Vatsa vetelänä ihan yllättäen

Kaipaisin apuja... 1v6kk tyttöni on ollu nyt 2 vkoa lievällä ripulilla. Kakkakertoja ei ole ollu kauheesti per päivä, pahimpana päivänä max 6 kakkaa. Mutta öisinkin tulee löysät housuun ja kakkaahan tuo ei ole vääntänyt yöaikaan, ku sitten ties millon viimeks. Ku vetelää mahaa oli kestäny viikon, tuli yhtenä päivänä ihan vesiripulia pari kertaa ja käytiin lääkärissä. Toimitettiin kakkanäyte labraan ja vastaukset tulee keskiviikkona.

Lääkärin mukaan kyseessä ei varmaankaan ole rota- noro- tai rs-virus, kun muuten ripulointia olis huomattavasti useemmin päivässä ja mukana kuume ja/tai oksentelu. Salmonellan saattaa saada lemmikistä, mut siihenkin liittyy myös kova kuume ja oksentelu. Ruoka-aineallergiat ei yleensä ala ihan näin yhtäkkiä, aikasemmin ei ole ollu mitään vastaavaa ja mitään uutta tai ihmeellistä ei olla syöty. Paitsi d-vitamiinitipat vaihdettiin Minisun tabletteihin, mut niitäkään ei nyt olla syöty viikkoon. Ja jos kyseessä olis laktoosi-intoleranssa (tms.) tai keliakia, niin lapsen maha olis kyllä varmasti kipeä ja lapsi kärttyinen. Tyttö on ku aurinko, syö ja juo tosi hyvin, leikkii ja touhuaa kuten ennenkin. Ja yleiskunto on tosi hyvä.

Mä oon ihan ihmeissäni, et mitä tää voi olla. Eilen poskiin sitten ilmesty punotus ja näppylät. En tiedä liittyykö tähän vai johonki muuhun.

Onko jollakin kokemusta, et tekeekö tää märkä talvi sen, et tollaset pienetkin mahavaivat jyllää näin pitkään vai mistä tässä oikein on kyse???
 
mulla tuli mieleen ihan ekana tämä kummallinen vatsatauti, jota tuntuu olevan liikkeellä. Joillakin mennyt vuorokaudessa ohi, kuten meillä. Joillakin taas kestänyt pidempään. Meillä mahat (äiti+poika) ihan löysällä, mutta ruokahalussa ei ollut mitään vikaa. Poika ei ole aikoihin yöllä kakannut, mutta toissa yönä kakkasi vesiripulia kainaloita myöten. Siinä meni pesuun poika ja sänky. Huh..olipa yö. Aamulla sama homma. Sitten vatsa rauhoittui, ja kakka muuttui vesiripulista kiinteämpään muotoon. Vielä tänäänkin on maha melko löysä ja haju aivan kamala. JA ilmaa riittää. Äitillä että pojalla. Siskon perheessä jopa esiintyy kuvotusta, mutta onneksi ylös ei ole tullut...Näppyjä ja muita meillä ei ole.
 
Ihana kuulla, et jollakin on samantyyppistä vaivaa. En toki tarkota, et kiva kun teilläkin on mahat vetelänä ;) Mut siis että emme ole ainoat tämän vaivan kanssa. Se on ihan totta, et kummallisia ja sitkeitä vatsatauteja on liikkeellä. On mulla omakin vatsa ollu muutamana aamuna vetelänä, joten jospa tää olis sitten sitä. Ei tietenkään kivaakaan, mut mieluummin se, ku joku vakavampi vaiva.
 
En tiedä muusta, mutta on kyse mistä tahansa taudista (nuha, korvatulehdus, angiina ym mikä tahansa) niin pienillä lopulta kuulemma menevät suolistoon ja kakka löystyy. Näin ainakin lääkäri mulle sanonut. Eli voi olla joku lievä tulehdus, jota ei muuten pahemmin näy? Toinen vaihtoehto on hampaat! Meillä ainakin jokainen mukelo, joka tekee hampaita, niin alkaa kakata löysästi. Siitä voi melkein ennustaan hampaan puhkeamisen...Voisko olla sitä?
 
meillä kanssa pojalla ollu jo varmaan viikon maha ripulilla...äsken sain taas kakka vaipan vaihtaa (eikä meilläkään normaalisti yöllä kakkoja tehdä).
Viikonloppuna oksensi, mut kerran vaan, eikä oo sen jälkeen oksentanu...
muuten on poitsu normaali oma itsensä...
Isänsä oli sitä mieltä et käytetään lääkärissä...kannattaako?...osaako ne noissa terveyskeskuksissa muuta sanoo kun voi voi, sitä on liikkeellä...
 
Starlet: Turhaan viet lääkäriin. Ei ne siellä pysty mitään tekemään. Vaikka olisi kunnonkin oksennustauti ei ne pysty tekemään mitään. pahasti kuivuneet ja jatkuvalla syötöllä ripuloivat ja oksentavat otetaan sairaalaan, muille ei ole apua. ne neuvot on runsaasti juotavaa, ettei kuivu ja osmosal-korvausjuomaa hakea apteekista. Mutta teidän tapaus kuulostaa sen verta lievältä, että tuskin osmosaliakaan tarvitsee. turha tk käynti tuo helposti vaan lisää pöpöjä taloon, kun siellä on kipeitä, köhiseviä lapsia.
 
Meillä tyttö on ollu vatsa vetelänä nyt siis 2 vkoa. Hampaista ei taida olla kyse, koska suu on jo täynnä legoja, eikä vastaavaa oo aikasemmin ollu. Terkkakeskuksen lääkäri määräsi viime ke bakteeriviljelyn ulostenäytteestä (ja se kakan lusikoiminen purkkiin olikin tosi kivaa ;)). Lähettiin sillon lääkäriin siks, ku tuli muutamat ihan vesiripulit tiheään tahtiin. Yksityinen lastenlääkäri ei kuulemma olis niin pian testejä määränny. Noh, tulokset oli negatiivisia, eli ei löytyny siitä syytä.

Jok tap yksityiselläkin siis käytiin, kahteen otteeseen, eri lääkärit. Nyt on sit yks terveyskeskuksen lääkäri ja kaks eri lastenlääkäriä sanonu, et allergiasta tuskin on kyse, koska viljoja ja maitoa on syöty/juotu jo pidemmän aikaa ilman mitään ongelmia. Kyseessä on kai joku pieni, mutta sitkeä virus, joka vetää vatsan veteläksi. Nyt on takana kaks yötä ilman kakkoja, mut päivisin tulee vielä 2-3 tosi löysää satsia ja tavaraa tulee reippaasti. Mut tyttö syö ja juo edelleen hyvin ja on ihan oma itsensä, eli siks en ole niin kovin huolissani. Jos yleiskunto olis tavallisesta poikkeava, ni sehän kertois, että jotain on enemmänkin vialla. Eilinen lastenlääkäri sano, et seurataan taas viikko. Niin ja se sano myös, et atooppinen iho monesti reagoi kaikkiin pöpöihin. Joten oli kyseessä esim. mahatauti, nuha tai kuume, ihottuma menee monesti samalla huonommaksi. Siitä siis ilmeisesti naaman kuivuminen ja ajottainen punoitus.

Mut siis Starlet, jos oma mielenrauha kaipaa lääkärikäyntiä, ni menkää ihmeessä. Mut ei me noista meidän käynneistä muuta saatu, ku just sitä mielenrauhaa. Tosin sekin tuli tarpeeseen!

Niin ja sitä piti vielä manata, et vaik kuin kiva onkin, ettei pariin yöhön ole tullu kakkoja, ni miks ihmeessä tyttö on keksiny kahtena aamuna herätä jo puol kuudelta..... Aina se jollakin kyykyttää vanhempiaan :LOL:
 
ei olla vielä lääkärissä käytetty...eikä kyllä näin perjantaina kannatakkaan, kun eivät mitn.kokeitakaan varmaan voi ottaa ennen maanantaita...ja tuskin ossoovat mittään siellä sannoo...
Alkaa pikkuhiljaa ittee väsyttämään tuo ainanen vaipan ja vaatteitten vaihtaminen....
Kerkesin jo hurrata tänä aamuna ettei oo poitsu kakkoja tehny...no sithän se taas teki hirmu vesiripulit ja kohta toiset perään...
eilen sai viis kertaa vaihtaa kakkavaippaa (joka ei ole normaalia)...
Pojan mummo käski vaan antaa kaikkee banaania, hapankorppua, mustikkaa...jos se vatsa vähän parantus...
Tuntuu vaan et ei oo poitsu tänään suostunu syömään paljon mitn...mut on kyllä silti oma ihtensä...
No jos ei maanantaihin mennessä helpota niin sit meen kyllä näyttämään tk:hon...
 

Yhteistyössä