinen neuvola tulee tammikuulle (vk 1-3 kun meillä on rv 7-9 jo eka käynti) ja ensimmäinen ultra sitten tammi-helmikuun vaihteeseen.

Voi että toivon niin kovasti että tämä kestää. Esikoista odottaessa (yllätysvauva ^^) olin niin autuaan tietämätön mikä kaikki voi mennä pieleen jne. niin en osannut pelätä/jännittää, voikun voisin olla samanlainen tällä kertaa.. Hermo lepää varmaan vasta ensimmäisen ultran jälkeen..

Plussatuulet puhaltaa kovaa tuolla yrittäjien ketjussa, useampi plussa siellä on tullut nyt ja jännäpäiviä monella joten josko sieltä pari vielä siirtyisi myöskin lähipäivinä tänne :)
 
Mulla muuten viimeraskaudessa oli kohtuu kovat pahoinvoinnit vk 6-17, toivottavasti ei ihan samalla tavalla tällä kertaa :D Tiputukseen en sentään joutunut tai mitään, mutta aika heikkona oltiin..

Kaksoissiskollani on la 28.2.2013 ja hänellä siis reilu 2kk odotusta enää jäljellä ja pahoinvointi helpottanut pois vasta n. 2vk sitten. Kävi myös tiputuksessa loppukesällä kerran. Laatta lensi sen verran paljon, että kilojakin lähti useita (vaikkei varaa olisikaan ollut) ja rupesi tulemaan vasta reilu kk sitten takaisin ne, mutta vauvalla tästäkin huolimatta kaikki tiettävästi hyvin. :)

Toistaiseksi itsellä ollut oireena vasta kohdun juilimista ja pissillä juoksemista (kuten viimeksikin).
 
BDU
Kivaa saada tänne lisää väkeä! Ja ihanaa jos on tullu lisää plussia yrittäjien pinoon :) Onpa inhottavaa tommonen lähes koko raskauden kestävä pahoinvointi :/ Mulla on kans pari kaveria jotka on kärsiny siitä melkeenpä synnytykseen asti.. Siksi oonki osannu iloita tästä että mulla se on kausittaista ja kuitenkin vähäistä tuollaiseen verrattuna!

Täällä alkaa olla turvotus pahenemaan päin.. Viikonloppuna oli pikkujoulut ja piti tarkkaan valita yläosa ettei pömpötys pistäisi kovin silmään ;) Nukkumisesta en myöskään saa tarpeekseni, töissä meinaa välillä nukahtaa istualteen |O

BDU ja ötökkä 9+3
 
Joo kahtotaa parin viikon päästä miten se lähtee kehittymään tuo etominen. Tälläkin kertaa ois kiinalaisen syntymäkalenterin mukaan tulossa tyttö (esikon kohdalla piti paikkansa vaikka oli koko raskauden poikaolo...) ja meillä lähipiirissä tyttöjen odottajilla ollut kovat pahoinvoinnit kun taas poikien odottajilla hädintuskin etomista. Mutta eihän noista tiedä, mitä vaan voi tapahtua :D
 
BDU
Juu mä oon kans kuullu noista, mut toisaalta kuulostaa taas olevan niin tapauskohtaisia et saa nähdä ;) Mulla on jostain syystä ihan tyttöolo vaik mies ei millään usko et tulis tyttö. Kuitenkin on siis ihan sama kumpi tulee - kunhan tulee :)
 

Yhteistyössä