Vastuuministeri Lintilä jätti taas tonttinsa hoitamatta ja syyttelee nyt pääministeriä

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
Jos olet joulukuussa käyttänyt sähköä jo vähintään 100 euron arvosta, on sähkö nyt uudenvuodenaattona alennusmyynnissä. Yli sadan euron menevästä sähkölaskusta kun saa jälkeenpäin rahaa takaisin. Sannan vaalisatanen omakotiasujolle....:cool:
 
vierailija
STT: Marinin mukaan sähkötukia työstettiin jo syksyllä – virkamies: toimeksianto tuli joulukuussa

"Työ- ja elinkeinoministeriö sai hallitukselta ohjeistuksen uusien sähkötukien valmistelusta vasta joulukuun puolivälissä, kertoo STT.

Hallitusneuvos Arto Rajala ministeriön energiaosastolta kertoo STT:lle, että elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) antoi toimeksiannon uusien sähkön hintaa koskevien tukitoimien valmistelusta 13. joulukuuta.

Rajala sanoo, ettei ministeriöllä ole ollut resursseja valmistella varmuuden varalta ylimääräisiä tukimalleja.

Ristiriitaista tietoa

STT:n mukaan tieto on ristiriitaista, sillä useat ministerit ovat vihjanneet valmistelun olleen käynnissä jo syksyn aikana. Joulukuun 14. päivä Sdp julkisesti esitti sähkölle hintakattoa ja STT:n mukaan pääministeri Sanna Marin sanoi tuolloin, että hallitus antoi tehtävän uusien toimien valmistelusta jo 1. syyskuuta päättyneessä budjettiriihessä.

–  Hallitus antoi jo budjettiriihessä työ- ja elinkeinoministeriölle tehtäväksi valmistella uusia välineitä, ja nyt tulemme käymään tätä työtä läpi, Marin sanoi Brysselissä EU-kokouksen yhteydessä.

Esimerkiksi Lintilä kertoi 20. joulukuuta Ylelle, että täsmällinen toimeksianto annettiin vasta joulukuussa, kun tilanne oli alkanut "eskaloitua"."


"Täsmällistä toimeksiantoa", lause kertoo että vastuuministeri Mika Lintilä valehtelee taas niin että korvat heiluvat ja taas totetuu fakta: Kepu pettää aina!

Kaveri ei ole valmistellut näitä "uusia välineitä" sähkön jättihintojen tukitoimimalleja, joista sähkön hintakatto oli yksi paljon esillä ollut.

Jo eduskuntaistunnossa, jossa SDP:n ehdottamaa hintakattoa käsiteltiin ensimmäisen kerran, huomasi että Lintilä ja Kepu vastustivat sitä, ja huomasi myös sen, ettei Lintilä ollut uhrannut asialle aikaansa tai ministeriönsä aikaa lobatessaan elinkeinoelämän, tässä tapauksessa energiayhtiöiden etuja pitäen sähkön hinnan korkeana sähköyhtiöiden voittojen maksimoimiseksi, joilla kuoletetaan sähkönkuluttajien avulla myös Fortumin Unipermokia ja OL3:n 11 mrd euron jättirakennusmenoja (alkuperäinen rakennushinta 3,2 mrd euroa, 13 vuotta myöhössä sähkötuottoineen).

Lintilällä on jo aiemmin takanaan massiivinen määrä jättimokia, joten miten tämä kaveri voi olla edelleen elinkeinoministerinä? Pienpuolue Saarikon Kepun hallituseropainostuksen takia korkeintaan. Onko tarkoituskin mokailla tulevia vaaleja ajatelleen, aiheuttaen kiusaa hallituksen sisällä, jotka kohdistuvat pääministeriin?

Lintilä oli Sipilän hallituksessa vastuuministerinä hyväksymässä Fortumin Uniperkaupat. Lintilä laittoi Lapin matkailun koronapandemian alkupuolella kansan edun edelle. Business Finland ja Ely miljarditukien holtiton jako koronakriisin varjolla oli seuraava miljardimoka ja nyt hän on jättänyt sähkön hintakattotukimallit käsitelemättä ministeriössään oman ja Kepun tahtitilan takia, koska Saarikon ja Lintilän Kepu ei niitä ole halunnut Suomen kansan sähkölaskun kohtuullistamiseksi oikeudenmukaisesti ja kaikille tasapuolisesti.

Hintakattotyylisiä tukitoimia on jo ainakin lähes 20 EU-maassa, joista useissa alle 20 snt kWh hintakatto mm. Virossa, jonne Suomi ja Ruotsi toimittavat sähköä. Norjassa on jopa 7 snt kWh hintakatto, josta valtio korvaa 90%.

Lintilä ei ole määrännyt vastuuministeriötään tutkimaan sähkön hintakattomalleja, vaikka ne ovat olleet koko ajan yksi paljon esillä ollut ja tasapuolisesti kaikkiin kohdistuva sähkötukimalli.

Lopulta kun SDP pakotti Lintilän energiaministeriön selvittämään hintakattomallia, Lintilä toi takautuvan sähkötuen sekä kertoi haluavansa siihen omavastuun. Tämä Lintilän ministeriön tukimalli sisältää nyt 100 e/kk omavastuun, joka sulkee käytännössä kaikki kerrotaloasujat(omistus/vuokra) pois tuen piiristä, vaikka myös heidän sähkönsä hinta on 5-10 kertaistunut ja kerrostaloissa asuu suurin osa matalatuloisista työläisisitä ja eläkeläisisistä, jotka eivät ole oikeutettuja mihinkään asumistukiin tai sosiaalutukiin tai aempiin sähkötukiin.

Lintilä ja Saarikko hylkäsivät pienituloiset keskittäessään sähkötukensa pääosin hyväosaisiin, ja näiden suureen energiankulutukseen. Yli puolet Lintilän elinkeinoministeriön väsäämästä energiatuesta valuu suurituloisimmalla yli 70 000 euroa vuodessa ansaitseville talouksille, vaikka näitä on vain neljäsosa talouksista.

Kepu petti kerrostaloasujat, pieni- ja matalatuloiset sekä pienemmän energiakulutuksen kotitaloudet. Kuka voi äänestää näin epärehellistä ja epäoikeudenmukaista politiikkaa ajavaa pienpuoluetta?

Lintilä oli Sipilän oikeistohallituksesta oppinut munimaan, vai halusiko tehdä Marinille kiusaa, kun ei hoitanut asiaa ministeriössään? Marin luotti ministerien toimintaan tutkia eri sähkötukimalleja. Naurettavaa jos pomo joutuu joka asiaa kyyläämään, miksi edes tarvitaan vastuuministereitä jos pääministeri joutuu tekemään kaiken yksin?

Vastuuministeri Lintilän on pitänyt tutkia ministeriössään erilaisia tukimalleja, mutta jättänyt tärkeän hintakattotukimallin kokonaan käsittelemättä ja syyttää nyt, ettei erikseen siihen saanut käskyä. Haloo, mies on itse energia-asioista vastaava elinkeinoministeri! Ei itse tai muiden Saarikon kepulien kanssa pitänyt hintakattomallista, joka tulee kaikkia tasapuolisesti ja jätti asian käskystään tutkimatta ministeriössään. Kaveri ei kuulu näin vaativaan tehtävään. Miten parhaaseen tukimalliin voidaan yleensä päätyä, mikäli esim. paljon esillä ollut hintakattomalli jätetään selvittämättä?
Mites Lintilän meemin rikostutkimus jaksaa?
 
vierailija
Työelämässä riittää, että tekee oman osuutensa loppuun eikä tarvitse kytätä jatkaako työtoveri asiaa/hoitaako oman osuutensa vai ei.

Esim. meille hoitajille tulee kyselyä, miksi lääkäri ei ole soittanut, tehnyt reseptiä tai lähetettä, eikä kanta.fi löydy lab. tai tutkimustuloksia vaikka on luvattu parin päivän sisään tms.
Ovat pirun kiukkuisia asian takia ja haluavat hoitajan selvittävän asiaa ja miksi.
Kerron potilaalle faktat esim. soittopyyntösi on ollut lääkärin kalenterissa, en tiedä miksi ei ole soittanut, vien asian hänelle uudellen hoidettavaksi kalenteriin kun hän on seuraavan kerran tavoitettavissa.
Ja on toki vietävä asiat ylimääräisenä toiselle lääkärille hoidettavaksi, jos on kiire asialla.
No jo on systeemit luotu!
 
vierailija
Lintilän ja elinkeinoministeriön energiaosaston hallintoneuvoksen Arto Rajalan kommentit kertovat ettei ko. ministeriö ole edes tutkinut sähkön hintakattotukimallia "ei ollut resursseja varmuuden varalta valmistella ylimääräisiä tukimalleja". Eikä sitä ole ehditty myöskään millään tutkia toimeksiannon 13. joulukuun jälkeenkään, koska uudet tukitoimet tehtiin hetkessä. Pöyristuttävää hutilointia! Osoittaa ministeri Lintilältä täyttä pätemättömyyttä, ettei jo kesästä asti perussuomalaisten ja vasemmistoliiton ehdottamaa ja monissa EU-maissa sekä Norjassa käyttöön otettua sähkön hintakattomallia ole tutkittu elinkeinoministeriössä. Onko kyseessä ollut vastuuministeri Lintilän oma arvovalinta vai koko keskustapuolueen antipatiseeraama tukimuoto, koska se kohdistuu kaikkiin sähkön jättihintojen kiusaamiin? Tämä tulee äärettömän kalliiksi kuluttajille, joista suurin osa erityisesti matalatuloiset eivät saa mitään sähkötukea edelleenkään tukien kakkoskierroksella ja yrityselämä sekä Suomen talous kokonaisuudessaan kärsivät elinkeinoministeriön pätemättömyyden tähden.
Aijaa
 
vierailija
Työelämässä riittää, että tekee oman osuutensa loppuun eikä tarvitse kytätä jatkaako työtoveri asiaa/hoitaako oman osuutensa vai ei.

Esim. meille hoitajille tulee kyselyä, miksi lääkäri ei ole soittanut, tehnyt reseptiä tai lähetettä, eikä kanta.fi löydy lab. tai tutkimustuloksia vaikka on luvattu parin päivän sisään tms.
Ovat pirun kiukkuisia asian takia ja haluavat hoitajan selvittävän asiaa ja miksi.
Kerron potilaalle faktat esim. soittopyyntösi on ollut lääkärin kalenterissa, en tiedä miksi ei ole soittanut, vien asian hänelle uudellen hoidettavaksi kalenteriin kun hän on seuraavan kerran tavoitettavissa.
Ja on toki vietävä asiat ylimääräisenä toiselle lääkärille hoidettavaksi, jos on kiire asialla.
Mutta "tonttinsa"?
 

Yhteistyössä