Vatsa kovalla

Moi kaikille! Mitkä ruuat pehmentäisi vatsaa? Luumua ei suostu tyttömme syömään, ikää 1,5v. Eilenkin "tynnäsi"kakkaa sellaisella ilmeellä että vähän kovalla on! Kakkaa kuitenkin joka päivä että ei onneksi ole pahempaa ummetusta. Puurokin maistuu välillä vähän huonosti, eikös se olis kuitupitoista ja auttaisi asiaan? Tätä on varmaan kysytty täällä monta kertaa mutta en jaksanu etsiä aikasemmista jutuista :ashamed:
Kiitos!
 
Tuttu vaiva meilläkin. puuro olisi hyväksi, mutta jos ei uppoa niin ei. Rusinat, viinirypäleet, päärynä yms vauhdittavat vatsan toimintaa. Myös vehnäleseet jugurttiin sekoitettuna. ja vettä pitää juoda runsaasti. Mutta runsas maitotuotteiden käyttö lisää ummetusta eli jos tyttö syö paljon jugurtteja, juustoja ja juo maitoa niin niitä vähemmälle. kannattaa nyt kiinnittää huomiota, kun ummetus lievää. Meillä jo 3,5 v poika ja välillä päässyt tosi pahaksi ja siitä on vaikea sitten päästä eteenpäin taasen, kun on kyse jo pöntöllä käymisestä yms. Eli ruokavalio kannattaa miettiä koko ajan, ettei tule kakkaongelmia.
 
Ruusunmarja, persikka, luumu, mallasuute... Persikassa on muuten enemmän kuituja kuin luumussa. Muita hyviä päärynä ja aprikoosi. Rusinoissa ym makeissa saattaa olla päinvastainen vaikutus... Kokeileppa ihan tuoretta hedelmää, leikkaat sopiviksi paloiksi ja tarjoat. Liika maitotuotteiden käyttö saattaa kovettaa mahaa, vettä taas olisi hyvä tarjota "joka välissä".
 

Yhteistyössä