Vastatkaa kaikki jotka olleet sektiossa ja saaneet sen jälkeen toisen lapsen.

  • Viestiketjun aloittaja kysymys
  • Ensimmäinen viesti
kysymys
Oliko mitään vaikutusta seuraavaan raskauteen/synnytykseen? Millä tavalla toinen syntyi? Miksi ensimmäinen sektio tehtiin? Miksi mahd toinen sektio tehtiin? Miten arpi kesti alatiesynnytyksen?

Toiveissa alatiesynnytys.
 
Empire
Ei ollut vaikutusta kun sisarusten välille tuli 3 vuotta eli kroppa ja sectiohaavat olivat saaneet kunnolla toipua. Seuraavaan raskauteen ja synnytykseen ei ollut okein mitään vaikutusta. Ainoa oli että raskausaikana sectiohaavaa alkoi kutittaa.

Kyllä alatiesynnytys on kuitenkin tapahtumana paljon parempi kovasta tuskasta huolimatta. Kiintymys vauvaan on parempi ym..
 
HippuTAR
Toka syntyi kiireellisellä sektiolla, kolmas raskaus siitä n. 5 vuoden päästä. Rv. 42 alettiin käynnistää mutta aika alkuvaiheessa huomattiin että lapsi on tulossa naama edellä niin sen takia tehtiin sit sektio. Neljäskin sitte sektiolla joten arven kestävyydestä ei oo kokemusta mutta neljäs otettiin pihalle jo rv 37+4 (muistaakseni) koska epäiltiin arven kestävyyttä, näytti ultrassa pahasti ohentuneelta. Muuten sektio ois tehty viikko myöhemmin. Lisäraskaudet "kiellettiin".
 
karolja
Eka kiireellisellä sektiolla, pysähtynyt synnytys, avotarjonta, rv 40+5, käynnistettynä.
Toka kiireellisellä sektiolla 41+5, käynnistettynä, synnytyksen hidas eteneminen.
Nyt rv 8, sektioon menee.
 
kolmatta tällä kertaa
Eka synnytys päätyi 41+1 kiireelliseen sektioon pysähtyneen synnytyksen vuoksi. Toinen lapsi syntyi 1v4kk myöhemmin viikolla 42+2 käynnistettynä, mutta alateitse.

Ei ollut sektiolla mitään vaikutusta noinkaan pienellä ikäerolla.

Eikä nyt kolmannessa raskaudessa ole mitään ongelmia sektioarvesta.
 
"mamm"
eka suunniteltu sektio vauvan ison kokoarvion takia (ja siihen lisättynä lantion mahtuvuusarvio) siitä seuraava raskaus parin vuoden jälkeen (synnytyksissä eroa 2,5v), ei mitään erityista raskaudessa. toinen syntyi kiireellisellä sektiolla kun ei synnytys edenny supistuksista mihinkään. ja kylläkin jälkeenpäin lääkäri sanoi että kohdun seinämä oli ollut todella ohut ja nyt pitäisi olla taukoa ainakin pari vuotta. ei ole kyllä suunnitelmissakaan lisääntyä.
 
Ensimmäinen tuli suunnitellulla sektiolla perätilan vuoksi.
Tuolla ei ollut muuta vaikutusta seuraavaan synnytykseen kuin että käynnistys oli poissuljettu vaihtoehto ja oksitosiinin annostelussa olivat erityisen varovaisia.
 
Ensimmäisestä sektio tehtiin, koska vauva oli avotarjonnassa ja synnytys pysähtyi. Seuraavaav raskauteen ja synnytykseen ei ollut mitään vaikutusta, synnytystapa-arvio kyllä tehtiin, mutta se olisi tehty mun tapauksessa muutenkin. Kuopus syntyi normaalisti alateitse ja melko nopeastikin, 4h kesti synnytys.
 
"nanna"
Ensimmäinen syntyi kiireellisellä sektiolla istukan irtomisen takia. Toinen syntyi myöskin kiireellisellä sektiolla 1v4kk myöhemmin, koska synnytys ei käynnistelyistä huolimatta edennyt mihinkään (ruvettiin käynnistämään rv 38 lapsiveden olemattoman määrän takia). Vaikka aikaa raskauksien välillä oli vähän, ei ollut mitään vaikutusta eikä arpi reagoinut mitenkään.
 
"..."
ensimmäinen synnytys päättyi kiirelliseen sektioon pysähtyneen synnytyksen ja vauvan heikkojen sydänäänien takia. Ja tämä ensimmäinen oli vielä käynnistetty kalvojen puhkaisulla. Toisella kerralla ravattiin synnärillä viikoin välein viimeiset neljä viikkoa ennen sektiota. mittailtiin ja tehtiin paino arviota vauvalle, viikko yli lasketun ajan, eräs vanha mies lääkäri totesi vaan ettei se kyllä ala kautta synny, kun ei ensimmäinenkään ole tullut. Ettei ruveta turhaan sinua rääkkäämään vaan tehdään tänään sektio.
 
=)
Esikoinen syntyi sektiolla, koska sydänäänet laski joka supistuksella. Eli kai se jonkin sortin hätäsektio oli?
Ja kakkonen syntyi 1,5v päästä alakautta, eikä ollut mitään ongelmia raskaudessa eikä toisessa synnytyksessä.
Esikoinen on pian 9v ja viime vuosina on ollut paljon kipuja tuossa leikkaushaavan kohdalla mm. aivastaessa tai äkkinäisissä liikkeissä. Kai siellä jotain kiinnikkeitä on kasvanut. : /
 
"nanna"
Alkuperäinen kirjoittaja Tír na nÓg;27951011:
Ensimmäinen tuli suunnitellulla sektiolla perätilan vuoksi.
Tuolla ei ollut muuta vaikutusta seuraavaan synnytykseen kuin että käynnistys oli poissuljettu vaihtoehto ja oksitosiinin annostelussa olivat erityisen varovaisia.
Sanottiinko sinulle jotain erityistä syytä miksi käynnistystä ei voitu edes harkita? Minulla tosiaan väliäkin oli vain 1v4kk mutta käynnisteltiin silti, tosin varovaisemmin kuin normaalisti.
 
=)
Esikoinen syntyi sektiolla, koska sydänäänet laski joka supistuksella. Eli kai se jonkin sortin hätäsektio oli?
Ja kakkonen syntyi 1,5v päästä alakautta, eikä ollut mitään ongelmia raskaudessa eikä toisessa synnytyksessä.
Esikoinen on pian 9v ja viime vuosina on ollut paljon kipuja tuossa leikkaushaavan kohdalla mm. aivastaessa tai äkkinäisissä liikkeissä. Kai siellä jotain kiinnikkeitä on kasvanut. : /
Niin ja kakkonen siis käynnistettiin ensin sillä tabletilla ja sitten vauhditettiin tipalla. Eikä kukaan missään kohti maininnut, että se olisi riski?!? :(
 
Toinen raskaus päättyi hätäsektioon, sillä ei ollut mitään vaikutusta kolmanteen raskauteen tai synnytykseen. Synnytystä vauhditettiin vielä oksitosiinilla.

Neljäs raskaus päättyi kiireelliseen sektiion 11h käynnistetyn synnytyksen päätteeksi, viides lapsi olisi saanut syntyä alateitse jos synnytys olisi käynnistynyt luonnollisesti itsekseen ennen sovittua sektiota, mutta käynnistämään ei suostuttu koska edellisestä sektiosta oli vasta pari vuotta ja ei jääty odottelemaan luonnollista käynnistymistä sen pidempään koska isokokoisempi vauva ei olisi mahtunut synnytyskanavaan..

Joten viideskin oli sektio. Kuudennelle raskaudelle ei olisi estettä, mutta se olisi sitten automaattisesti sektio.
 
Viimeksi muokattu:
"nanna"
Niin ja kakkonen siis käynnistettiin ensin sillä tabletilla ja sitten vauhditettiin tipalla. Eikä kukaan missään kohti maininnut, että se olisi riski?!? :(
Outoa ettei kanssasi asiasta edes puhuttu. Mutta ei se kaikkien kohdalla ole vaarallista, jos arpi yms kunnossa :) Minulla käynnisteltiin samalla tavalla ensin tabletilla ja sitten tipalla, maltillisemmin vaan kun normaalisti ja vauvan tilaa seurattiin tarkasti.
 
Lapsilla ikäeroa jokusta päivää alle 1v3kk.

Esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla kun perätilan kääntöyrityksessä huomattiin että lapsivesi oli liki loppu ja napanuoran virtaukset heikot, vauva pieni viikkoihin nähden.

Kakkosesta kerettiin päästä käynnistykseenkin asti mutta käynnistyksessä ollut lääkäri piti sektioa turvallisenpana vaihtoehtona. Tuolloin rv39+1 ja vauvan kokoarvio 4,5kg, paikat siinä kunnossa ettei synnytys ollut lähelläkään.
 
J-t harmaana
Mulle tehtiintammikussa 2010 elektiivinen sektio lapsen perätilan vuoksi. Seuraava lapsi syntyi huhtikuun lopussa 2011 ja alakautta. Aiempi sektio ei vaikuttanut mitenkään raskauteen. Synnytyski käynnistettiin 10 päivää yli lasketun ajan, vaikka kuulemma ei sektion jälkeen mielellään käynnistettäis. Eikä ees seurattu supistusten voimakkuutta mitenkään.
 
[QUOTE="nanna";27951305]Sanottiinko sinulle jotain erityistä syytä miksi käynnistystä ei voitu edes harkita? Minulla tosiaan väliäkin oli vain 1v4kk mutta käynnisteltiin silti, tosin varovaisemmin kuin normaalisti.[/QUOTE]

Ei haluttu ottaa riskiä että vanha haava ei kestäisikään niitä supistuksia. Toisaalta ei kyllä mainittu että arpi olisi jotenkin heikossa kunnossa. Sairaalassani on kyllä monenkirjavaa käytäntöä lähes joka asiassa, se on huomattu.
 
"XYZ"
Mulla esikoinen syntyi 02/2007 sektiolla pitkittyneen synnytyksen, supistusheikkouden ja huonon tarjonnan vuoksi. 04/09 syntyi toinen lapsi normaalisti alateitse, ja 04/12 kolmas, hänkin alateitse.
Arpien kanssa ei ollut mitään ongelmia, eikä muksuista tarvinnut tehdä edes episotomiaa, muutama tikki tuli nirhaumiin. Kaikkien synnytysten aikana mulla on tippunut oksitosiini kun omat supistukset eivät vaan riitä, eikä sektioarven kanssa ole ollut huolen häivää.
Tsemppiä tulevaan koitokseen, alatiesynnytykset olivat ainakin mulle tosi paljon helpompia kuin sektio!
 
Meillä oli ensimmäinen perätilassa ja alkoi sitten syntyä jalka edellä. Suunniteltu sektioon olisi ollut viikon päästä, nyt vaan vähän aikaistettiin. Toinen syntyi sektorilla koska halusin niin. Pelkäsin arven repeytyvän. Kuulin leikkaavalta lääkäriltä, että iho oli ollut todella ohutta arven kohdalla, mutta olisi arvellut sen kestävän. 2v 7 kk oli välissä.
Kolmas olisi heti sektio, alatiesynnytys ei tulisi enää kysymykseen. Kolmatta ei kuitenkaan tule. Minä haluaisin, mutta mies ei.... Ehkäpä ikäikin alkaa tulla vastaan...
 
"vieras"
Esikoinen syntyi kiireellisellä sektiolla, koska ei mahtunut synnytyskanavasta ulos. Supistukset ja aukeaminen tapahtuivat hyvin.

Toinen raskaus ja synnytys oli 3 vuoden päästä. Kaikki meni hyvin ja alatiesynnytyksessä ei mitään erikoista (toka lapsi oli 1,2 kg pienempi kuin eka). Kävin kuvauksessa ennen tokaa synnytystä, jossa todettiin, että mahtuu hyvin.
 

Yhteistyössä