Vasemmistolaiset ovat entistä röyhkeämpiä varkaita

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Tuon takia en käyttäisi ikinä itsepalvelukassaa. Jos jokin menee väärin, niin se on aina petos eikä näpistys ja olet oikeudessa. En ottaisi sitä vastuuta itselleni.
 
vierailija
Tuon takia en käyttäisi ikinä itsepalvelukassaa. Jos jokin menee väärin, niin se on aina petos eikä näpistys ja olet oikeudessa. En ottaisi sitä vastuuta itselleni.
Samasta syystä käytän live-kassaa.
Minun järkeeni ei mene pikakassojen touhu. Samalla rahalla mitä siihen hommaan kuluu, palkkaa ihmistyövoimaa.
Joka kerta kun poistun kassalta, viereinen automaattikassa toivottaa kaikille monotonisella äänellään Tervetuloa uudestaan.
 
vierailija
Tarkoitat siis kaupalla olevan oikeus yrittää kusettaa asiakasta?
Joo, on oikeus. Ei ne sitä kuitenkaan lähtökohtaisesti tee, koska se olisi huonoa bisnestä.

Kuitenkin jos itsepalvelukassalla tulee virhe -> aina asiakkaan vika. Ei koskaan näpistys (sakko), vaan aina petos (iso tuomio).

Jos kassalla tapahtuu virhe on asiakkaan vastuulla huomata se ja reklamoida. Esim. k-kaupassa on
alennuslapuissa uudet viivakoodit ja usein kassa lukee väärän. Tämä on kassalta huolimattomuusvirhe, joka on asikkaan vastuulla jonottaa ja oikasta (kuka jaksaa nähdä vaivaa). Jos tekisit vastaavan itsepalvelukassalla -> petos ja tuomio
 
vierailija
"Kun kaksi kauppaketjua analysoi kaikki asiakkaidensa pikakassakäynnit, ilmeni että skannaamatta jääneiden tuotteiden arvo oli 0,44 prosenttia kaikista pikakassan kautta myydyistä tuotteista. Jokaista tuhatta euroa kohden kaupoilta jäi siis tästä syystä saamatta reilu 4 euroa joko varkauksien tai huolimattomuuden vuoksi."
 
vierailija
"Joissain maissa on käytössä kasvojentunnistusteknologiaa, joka tukee henkilökuntaa ikärajavalvonnassa. Suomessa se ei ole vielä mahdollista.

Myös vilpin ja virheiden estämiseen tarkoitettu teknologia kehittyy koko ajan.
– Selvästi me kauppana toivotaan, että tässäkin asiassa voitaisiin mennä eteenpäin ja pysyä vähän ajan hengessä mukana, Mäkinen sanoo.


Myös vilpin ja virheiden estämiseen tarkoitettu teknologia kehittyy koko ajan. On jo olemassa laitteita, jotka tunnistavat vastaako skannattu viivakoodi tuotetta, joka kassan läpi on viety.


– Sinne tulee vähitellen sellaista teknologiaa, jolla valvontaa pystytään tehostamaan, automatisoimaan. Kassalaitteista tulee älykkäämpiä, ja sillä pystytään minimoimaan väärinkäytöksiä, olivat ne sitten tahallisia tai tahattomia."
 

Yhteistyössä