Vasemmistoliiton 11,6 prosentin kannatus on puolueen galluphistorian korkein

vierailija
Käännytyslaki ja leikkauspolitiikka

Vasemmistoliiton 11,6 prosentin kannatus on puolueen galluphistorian korkein. Väistyvän puheenjohtajan Li Anderssonin mukaan tulos kertoo puolueen politiikasta liittyen eriarvoisuuteen, ilmastokriisiin sekä perus- ja ihmisoikeuksiin.

Li Andersson X:ssä:

"Oikein hyvää huomenta kaikille! Tämä on paras vasemmistoliitolle mitattu kannatus koskaan

Tämä on vahva osoitus siitä, kuinka moni haluaa torjuta niin eriarvoisuutta kuin ilmastokriisiä ja pitää kiinni perus- ja ihmisoikeuksien kunnioittamisesta."



Elon mukaan vasemmistoliitto on kieltämättä onnistunut profiloitumaan SDP:tä paremmin kysymyksissä, joilla oppositio pyrkii tekemään eroa hallitukseen. Yleisemminkin SDP:n ajatellaan ottaneen Lindtmanin johdolla harppauksen oikealle edeltäjä Sanna Mariniin verrattuna.

– Nyt näyttäisi siltä, että erityisesti vasemmistoliitto hyötyy siitä tyytymättömyydestä, joka kohdistuu hyvinvointijärjestelmän ja sosiaaliturvajärjestelmän leikkauksiin, kun ne alkavat näkyä täysimääräisesti ihmisten arjessa.
 
vierailija
Kyllä minäkin haluan torjua eriarvoistumista, mutta pidetään se Suomen sisäisenä asiana, ihan riittävän heikosti menee omilla heikoilla eikä tarvi koko maailmaa yrittää tuoda tänne pelastettavaksi koska sitten omilla heikoilla tulee menemään vielä heikommin kun muruista saa tapella kovemmin.
 

Yhteistyössä